心聲留言

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

Mimmy 發表於 16-8-24 06:49
早排係呢版開過post 轉左份怪工,老闆兩公婆都唔正常,係返半日的admin長工,因為返得唔開心,但始終半日既 ...

好後生, 該爭取, 搵多几耐就几耐。

當然學校早放、放假, 要靠父母。事前要和父母說。 經濟上支援父母。

要不就半日工, 未必要文職。
我跳舞D朋友, 返半日就是為了多時間令自己參加多D活動。(當然佢地不是18.22了)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

Mimmy 發表於 16-8-24 07:35
多謝你支持
朋友都絕大部分支持我,連初時反對既媽媽都叫我轉全職,大家都問咁後生做乜唔返工,我好想轉全 ...

你好識念。 人會老嘛。

好多年輕的... 理想生活是唔使做。(現实可能性低) 父母是李+X, 佢地都工作。

曾年輕, 辛苦D, 儲多D, 對自己好D。 儲錢為自己未來。

別理C6, 好多男性唔識想長遠的... 唔多識安排。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至