跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 2001年5月媽咪俱樂部

updated~
ching_ay---沛昕 5月3日
hicat --- 囡囡 ( ) 5月06日
HinMami --- 囝囝 (鎮軒) 5月08日
柏霖媽媽(Irene) --- 囝囝 (柏霖) 5月10日
肥嘟媽--- 囡囡(嘟嘟) 5月14日
肥師奶--- 仔仔(Willy仔) 5月14日
HinHinMama --- 仔仔(梓軒)5月14日
開心樂樂 --- 仔仔(樂樂) 5月17日
babyhin --- 仔仔(諾軒) 5月16日
KKmum --- 囡囡 (曼淇) 5月18日
ysmhkg --- 囡囡 (心心) 5月19日
Laima --- 仔仔(Michael)5月19日
安安 --- 囡囡 (洛遙) 5月22日
Winki ---囡囡 (穎翹) 5月22日
snoopy --- 囡囡 (
dlam *****

別墅

hi 各媽咪, 祝各位5月之星健康活潑, 開開心心.....我個囡係 5月19日出世依家把口好掂呀 ! 佢係我私人接線生, 不論屋企或手提都一定經佢先....激死 !...hehe, 你地 d b b 又點呀....25/5 開 party 好開心....大家交流下丫...
dlam *****

別墅

hi littleeva, 你囝囝幾好嗎 ? 上次生日會都無機會同你傾計tim....

jody媽咪, 其實都好快介到架, 你只要由得佢賴, 佢一賴你就醜佢同話佢唔叻叻, 再提佢一急尿尿就要話比媽媽 or 工人知, 如果佢係懶左先講比你知咁佢都算叻因佢記得, 再提佢下次要係痾之前講呀....咁你試多幾次 (即佢賴多幾次) 就一定得架啦, 之後就算你同佢去街用片衭佢多數都唔濕, 因濕左佢會唔舒服架 (當然你要記得提佢去洗手間啦) 不過緊記佢做得好你一定要讚...我囡依家 24.5 mths 啦, 之前(約 17個月時) 都係咁介架.....希望你早日成功 !
dlam *****

別墅

各位01年五月媽咪,你地個小寶寶而家有幾重同幾高呀??

肥嘟媽--囡囡 94CM,28LBS
wing530--囝囝, 93CM, 29 LBS
肥師奶--willy 96CM, 3? LBS
柏霖媽媽(Irene)--柏霖 92CM, 26LBS
Snoopy -- Kelly 穎妍 94CM, 29LBS
dlam--denise 94CM, 27LBS (尋晚磅左)

dlam *****

別墅

芹菜, 原來我囡同你囝囝同日生日喎....我都係算係荃灣區, 話咁快佢地又3 歲啦, 佢地開始有好多怘惑野架啦, 不過睇見佢地一日一日咁成長, 都好開心 ~~ 我仲未諗同囡囡點慶祝, 你有冇 join 5月生日會, 我冇呀因時間上未能配合. 有時間大家交流下啦!

dlam
dlam *****

別墅

HI SNOOPY, 我女食惠氏 no. 4 架....佢今日做左智能 test 啦, all is pass, 你地有冇 check 埋眼架 ???
dlam *****

別墅

有架, 佢地check 完眼仲check埋聽力tim....
KKmum 寫道:
dlam, 有check埋眼架, 你去做的智能test冇同你check眼?
dlam *****

別墅

Hi, 5月bb 既媽咪 :
好耐無上黎留言啦….你地 d bb 好嗎, 返學仲有冇喊, 我囡囡依家好鍾意返學, 好開心喎…

Irene, 你好呀, 未同你傾過計…
Mau, 你好呀, 記得我嗎 ?
Snoopy, 你囡囡無事嗎 ? 小朋友新陳代謝快, 遲 d 唔多覺個傷口架啦 !
Littleeva, 恭喜你呀, 知道你快做第 2任媽咪, 之前都同你傾過下呢 d 問題, 子軒做大哥哥啦….

Mau, 我都想比我囡試下適體健, send pm 比你丫 !
DLAM
dlam *****

別墅

HI MAU, THANKS.

係呀佢依家返學好開心, 尋日仲識跟我講左句"普通話"TIM, 每星期都會睇下手冊學左咩, 叫佢教返我, 感覺佢大個左好多啦....

你個MAU 女又點呀.....??
dlam *****

別墅

你是全職媽媽嗎 ?? 很 SIN MO 呀 ! MAU 女真的比別人高大…
我只能跟她一同搭車回到學校附近便要分手了, 但都很享受呢 ! 每天當她放學回家都給我電話 : 今日返學很開心…
很開心能跟你留言 !
dlam *****

別墅

HI 柏霖媽媽~
當然好啦.....
我女都係呀, 依家放學返黎都會唱歌架, 不過唔可突登叫佢唱..
dlam *****

別墅

mau, 係呀...5月b既mami 留言又真係比別的月份少.....

講個笑話你地知...
denise : 今日老師教印手掌畫
me : 咁咪整到隻手好 dirty 囉...
denise : 唔係...."男仔幫我洗手"
me : 吓 ! 男仔幫你洗手 ?
denise : 唔係...係蘭姐.....
me : 哦 ! 嚇死...以為男仔幫你洗手tim

你地 d 小朋友又有咩趣事 ??
dlam *****

首頁

尾頁

跳至