婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

係咁既...
事緣我同呢度咁多位jm一樣都係好唔鐘意同6299一齊住, 因為太多不同生活習慣, 加上6299事事都多多意見, 要我跟佢地果套!
終於有日我忍無可忍, 當面投訴6299的不公平事件, 最後62就話咁叻唔好係度住, 第二日我返左娘家, 之後, 我同我老公就租屋住!

62係事件發生第一個星期同第二個星期都有打電話俾我老公問住成點, 慣唔慣~

呢件事到now已1個月多少少, 我老公呢個weekend想返去探6299, 但係我真係唔知點面對佢地, 向住佢地笑? 我覺得好難, 當冇事發生, 跟本冇可能! 而我老公好想我跟佢一齊返去.......咁我見到面時應該點反應??

ps. 我吵架時, 62話我從來都冇叫過佢做老爺, 之但係我入門後, 係6299叫我稱呼佢地做 daddy同mummy....當日吵架我都即刻話係你地叫我咁稱呼你地既...................

咁我返到去見到佢地, 仲叫佢地咩好呢? 唉...

ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

大宅

畀面勳章

早排忙搬屋,冇上來,最後有回去,但6299返左大陸飲,因為遠同屋大,我地過左一晚,第二日黃昏走人,走前有打俾6299,但未開手提,應未回到港,留msg, 都係天意!再2星期,我同老公返去,因為係6299打俾老公問我地幾時返去,仲問候我,我啖氣也消左好多,返去時巳是清明,但我全程都冇幫手,因為仲記得趕我走的說話,間屋咁大,又另外樓收租,我完全感到他們的自私,所以我都冇乜點講野,上一代留的福係6299二個人享受,所以我都唔駛孝順佢地!但6299就有斟茶比我,相見好同住難,也開始明白淸明姑姐姑媽都唔幫手,企埋一邊說笑原因係當年,阿爺阿麻唔係度,我62 一個仔接收所有厔同財產,怪不得62親友見面都串6299等佢二個自己掃墓,所以我更大條道理唔幫手!家用同住時已給,婚後仲給了他們幾皮野,但全個wedding都係我地自己俾錢!無欠佢地,立場係唔欺漢佢地,等佢個細仔敗佢,62清明係墓前話求自己二公婆身體健康!個細仔年年都冇出現,99又幫細仔求!偏心到出面!我老公幫我的!
ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

首頁

尾頁

跳至