跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 mmak 於 09-7-15 14:00 發表
icycream,

我老公話隻"巨無霸"好正... 佢都心郁郁...

咁一齊去丫. 佢航班係每日4pm, 我都係去食下野, 行下. e+ air ticket係$1300+tax. 我有friend做travel agent. 好快搞掂.

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20090710&sec_id=4104&art_id=12972561

子爵府

原帖由 dorismama 於 09-7-20 17:19 發表
Icycream,
今天confirm hubby話8月12-15日去星加坡, 想坐A380, 請問有什麼手續?可以找你的朋友幫忙嗎?

Pls check pm.

子爵府

女超人返黎喇....(我形容自己係女超人, 1拖2外遊). 真係唔係人人頂得順.

子爵府

原帖由 dorismama 於 09-7-28 12:29 發表
Icycream,
配服你, 好玩嗎?

dorisma,

我寫緊blog. 有興趣可參考下. 另我買左本singapore旅遊書, 我都係selective 去玩. 地址,電話, mrt都好準. 如你需要, 可借給你.

子爵府

原帖由 CandyBB 於 09-7-30 14:56 發表
有冇買新版益力多? 我好miss青蘋果味?

有丫..daddy今晚會運返黎. 不過都幾貴.

dorisma,

我地訓到成9點, 10am才出門, 去到邊食到邊, 無分早午餐lor. 不過食阿坤多士, 飲杯奶茶都好正架.

子爵府

All,

請問有冇人有荷蘭銀行卡? babyboss有5折.

2009年度荷蘭銀行相關優惠方式,如下:

優惠時間2009/06/09~2010/05/31 (不分卡別,包含金融卡)

‧週一、二、四:購票享定價五折優惠
不適用假日、寒暑假,每卡每日限購4張票。

‧週三:荷蘭卡友日,購票為定價3.5折
不適用假日、寒暑假,每卡每日限購4張票。

‧週五~日、假日(含寒暑假):
非BabyBoss VIP享定價7折優惠,每卡每日限購4張票。
BabyBoss VIP可再享會員價9折優惠,限購2大一小。

‧荷蘭銀行員工:憑識別證享VIP購票優惠。

子爵府

原帖由 babydoris 於 10-3-11 17:21 發表
係呀, 可能間房貴啦, 以下是永東價錢

2人套票 (坐車) : dated 2-6/4
二日一晚 ($2,580/2位 ),
三日二晚 ($2,580 +$2,060 = $4,640)

以上只是包一個入場卷, 所以我加多另一個入場卷, 改坐船 及 加二個小朋友船 ...

梗係啦. 坐船又特別貴, (1歲以上都要收錢), 若你坐車去都好方便啫. 細仔唔使俾. 算你假日去都係每位$100 坐永東. 新口岸過關一地兩檢好方便. 其實3個鍾左右好快架. 巴士直去祈福.
本來今年過年去動物園, 好彩無預先買門票, 今個農曆年係內地又落雨, 涷到叫救命, 著晒所有衫, 蓋了3張被. 所以見到ladybird都去玩, 勇丫!

我剩係識食, 近祈福食街對面有間"魚米之鄉"食順德菜, 真係好好食. 海鮮鮮, 重可以親自自磨古老芝麻糊(嘻...我地貪玩). 睇住佢地人手做魚皮角. 好好食. 一定會再去食.

另近富豪山莊對面有間"漢記" 希望無記錯. 專食野豬宴, 皮香肉滑. 其他小食都好有水準. 仲有一間"滋味樓" 用靚粥底打邊爐, 好特別. 隔離有間好大既沐足中心, 可以一試. 不過我喜歡正宗盲人按摩. 番禺市中心好似叫西麗路有間叫"沙龍"又係經常去食既地方, 家鄉小菜但好出色. 用飲管飲豬骨髓. 無時間, 咪早就updat左個blog. enjoy your trip.

子爵府

原帖由 babydoris 於 10-3-12 17:30 發表
Icycream

唔該哂, 有冇興趣去動物園呀. 一齊去啦.

通常我們女人會左計右計, 但男人就好似冇計得咁足,
hubby那天自己去報前叫我check價,我在公司冇時間, 他轉頭就話在報名交錢, 又說復活節很快冇位, 又冇好時間的 ...

一直都好想同你地去玩. 但今個easter 會去台灣. 4-8 apr. 下次有機會再去.

