在職全職

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

叻女呀!!!

原帖由 sandra28 於 10-6-20 00:48 發表
鉫鉫而家好好笑, 响fb認得曬d小朋友仔, 連背影, 一小部份都認到! d 相百看不厭 !
問佢去邊好 ? 佢會話" 波波池" ! 跟住一路念口簧咁講曬d小朋友名 " 桐桐, 寶寶, 淇淇, 朗朗, 嘉嫌" + ee ! ...

大宅

逸陶有學校收啦...係婆婆樓下的基督教服務處, 一月有得返, 不過要湊返學放學, 所以到時要再MANAGE過晒逸希的興趣班時間就下細佬啦, 因為逸陶返全日呀!

大宅

都叫做有多D時間照顧哥哥同家務囉! 不過要攪掂哥哥的半日返學+下午學興趣班都唔易, 只係唔洗成日又帶大又帶細姐. 等到哥哥讀小一, 我就轉返逸陶返半日的幼稚園架啦.

逸陶...照我看都唔會習慣唔到, 因為佢一向都係易搞的人, 同埋個日面試, 我行開同老師面談, 佢自己已經一個人咁去看書同玩玩具啦, 老師都話佢好識野玩完一樣先一樣唔摟計搵媽咪喎! 第一個星期都係返半日先適應左先正式返全日的.

原帖由 sandra28 於 10-6-21 00:26 發表
嘩......到時你有好多自己時間啦 ! 不過怕唔怕細佬一返就返全日會好難適應呀 ?!

大宅

你地玩得開心D啦!

原帖由 sandra28 於 10-6-21 23:52 發表
咁 12:30 邊樹食呀 ? 大家樂 ?

大宅

如果再有機會去玩, 我地都想盡量JOIN呀, 暑假期間就連早上都OK啦, 下午就要看下時間因為有興趣班上.

原帖由 sandra28 於 10-6-21 23:59 發表
鉫鉫係認得曬d ee同小朋友嫁! 佢連好少見既瑤瑤都記得.....叫到名!
咁你幾時得閒出黎呀 ? 我地約去波波池啦 !

大宅

每個人的價值觀唔到, 我4年前同你差不多的情況, 都係唔做份工, 只係我工作唔係特別鍾意加埋要出差, 所以為左小朋友就放棄左啦...現在生活享受少左, 不過精神上的滿足同開心, 看住小朋友成長的事係真的買唔到的, 我慶幸自己湊兩個仔, 所以佢地尚算好聽我話, 唔係好乖不過係自己教的唔可以有怨言! 有得一定有失, 看你自己姐!

原帖由 josejandy 於 10-6-23 09:04 發表
其實仲未做全職不過決定了賣了樓就辭工好難決擇生活質素下降但應該值得gwa

I give up more than 30k salary n many benefit

any one can share with me

大宅

HEY! 如果第日想多個地點玩, 我有維港灣的CLUBHOUSE證, 雖然地方唔大又無特別野玩, 不過好在坐車方便唔係太遠囉!

大宅

我問過架啦...佢無限制的, 只係個地方唔大得兩個滑梯, 一架火車, 同D搖搖車咁囉!

原帖由 sandra28 於 10-6-25 00:52 發表
當然好啦.......咁近又室內有冷氣嘆 ! 但有冇話每次可以帶幾多個guest 呀 ? 你知啦......我地都好得閒下....一出可能好多人都出黎玩下吹下水咁 !

大宅

我呢度都有一程巴士一個站姐, 只係我帶住兩個, 仲要一個係小MONKEY就難搞D囉!
不過個CLUBHOUSE係好吸引喎, 我另外有朋友住個度又係成日叫我去, 不過我懶都未試過啦!

原帖由 Cindyjasper 於 10-6-25 02:38 發表

葵涌廣塲門口有小巴去深井架

大宅

要休息多D啦! 天氣唔好又多雨係煩D啦!

原帖由 叉燒仔 於 10-6-27 22:39 發表
MAGGIE,EASTHER
我聽日去唔到啦,朗朗傷風...

