美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

我都買左!仲訂左新limited 雲石紋5色

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

2個BB的媽媽 發表於 16-9-29 15:36
回覆 lovelycats1437 的帖子

我都見到雲石紋5色, 佢話香港未有..... 個女BA都幾nice

幾好丫,我查反hourglass primers 冇好乾!
我在外國找代購訂左,呢两日應該收到

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

我其實冇去香港 counter買,全部都外國訂!用 color: shell

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

2個BB的媽媽 發表於 16-9-29 16:55

邊到外國代購, 可以pm我嗎? 平嗎? 唔係counter試色, 真係唔知買邊隻色好, 我 ...
我睇左勁多相同 youtube 介紹先落手買~ 我正常偏白 ! shell 就剛剛好~ 而且我上網睇香港 shell color sold out 所以擔粗粗叫人幫手買~ 你上 IG Search " hourglass代購" 就有勁多~ 可以比較下
(唔想俾人話打手)

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

2個BB的媽媽 發表於 16-9-30 10:40
仲有今朝試咗hourglass粉條, 一d都唔乾, 上埋3色粉, 好薄好貼, 好鐘意佢個highlight, 正過cdp highlight, ...

我都把cpb收埋左

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

收到了!巧靚

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

luckymiss 發表於 16-9-30 20:19
幾錢呀

我買$7xx.00

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

sk1122 發表於 16-10-1 17:18
你覺得Hourglass 邊隻光影靚過CDP ?係咪5色最新果隻?定單色?
好睇你想要什麼妝感, 如果你要日本路線有光澤,明亮, hourglass 應該俾唔到你~ 佢光影係唔明顯但人地望你會睇到皮膚好左, 化左妝都有自然感~
如果你只要光影其實單色都夠~ 因為其他係有陀陰影粉/胭脂的

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

sk1122 發表於 16-10-1 17:29
知吾知同之前出的六色盒有咩分別?
好似呢5個都係新色~ 我唔太知~ 只係突然中左右 hourglass .....

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

我又忍不住買左呢支!好滑

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

mayuenhk 發表於 16-10-20 23:33
香港賣得好貴
是丫, 但你可以試上面睇實物~ 我都在於 LC Web store 買左5色眼影同支持 eye liner .

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

dizzylizzy23 發表於 16-10-21 23:09

用左有咩感想?係咪真係好好用?

你指邊樣?個 base 就一流!又滑又保濕 keep 到全日~係 pump 出來衰少少會噴
個 eyeliner 就我用咁多唯一唔會溶~勁開心!
呢盒眼影都係前日收到未試

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

dizzylizzy23 發表於 16-10-22 17:18

我想問base呀,外國好紅,但都幾貴,想問多少少,佢有無修毛孔?就凍啦,乾肌 ...
呢支既評價都好兩極, 有人用到好好~ 有人就彈到一文不值~ 收毛孔我就唔太答到你, 但上面既質地會令你們 feel 到好滑, 我都乾乾地就覺得係暫時用過咁多數 base 中最保濕~
當然人人不同, 佢有細支 size , or 去專櫃試下先決定~

呢支 我係"讚"

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

mayuenhk 發表於 16-10-24 13:11
我都響LC買咗枝foundation stick

試左未丫?好用嗎?

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

kyliema2006 發表於 16-11-1 16:26
我見到hourglass的eye shadow顏色好靚,終於忍唔住買左兩盒。primer, no. 28 serum, foundation sticks x 2 ...

眼影真係好正,好上色!攞少少已經夠用而且可以 keep 全日!我都想買多盒

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

kyliema2006 發表於 16-11-2 10:45
好神奇,我買左一盒olive green的眼影,攞左小小啡色上眼窩,掂知變左有光彩的淺綠色(定係我色盲?無理由 ...

我都覺,眼影各個 brand 都買唔少,只有呢盒 hourglass令我愛不釋手
唔知會唔會出新色(因為都有一段時間),唔係就想買多兩盒!!

首頁

尾頁

跳至