子爵府

原帖由 mmak 於 10-3-17 15:53 發表
icycream,

re.: babyboss
$272 -- 八折玩台北《反斗奇兵》Working Holiday*

http://www.babyboss.tw/ticket/buy.php

http://hk.deals.travelzoo.com/taiwan_korea_japan/771681?utm_source=top20_hk&utm_medium ...

Thanks. mmak. 佢個web有個好隱蔽既地方寫住憑護照有八折. 但唔知上網先買好定去到先買? 都係八折. 怕行程有改動.

子爵府

原帖由 mmak 於 10-4-8 13:31 發表

嘩~~又吐啖.....又小便......

係公司睇到都笑出聲丫. c ross, "好沙人嘢!" (用國語說)

子爵府

all,

想唔想我地既gathering沖出香港? 有冇興趣暑假去上海世博增加小朋友常識科知識? (其實係我都要學). 聽同事說去4日package都係hk$3xxx.

我暑假除了以下日子是不行外, 其他都ok的. 有機會一大伙人去玩幾日嗎? 出發前100天坐任何ka無surcharge.
Jul 14 - 16
Jul 26 - Aug 4

cindyma, 你會否有機會再去上海during summer?

子爵府

世博package參考

http://www.westminstertravel.com/hkwtl/pk/pk_vacation/3294/13090_13091_KA_SHA_Expo.pdf

http://www.packages.com.hk/package.php?id=11990&page=1

機場快線我買可以平d. 但唔知是否最平.
香港來回: hk$128
九龍來回: hk$114

子爵府

all,

只需請2日假, 有冇人有興趣? 由今日計100日前要到8月先可以飛.

原帖由 Icycream 於 10-4-14 09:50 發表

all,

想唔想我地既gathering沖出香港? 有冇興趣暑假去上海世博增加小朋友常識科知識? (其實係我都要學). 聽同事說去4日package都係hk$3xxx.

我暑假除了以下日子是不行外, 其他都ok的. 有機會一大伙人去玩幾日嗎? 出發前100天坐任何ka無surcharge.
Jul 14 - 16
Jul 26 - Aug 4

cindyma, 你會否有機會再去上海during summer?

子爵府

原帖由 Cindy媽咪 於 10-4-28 22:30 發表
Icycream,

summer 我諗都係唔去 lu...我十月中出差去上海,到時睇下有冇時間去 look look 仲好,summer 去實迫 c...

最近睇完新聞, 我即刻打退堂鼓.

子爵府

原帖由 mmak 於 10-5-23 00:19 發表
fion88,

我最終去咗大梅沙 玩咗2日, 回程學人坐巴士&地鐵去福田(會展站) 嗰間大漁食日式鐵板燒buffet, 仲去歡樂天地玩(好似冒險樂園), 係落馬洲過關回港 好少人好舒服...

原來深圳地鐵沿綫真係都好多嘢行, 好方便
...

大漁現在是否仍是150元嗎?

子爵府

原帖由 babydoris 於 10-7-2 14:11 發表
Dear all

我們一家八月中去”新加坡”,有冇好介紹?Thanks!

Doris,

睇下岩唔岩你? http://hk.myblog.yahoo.com/icy_0304/article?mid=1470

子爵府

原帖由 mmak 於 10-7-5 12:41 發表
Hi babydoris)))

你搵我呀????... 你手電無開???.. call me again please..

我昨晚啱啱返HK...... 玩咗3日"台北 桃園" 超熱曝曬之旅....
回到HK家 條金魚仔都熱C咗~~~OMG

...

我都係昨晚回港, 去了睇長薩馬戲. 差些熱暈.

mmak,
你3日點玩法?

fion,
可否借babyboss張會長卡? 是否不用排隊? 六福順唔順路?

子爵府

mmak,

Thanks. 3日都去左唔小地方bor. 但你想去大溪花海, 係桃園bor, 是否很遠? 去101食buffet, 食5-7pm? zoe是否要收費? 落地簽證耐唔耐呀? 入台灣前簽嗎? 嘻嘻..變左問題mami tim.

子爵府

MMAk ,

攞多咗D form, 寄俾你吖??... good wor. Pls chk pm. Thx.

101 buffet, 1700-1900 NT690 net
1900-2130 NT800+10% 唔止hk200喎??

首頁

尾頁

跳至