大宅

逸陶今日去左健康院...都係EXPECT咁語言差少少要2歲再去看過, 其他野就都OK!
個人就高高大大咁啦, 不過佢的TERRIBLE2應該就快到囉, 成日大叫...當佢同逸希搶玩具又或者想要/做的事做唔到的時候!mouth:

大宅

真叻女.... 佢就係覺得姑娘煩所以佢先出招!

原帖由 jaimegaga 於 10-6-29 08:36 發表
我相信珈珈宜家都係terrible 2嘅階段....成日無啦啦發脾氣同扭計dean地....好彩佢都唔算難攪...同佢講2句道理再比d嘢食獎勵番佢都ok...
珈珈返健康院有佢講冇人講...唔比姑娘同我講嘢...所以姑娘話佢太多咀...唔駛再 ...

大宅

係咁架啦...我都預左, 不過真係好惡搞姐! 成日又摟又喊!

原帖由 Cindyjasper 於 10-6-29 02:10 發表

唉.....又係terrible 2, 我每日都就黎俾個仔玩死喇

大宅

我大仔個時成日都係咁, 根本無分係咪TERRIBLE2, 我覺得佢係3歲開始先正常D! 不過我之前看過D書話半年一個CYCLE...真係C未!

原帖由 sandra28 於 10-6-28 23:44 發表
哈哈......細佬2 歲都要番去呀.......同鉫鉫一樣 !
鉫鉫d trouble 2都維持咗好耐........

大宅

差不多一樣啦...如果係家, 我多數講兩句就算, 如果再摟就由佢喊下之後都會收聲的, 佢好就好在係街就少摟,除左會摟看野唔願走之外, 抱走佢大叫幾野就無事囉.

我大仔時的經驗話我知唔理佢係最好的方法, 平日講多D常規道理有用D, 等到有一日佢會忽然開竅!

原帖由 Cindyjasper 於 10-6-30 00:32 發表

我個仔有摟, 但好多時一同佢講道理佢都會明, 唔會再摟; 有時就唔肯就犯, 我就唔鬼睬佢, 尤佢自己喊, 通常佢知我唔理就真係唔理, 所以佢喊幾聲見我無反應就會收聲, 跟住當無事發生
佢依家最煩就係你哋大人做乜佢跟 ...

大宅

真係好想打佢呢...我成日都會咁想下架, 不過冷靜下就好D囉! 不過, 我完全明白D仔係街摟計....呀媽就真係想C!

原帖由 CHANTSINWAI 於 10-6-30 15:35 發表
我個仔米又係咁!一時就好乖..一時就發癲..真係好難頂!有時我自己都比佢搞到癲埋一份!!好似琴日朝同佢上完堂返去屋企樓下m記食早餐,有個薯餅,佢鍾意食,米比佢食law,又要自己揸住食,都唔緊要..咁個薯餅有個紙袋仔裝住, ...

大宅

我地星期二開始暑假啦...早上都OK喎!
有無興趣家聚?

原帖由 sandra28 於 10-6-30 14:20 發表
下星期有冇搞作呀 ?

大宅

你地又去廸廸尼....真開心! ENJOY啦!

大宅

我地以前一定去1-2次小小世界架....另外就係POOH + 巴斯啦! 再去看GOLDEN MICKEY!

原帖由 sandra28 於 10-7-1 23:59 發表
我通常會D揾室內玩既野玩.......嘆冷氣.......

大宅

你就好啦有老公幫, HAHA...一般情況下同我出街都好少摟的, 因為坐BB車無得落地多, 同爸爸一家4口出就一定有得去玩, 就會摟玩囉, 好在都係老公搞掂多, 依定連食飯都係叫爸爸搞, 我休息啦...係假日!

原帖由 sandra28 於 10-6-30 23:49 發表
我姑仔同我出街見我好少教瞓鉫鉫 ( 當然係指扭計 ), 我話响街我會少D發癲......响屋企就打手/話/鬧咗好耐LU !同老公出街都係由老公搞掂, 以免我勞氣 ( 因為平日佢都知我好勞氣! )!
...

首頁
12345...8

尾頁

跳至