想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

喂喂, bingo 左的朋友講我知 bingo 前都似係 m feel 架, 嘻嘻, 唔好咁快放棄住!! 等多幾日先啦!! ^.^
原帖由 Fanta2011 於 10-5-7 13:29 發表
我cycle28-33,day9,12,14,15,17都有dodo,今日day26,有m come feel

大宅

oh, 原來係咁呀!! 真係唔講唔知呀 :-p
原帖由 大笨豬 於 10-5-7 15:16 發表

深粗後24-48小時先排架 , 點會向番後數呢?
因為LH值去到高峰先會深粗 , 過左LH高峰就會排卵呀

大宅

我公司今晚 annual dinner 呀, 有好多野食, 好驚自己忍唔住食魚生同雪糕呀 (我至愛) ...........

大宅

係呀, 我最後都係忍唔住, 食左少少魚生啦, 今日仲走埋去食雪糕!! 真係好好味!!!
原帖由 buzztigger 於 10-5-7 16:06 發表
我而家都有飲可樂走冰呀,
戒又唔中, 唔戒都係唔中, 所以都係飲佐先算呀!

大宅

等妳好消息!!! 加油呀!!!
原帖由 BabyEeyore 於 10-5-7 18:25 發表
我有上網看過資料﹐有e生話排卵前既分泌會比較杰﹐對丁丁既阻力會大d。因為丁丁最多可以生存3日﹐所以如果系排卵前do do﹐對d丁丁quality差小小既couples會有較大機會bingo。情願丁丁等旦旦好過旦旦等丁丁嘛!

我就系因為分 ...

大宅

見到大家好多都忍唔住 check, 攪到我都想 check 呀.....我今日 day 27 啦 (因而加巳係星期日零晨), 我都有谷 m feel, 個肚漲, 個空又痛喎, 仲有生粒粒呀!!! 可能明早會忍唔住 check 下紅 d 先啦!!

大宅

母親節快樂呀, 各位 jm!!! 我今朝 8 點幾 (day 27) 真係用紅 d check 下呀, 點知 check 到有 40% 粗呀, 咁即係點呀?? 因我聽日就 day 28, 理應就係 m 小姐妮探我的日子, 咁我係大機會 bingo 定係要同 m 小姐約會呀??????
我屋企無綠 d 呀, 得番支 mannings 棒棒, 想留耐 d 先用棒棒呀!!!

大宅

我都特別 check 體溫呀, 因前 3 個星期 (dodo 後幾日) 就開始病, 發過 3 次燒, 都係微燒, 跟住 keep 住日日都覺得好熱, 平時呢 d 天氣我仲要著長袖, 呢兩日都著背心 lor!!
原帖由 bbmi888 於 10-5-9 12:26 發表
may i know what is your temperature for this month? thanks.

大宅

多謝各位祝福呀, 我都希望帶個好消息比大家呀, 我唸住明早再用紅 d 試下, 再探埋體溫, 星期三先用棒棒呀! 因我星期五就去台北玩啦, 所以想玩之前 check 定, 到時有咩都小心 d 呀麻!!

大宅

唔好太唔開心先啦, 而加先 d26, 有 d 人係無咁快 check 到架麻!! 仲有呀, 唔開心對妳對阿 b 都無益呀麻, 唸多 d 開心野啦!! 我會為妳地祈禱架!! 加油呀!!!!!!!
原帖由 superwife 於 10-5-9 10:01 發表
我d12做iui, d14排卵, 琴日day26用d仔check係 白雪雪:-( , 今朝體溫又跌咗0.4, 只有36.78...又衰咗啦...我好down...喊到眼都腫咗:-( :-( :-(

大宅

係呀, 我都想呀, 我同幾個 best fd 傾, 佢地仲緊張過我, 叫我 lunch 去買支棒棒 check, 我唸住一陣去買支 "快準易" check 下啦, 呵呵!! :-p
原帖由 大笨豬 於 10-5-9 22:48 發表

預祝你成功 , 同埋希望你去台北唔可以食咁多街邊小食呀~~~~哈哈~~~~加油~~~~

大宅

加油呀!!!!!!
原帖由 BabyEeyore 於 10-5-10 01:59 發表
Check咗啦!要再接再勵啊!
希望m小姐快d嚟等我可以早d再開始過啦!

大宅

加油啦, 我都係果句, 一日有命就一日都有希望呀!!!!
原帖由 agnes15 於 10-5-10 12:01 發表
今日down down地呀..因為連續15日都高溫(諗住有希望啦),點知到左今日day30,體溫勁drop...睇黎呀Miss M,應該今晚黎搵我喇...如果係聽日又要去醫生度拎我第3次既排卵藥喇!! ...

大宅

我印象中都係呢幾日 (應該無十日前) 先有谷 m feel, 開頭係個空漲啦, 跟住就 kum 落去會痛, 今日 day 28 個 nipples 都痛埋, 個肚尋晚開始漲左 lor!!
原帖由 cutepapamama 於 10-5-10 12:12 發表
咁你係幾時開始feel到胸痛,谷m feel 架?會唔會成十日前呢?

大宅

剛 check 左啦, 用 "準快易"........ 有淺線呀!!!!
其實我前排, 我唸係 dodo 後一個星期, 我今期 d13 排卵, 我 d8, 11, 13, 14 都有 dodo, 之後老公忍唔住, d26 都 dodo 左. 係, 我唸係 dodo 後一星期開始有多左分泌, 白色的, 似白帶, 我平時好少架, d 分泌出現左差不多一星期!! 多謝各位呀!!! 我都等妳地好消息呀!!! (不過唔激烈的)
原帖由 comingsoon 於 10-5-10 13:55 發表
加魚,你驗咗未呀?好緊張呀!
我想問你近日你有冇分秘呀?

大宅

係呀, yeah, 我 3 點幾就走左去家庭醫生度 double confirm 呀, 再 check -> positive 呀 跟住都打去 book 左婦科啦, 要去到 31/5 先有得見醫生呀!!
原帖由 Fanta2011 於 10-5-10 14:46 發表

恭喜呀!一齊bingo

大宅

gd, 仲有希望呀!!!!!!! 等埋妳呀!!!!!
原帖由 大笨豬 於 10-5-10 14:59 發表

恭喜你呀~~~~

希望我可以同你一樣啦 , 雖然呢個月信心不大 , 因為D11-14曾經流啡/血 , 但而家體溫都仲keep得到 , 希望仲有一絲機會啦...... ...

大宅

我一時時架, 唔係每個 cycle 都痛架!!
原帖由 annie929 於 10-5-10 15:01 發表
我想問你平時來M時會胸痛的嗎

大宅

多謝呀!!! ^.^
原帖由 cutepapamama 於 10-5-10 15:49 發表
恭喜你呀..

大宅

我唸係咪個個人唔同架, 我有分泌唔等於妳都要有架麻, 所以唔好灰心啦, 努力加油!!!
原帖由 comingsoon 於 10-5-10 15:45 發表
oh.....原來係勁多分秘呀,我得少少....咁....不過我都要恭喜你呀....

首頁

尾頁

跳至