跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

想問大家知道有左後, 轉左咩BRAND 既護膚品 & 化妝品呀 ?

我仲未知道要轉咩BRAND 好 ~

大宅

好媽媽勳章

我淨係知道唔可以用美白, 會好大件事架 ~ 如果大家有用, 記住立即停呀 !!

我已家用緊estee lauder, 我都唔知得唔得, 我見d 朋友話要轉用無添加 ~

大宅

好媽媽勳章

咁我點知已家自已D 野有無鉛架 ?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pm1202 於 10-4-30 22:30 發表

我都聽過唔可以用美白,但我去FANCL買野時,佢好肯定話佢隻美白係以 Vitamin C 作美白功效,故孕婦一定用得~~ 我信左佢,買左黎用呀....

下...個SALES 會唔會為左開單先咁講架? 點知仲會唔會有其它野架, 我覺得唔好博啦~

大宅

好媽媽勳章

我已家都唔知自已做緊果D有無問題, 我淨係停左唔用美白咋~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Vana 於 10-5-2 09:16 發表
fancl 其實我都覺得用得.... 因為我以前做 beauty industry..... 睇過fancl好多product既成份分析...

佢隻美白主要成分係維他命C誘導體...... 亦無水銀, 酒精成份 (佢其他product都無)..... 雖然佢Dproduct功效比較 ...

乜礦物唔係好D 咩 ? 我之前上網睇過話孕婦要轉用礦物粉底架, 因為皮膚唔會吸收, 又唔傷皮膚

大宅

好媽媽勳章

原帖由 阿早! 於 10-5-3 11:09 發表
可以去以下website check成份, 要繼個打入, 佢會話你知果種成份既危險度:

http://www.cosmeticsdatabase.com/

唔該灑~今晚返去試下先!
我已家用緊ESTEE LAUDER 逆時空抗皺 果條line, 已家都唔知用唔用得 ~

粉底就keep 住用dior, 但我已家就無茶煙姿 ~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mamagreen 於 10-5-6 14:14 發表
係Elements 間 360 入邊買。大概 $1xx to $2xx. 我覺得 ok 抵,因為幾大支同埋係有機無化學野。應該安全D!

咁你覺得好唔好用呀 ?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada123 於 10-5-13 15:56 發表
我想問, 可唔可以用laneige的sleeping pack? 因我現在咩都唔敢用, 上網又check唔到補濕的sleeping pack可唔可以用....
平日我只是畫眉咋...咩都冇放上塊面呀...手指腳指甲都冇油...夏天著涼鞋真係肉酸囉...mouth:mouth:" /> ...

LANEIGE 既野太重香料味啦, 你都係唔好用啦 ~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 dada123 於 10-5-14 09:55 發表
Oh...Thank you thank you....即刻停用, 俾老公用算了..hahaha

係呀, 我用開果D 野都停左, 禁ARM 屋企又有BIODERMA既保濕CREAM SAMPLE, 已家都係用住先, 我見佢無乜味, 又ONLY 保濕, 應該OK掛,我唸緊買唔買黎用,定係買 FANCAL

爽膚水我就有績分黎換左BIODERMA黎用,又好似OK喎 ~

首頁

尾頁

跳至