懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

我前年小產過一次,上年三月開始連續幾個月都有排卵期出血,睇d醫生都係話問題不大,睇婦產科時個醫生仲問我有無同老公行埋添!因為佢知我想快d有bb,同埋流血即係有排卵!

跟住我去左睇中醫調理(斷斷續續睇左兩三次,即係食左兩三個星期既藥),然後十一月就bingo左!

我有聽中醫講,食芝麻糊(補腎),唔知關唔關事呢!

大宅

陪月勳章

原帖由 Beyondw918 於 10-5-20 22:46 發表

你好呀...想問下你呢,排卵出血係唔係14日到有d分泌加血呀...不過唔係m咁ge...係當你抺時候有d啡紅,有時豆沙咁ge色呀?

係呀,就係咁囉!

但我去睇婦產科,個醫生無咩大反應,只係話代表有排卵咋!話可以照樣同老公行埋~

大宅

陪月勳章

原帖由 makdoudou 於 10-5-20 21:36 發表
多謝你回覆呀! 咁請問你初期有bb時,醫生有冇比藥(黃體藥/安胎藥)你塞呢?

其實我排卵出血問題已經係由我有period開始嘅問題. 不過因為以前未想有bb,而且醫生都話問題不大.
但當我有咗bb之後, bb就有問題, 生長唔到. ...

唔洗客氣,我bingo左之後,都希望可以將我既經歷分享俾有需要既人,希望想生bb的人都可以如願以償!(雖然我而家都會擔心胎中的bb可唔可以順利出世)多謝你的祝福~~希望你的bb快d返黎啦!

醫生無俾藥我塞喎...我唔清楚小產同排卵出血有無關係,,,我都係上年有大概三四個月有咁既情況咋~咁你有無問下醫生關唔關事呀?

我試左十個月先bingo,我覺得bingo有可能係因為:
1) 食左好多黑芝麻
2) m完之後第七日行埋(我之前係m開始計十四日行埋)

希望你快d成功啦!

首頁

尾頁

跳至