烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 tiffybb 的帖子

唔同豐 x分店唔同價錢, 問左 times square $1798

大宅

尋日去times square 8 樓買左啦, 有2間 "'問" 就有 $1598 送焗盤, 焗盤仲係有現貨, airfryer大巴, 焗盤非常有限, 用hsbc credit 買, 會有15倍賞錢, 11月時有 $96, 另外有抽獎送現金卷 (10% off , 上限 $50), 最高係50% off, 星期五/六/日先有抽獎, 9月2日前在 times square 買滿 $500, 可以用現金卷

我一個人帶佢坐巴士返屋企, 好累無力試機, 今日試

大宅

GH628 發表於 12-8-25 21:24
係中原先啱

我尋日係中原買, 都係2個燈

大宅

回覆 GH628 的帖子

說明書有2燈, 外盒的圖片是沒有燈啊

大宅

fanlee 發表於 12-8-24 20:48
我無次可以160,由3-0都係無叮,兼停係2,仲要無燈著,

岩岩試左機, 第一次, 160度, 3分鐘, 上綠下黃燈一齊著, 但到2時, 二燈一齊熄, 計時器仲係倒數, 無叮一聲

一分鐘後再試第二次, 160度, 4分鐘, 上綠下黃燈一齊著, 但到1時, 下黃加熱燈熄左, 直至0, 上綠電源燈都熄埋, 有叮一聲 (我另外用計時器, 實際係3分鐘, 不是4分鐘)

大宅

回覆 GH628 的帖子

我果本用係英文字母架, J 係 power-on light, K 係 heating-up light

大宅

bullbull1 發表於 12-8-24 10:07
知道原因就可以放心盡情用部機啦!
你可唔可另外用計時器去計下你部機 4分鐘, 實際係4分鐘定3分鐘呀 ? 我部機岩岩買, 批次唔同零件可以有少少唔準, thanks

大宅

fanlee 發表於 12-8-26 09:39
同你情況一樣,但我試過5至0曾經都係2-3停左,2熄燈熄左,倒數器繼續。。。。

飛記覆話夠熱就會熄。。。。 ...
上面綠燈係電源燈, 下面黃色係加熱燈, 夠熱下面黃色會熄燈

你係上下2熄燈熄左, 似乎係壞壞地喎

大宅

fanlee 發表於 12-8-26 11:38
佢地話power燈都會熄,

指針3分鐘, 可能零件少少唔準, 實際係2分鐘, 兩燈一齊熄, 無叮一聲, 算佢講得通, 說明書話最少要3分鐘
指計5分鐘, 兩燈一齊熄, 咁點解要2個燈呢 ? 無叮一聲仲唔係壞? 你要佢話比你聽乜野情況下, 先會淨熄下面黃燈, 你試下再打電話去問過第2個 cs 啦

大宅

第一次就整左豬頸肉, 180度 pre-heat 3 分鐘, 然後180度 15分鐘, 中間開過2次, 黃燈著下停下, 綠燈一直著住, 外脆內多肉汁, 好好味, 不過完全唔熱, 唔知點解呢 ?

大宅

bullbull1 發表於 12-8-27 16:08
睇咗有啲JM買嘅airfryer都有啲意見,我個人意見覺既然係咁,不如拎去檢查一下,唔好估估吓。相信佢地一定會幫你地整番好部機。

我部機暫時無其他問題, 只係指針好似斜左少少, 如果你部機指針4分鐘, 實際係4分鐘, 咁我跟你既食譜, 指針加多一份鐘就ok

bullbull1  因為每件肉size唔同,你自己都要ajust番時間喎,我做的只係作參考。  發表於 12-8-27 22:38

大宅

bullbull1 發表於 12-8-27 16:11
如果只係用180度15分鐘,應該係唔係熱整熟啲豬頸肉。你或者可以先用160度焗下等啲肉熟啲,再專用180度或200度焗到表面金黃色。講到啲燈著下停下,如果係夠熱燈就會停,但唔夠熱就會著番,所以會次次唔同。
唔該哂, 下次試下先

今日又試左整三文魚腩邊, 一包10條左右, 160度 pre-heat 3分鐘 (我部機指針4分鐘), 轉200度 10分鐘, 無問題 (係熱既)

bullbull1  good try!!  發表於 12-8-27 22:39

大宅

minibearbear 發表於 12-8-27 23:44
大家好~我係新手,剛試整蜜糖燒鷄效果好好,但個網好難洗,已經先浸再用百潔布同海綿都仲未完全干淨,想請教可以用咩清潔?
http://blog.yahoo.com/soul-jandt818hk/articles/658205/index

大宅

siukei 發表於 12-8-30 02:46
求救呀!請問點可以散買焗盤呢?打咗去Philips的陳列室,佢話決貨,叫我可用錫紙盤都得!

...

我都打左電話去代理問, 佢話斷左貨好耐, 唔知幾時再返貨, 但我收到小道消息, 新返既貨派左比連鎖店做贈品, 速銷部機

你用住錫紙盤先啦, 或矽膠盤都應該得架 (最高230-280度) 非買不可就上淘寶買啦

大宅

買左 airfryer 後, 焗爐都無用過, 平時 re-heat 雪霜既 bread, 先 pre-heat 焗爐 200度, 要成10分鐘以上, 用 airfryer 3分鐘攪掂, 再放入去200度2分鐘就食得, very good

大宅

morningq 發表於 12-8-31 21:33
回覆 minibearbear 的帖子

我都係覺得好難洗,所以嬲嬲地小心點把網拆下來,現在清潔就簡單好多。 ...

多謝你提點, 岩岩成功拆左個網出黎, 之後清潔會快靚正

大宅

momoko2008 發表於 12-9-3 03:52

唔該哂, 我而家係 set 指針多一份鐘, 就同另外計時器一樣啦

大宅

yubiwa310 發表於 12-9-5 00:28
唔好意思~ part 1 太長 , 爬唔切 。請問部機難清潔嗎 ? 我尋日去睇時見個網好似拆唔到 , 好埋個底可以清潔 ...
http://blog.yahoo.com/soul-jandt818hk/articles/658205/index

有清拆後相片

大宅

回覆 tiffybb 的帖子

我將4粒的全部推直, 果度有條邊岩岩好kick 住個網

大宅

回覆 sanchiu288 的帖子

正呀 !

首頁

尾頁

跳至