自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

29歲,自己俾首期,自己一個人供,供完哂

伯爵府

Astra00 發表於 21-5-2 18:42
但當年買港島南(如香港仔、鴨脷洲呢類區,係會比人看低,開口埋口話香港仔隧道好塞車之類)。

利伸:我 ...

將價就貨啦!
我第一層樓咪鴨脷洲囉,每日驚返工塞車就晨咁早出門口,成日都做部門第一個返工,我部門主管覺得我好有責任感喎!
起碼我有瓦遮頭,間屋每隻窗都有海景,放假去沙灘行吓,我自己覺得好寫意喎!使乜理人講咩!I am proud of myself!

伯爵府

馬騮狗 發表於 21-5-2 18:43
宜家一樣塞,好彩有mtr

依家黃竹坑新樓盤晉環約$29000至$30000呎,一房都要過千萬

伯爵府

hfl2000 發表於 21-5-2 21:31
呢個盤真係好痴線,3百幾實呎賣$11xx萬管理費應該都唔平

相隔三十年嘅港島港鐵樓盤喎,第時仲有一個大商場喎,周圍都有國際學校,近金鐘,近海洋公園,近深灣遊艇會等等利好因素,所以咁貴囉!

鴨脷洲利南道仲有個超豪樓盤未賣咋,聽講呎價四萬,呢個咪仲痴線!

千幾萬其實可以買到二房海怡,不過舊樓,唔係人人鍾意舊樓麻

伯爵府

M.Y.P 發表於 21-5-2 21:44
35歲買咗,2006年樓市因為沙士事件跌到好低,六十幾萬買咗個五百呎單位

你咪醒囉,機會係留俾有準備嘅人,有錢就掃貨,把握機會

伯爵府

Astra00 發表於 21-5-2 22:01
第一輪賣,話賣晒。我等緊佢個大商場開,想望下。

知唔知晉環前面個地盤喺邊個發展商?嗰個個景靚好多。

至於個商場,係第三期,長實盤,2023起好,依家好似仲未動工。

伯爵府

Astra00 發表於 21-5-2 22:15
你媽媽同我媽差唔多類型,似輸打贏要,以及馬後炮。

係好難聽,我媽當初知我供樓,開口埋口話死啦,死啦 ...

我先母咪一樣,我阿哥買樓,佢俾十萬蚊佢(先母冇做野,我每個月有俾家用,阿哥就好耐先俾一次)。到我買樓同佢兩人住,佢就話冇錢借俾我,又叫我唔好買,萬一冇野做咁點供樓,我話我唔使你幫,我自己攪掂,就算冇咗份工,我去洗碗都繼續供層樓。我冇用先母一毫子、冇親戚幫、當時男友都供緊樓,全部都係靠自己的,I am proud of myself again!

伯爵府

Sumyeema1 發表於 21-5-2 22:29
利南道個盤, 海景一流, 但交通麻麻, 係海怡工貿隔離.

差不多起好, 唔知幾時開賣.

啦,海景真係睇你點睇,夜晚係漆黑一片,同維港景好不一樣,但就真係好清靜。
我諗住得嗰度都係有車一族,可能第時有專線小巴

伯爵府

kwhkwh 發表於 21-5-2 22:54
可以想像到你血淚, 辛苦你了
重男輕女害不少女生。

諗番轉頭還可以,當時差唔多一出糧就供咗一半人工,仲要俾家用,人地去緊日本旅行時,自己咪去台灣玩囉,人地用名牌手袋,我咪用冇牌子手袋囉,想供舒服啲咪努力啲做野,升職加人工囉

依家供完,一身鬆晒!

首頁

尾頁

跳至