嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都好想知呀! 請有經驗孖媽分享!

係咪可以一個埋身餵, 一個pump出黎比佢食, then 下一餐調轉? 因為我覺得2個一齊埋身餵, 我會好辛苦又好難control, 而且我都未必有咁多供應. 如果一個接一個埋身餵, 一個bb食起碼一個鐘, d 初生bb 食人奶2個鐘又肚餓, 咁我咪即係無得休息唔駛訓?

還有, 夜奶可以轉用奶粉嗎? d人又話加奶粉bb又會唔肯食返人奶, 咁點算?

大宅

no.7, 你好厲害呀! 3個都係人奶, 即係其實 pump 出黎都ok? 唔駛一定埋身餵? 因為有人話會越pump越少, 埋身餵會多奶d~我都好希望好似你咁, bbs能夠同時接受人奶和milk powder啦!

咁想問下你, 係咪只在晚上o個餐先食奶粉? 你bbs食邊隻呀? 用咩奶樽呢? d 書和醫生話d bb 用o左奶樽就唔like埋身餵.

大宅

thx for your sharing! so detail and useful!

大宅

原帖由 mytwin 於 10-11-16 02:37 發表

我而家是隔餐俾bb埋身及用樽食, 姑娘話如果啊b好早開始卡啦卡啦咁食, 習慣左就適應到架啦, 不過就你一定要keep住卡啦卡啦, 唔好全埋身又唔好全用樽餵! ...

明白. 希望到時都可以卡啦卡啦咁餵, 佢地又適應到啦!

首頁

尾頁

跳至