自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

事原…下午既時候俾通渠水灼傷手,都幾大撻…到夜晚都覺得有少少痛,老公就同我去屈人寺D藥房問下D人可以渣乜…屈人寺D人見我隻手都幾嚴重就叫我去睇醫生…經佢地解釋完一輪我越聽越驚…因為佢話我應該用清水沖番5-10分鐘,沖走D殘餘物,我只係沖左1-2分鐘,又冇消毒…就去左某24小時診所…去睇醫生,同醫生既對話如下…
我:今日下午俾D通渠水灼傷左…(手放在抬上)
醫:看了一眼…只一眼…就說我開一些藥同一D藥膏俾你就可以了…
我:會唔會有"啦"
醫:望多眼,呢D好難答你,個個人唔同既…
醫:仲有冇問題?冇問題可以出番去…

我就咁出番去同我老公講,佢話咁快既,我話係呀…唔知呢,可能唔係好嚴重卦…
因為去睇醫生途中我著拖鞋行,撞翻左腳甲,問個護士有冇膠布啦…點知佢一句答我話冇…我老公出去同我講,唔卦得佢地唔幫你洗傷口啦…原來連一塊膠布都冇…
最傷心係…人地傷風感冒都係睇180蚊…我只係拎左包消炎藥止痛藥同一包胃藥就180蚊+30蚊藥膏錢…盛惠210蚊…

大宅

原文章由 conniechan1975 於 08-10-13 12:16 發表
i also visit some dr. only look at computer dont look at u.. FUCx.. hate. never visit him anymore

especially i back from vancouver. i used to sit in the room wait for dr. come. but in hk. we r the on ...

係呀…佢真係得既俾幾多都得…但俾個200幾蚊俾我既感覺係同去藥房買支藥膏差唔多連一塊膠布都話冇!…分分鐘係藥房仲教番你點護理TIM呀!

大宅

睇完你地既經歷,我都覺得我好好彩!唔係有咩大病要求個D醫生!而家呢個真係唔知咩世界!貼錢買難受!

大宅

原文章由 CINDYC 於 08-10-14 17:07 發表
我囡睇開個兒科e生, 次次都會睇完後第二日打嚟問進度

你囡囡睇開個醫生係邊樹架…大約睇幾多次好呀

首頁

尾頁

跳至