自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

上個月同阿女上深圳開,福田口岸對面,東亞隔離嘅中移動。有兩間連住既,記住係右手邊東亞隔離嗰間。

有唔同plan選擇,佢會同你講兩個月後先可以轉$8 plan。其實唔使,開完之後喺中移動廣東app裏面直接搵CS改,跟住嗰個月就可以轉$8。

至於要咩plan你要自己揀吓,因為大陸數據上唔到Facebook / IG呢啲,所以我哋揀咗要通話唔要數據。數據自己另外買數據卡用。其實要通話係好啲,因為美團外賣或叫車各樣好多時會接電話/打電話。

水晶宮

wong2323 發表於 23-7-21 12:23
多謝指教,請問開卡費要幾錢?

無開卡費,要入¥100去account,之後逐個月扣月費。主要睇你揀咩plan,最平¥29,之後就可以改¥8。當然你可以繼續用貴嘅plan,睇返個人需求。

同埋叫佢俾新號碼你揀,未有人用過嘅

水晶宮

ah-gu 發表於 23-7-21 12:14
我在商業城有人行過來sell我中國電信5元一個月冇開卡費。應該係最平。

聽聞中國電信收得差

水晶宮

wong2323 發表於 23-7-21 14:22
好抵呀! 唔該晒您

唔使客氣

左邊嗰間月費有少少唔同,同埋話三個月先可以轉plan, 我哋話去隔離嗰間問問,佢即刻話可以兩個月同埋平啲。感覺非常海鮮價信唔過,所以我哋去咗右邊嗰間問完清楚就開埋

水晶宮

D..D 發表於 23-7-21 14:55
我用過,唔差
深圳/廣州/惠州都唔錯
其他地方就唔知喇

阿女開咗中移動後so far用得幾好,深圳杭州上海北京都無問題

水晶宮

cibewong 發表於 23-7-22 22:43
請問月費點樣俾錢?

無研究,應該可以中移動app裡面俾,另外微信支付寶都可以充值

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