影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我覺得如果韓版唔係夾硬要忠於原著, 一定超好睇...

伯爵府

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-26 23:53 發表

尤其係扮仔仔果件
都唔靚仔o既最憎d瘦口瘦面
面無九兩肉

噢~~~我o地有代溝呀

伯爵府

原帖由 揚莉煒媽咪 於 09-5-27 20:48 發表
年齡距離太大係有代溝架喇
大果個係我

賢重係我杯茶

伯爵府

原帖由 cheapbombom 於 09-5-28 11:56 發表
99%人覺得韓版正, 奈何, 我係個1%唯一...

由頭到尾都接受唔到草絲個角色, 那管文浩有幾正, 都投入唔到...下半段, 改到下彩, 又唔接戲, 角色性格一時一樣, 毫無說服力, 所以, 我比-10分...

無睇過日版, 淨係台版同 ...

我除o左漫畫版外, 就只睇過韓版, 因為我唔鍾意大小 s
同埋我睇韓版都係因為我目標人物做咋

伯爵府

原帖由 littlesister 於 09-5-29 13:32 發表

原著既道明寺實在太吸引, 花澤類冇可能可以搶到彬菜的 不過韓版就將智厚改到冇可能唔愛佢

賢重做得實在太好喇

伯爵府

原帖由 究竟我是誰 於 09-5-29 14:55 發表

直情係用光速嘅速度去睇

未睇嘅媽咪---唔好意思, 不自覺講咗啲劇情出嚟

我全套劇除o左賢重戲份外, 我都係用呢個速度去睇

伯爵府

原帖由 cheapbombom 於 09-5-30 10:30 發表
大家仲係度講緊咩版最好睇?

各花入各眼, 好相信, 韓版吸引人之處, 係民浩同智厚(可惜2位都唔係我杯茶), 劇情跟唔跟原著, 跟本不是重點...當普通一齣韓劇睇算了罷...

睇台版, 我都不其然好似彬菜咁, 愛上道明寺, 唔 ...

我諗係同韓國輩份觀念好重有關啦

伯爵府

原帖由 sosochui 於 09-5-31 21:51 發表
係啊, 其實睇完花樣男子都未中, 睇完我們結婚了就愈踩愈深mouth:mouth:" /> 而家連N 年前既節目都睇埋 啱啱睇左謝謝叫醒我, 又係好搞笑

賢重新節目

Samsung Haptic Mission
有埋其他 F2, 金汎同金俊, 仲有孫丹菲(有做我們結婚了)
第一輯完o左, 第二輯剛出
第二輯依然有賢重, 金俊同孫丹菲, 再加埋李民浩

伯爵府

原帖由 littlesister 於 09-6-1 09:33 發表
我都係"花樣"既智厚係好, 不過係個角色, 而"我們結婚了"既賢重, 係個表面不多言, 但係好精靈轉數又快, 講一句已經好精景, 心地又好既小男生, 的確好cute好sweet "謝謝叫醒我"係幾時架? 邊度有得睇?

...

謝謝你叫醒我係好耐喇
我估應該係出道無耐
http://v.youku.com/v_playlist/f3182608o1p7.html
好好笑, 必睇

伯爵府

原帖由 littlesister 於 09-6-1 09:40 發表
請問有冇中文字幕? 之前見到第一季冇中字唔識聽喎

係呢, 你地有冇睇過呢個, 隔離介紹韓國歌既有sister post我睇到, 好攪笑, 原來金賢重未做"我結" & "花樣" 都幾受歡迎喎

lQyclouJ9dw&feature=p ...

http://v.youku.com/v_playlist/f3343365o1p2.html

第二季第一集都有中字~~

伯爵府

原帖由 MagDog 於 09-6-1 10:40 發表
littlesister,
可愛呀, 賢重...., 我都是看花樣才認識他的..(雖然我是表草派)..then, 就找他的"我們結婚了"來看, 又令我對他好感度大增...then, 又找他的ss501mv看和歌來聽..超讚, 就是歌精舞勁吧...舊一點的mv中, ...

$790 太貴喇
同埋o個 d 地方唔係我呢 d c 9 去o既
到時實全部都係十幾歲妹妹仔... mouth:

我個人最鍾意睇佢o地排舞, 尤其賢重排 ur man o個段, 超正, 睇得出佢真係好努力

伯爵府

原帖由 littlesister 於 09-6-2 09:43 發表

我都覺得賢重瘦到落晒型, 眼都細埋呀陰公, 我見4月頭ss501既表演, 佢個樣攰到不得了, 完全同之前唔同樣, 我都係鍾意睇佢個精靈樣多d, 有少少肌肉個款最正

金亨俊係ok靚仔, 不過我總是覺得佢既動靜毑毑地 ...

我自從睇我們結婚了之後就迷上賢重
跟住再煲晒 ss501 由出道至今o既所有網上有o既節目
可能係咁啦, 覺得佢o地真係有成熟到同埋好努力去做好

伯爵府

原帖由 littlesister 於 09-6-2 10:02 發表
oh thanks, 睇左好耐 真係忠實fans喎 係識賢重好耐架啦 我睇左花樣先識佢咋
嘩! 都好多集喎, 咁等亞女考完試先睇啦 之前睇完"花樣"又睇"我們結婚了", hb同亞女 ...

我日頭煲唔到, 都係漏夜煲咋

伯爵府

原帖由 littlesister 於 09-6-2 10:24 發表
我都覺得賢重好努力, 對長輩又尊敬, 對平輩又好, 具惠善同做小優o個個演員都讚佢有風度有禮貌, 難怪好似好多人都好鍚佢, 個人覺得賢重真實一面仲charismatic仲吸引

...
'

我都係咁話, 睇佢其他節目都有吸引力同活力
佢拍花時真係好殘同好攰

伯爵府

原帖由 MagDog 於 09-6-2 10:24 發表
早呀, 各位,
嘻嘻, 好像樓主, 依然對韓版花樣不過電..看劇真是好個人的..老實說, 如果到ep 5 or 6都不有興趣, 真是pass此劇好過, 因為ep13打後, 真是更普通...
所以對此韓劇有好感和捧場的fans..就請移玉步去回"花樣 ...

不如開個賢重 post 重好

伯爵府

原帖由 MagDog 於 09-6-2 13:43 發表
嘻嘻, 不可否認, 韓版杉菜又真是年紀大一點,和好典型的韓國女演員的style..
韓版花澤類的角色,已經把原著完全twisted..(actually, 全套劇大部份角色都twisted) 不過他金賢重人氣好厲害..., 看花樣令我對他有點興趣, ...

我原本對李民浩全無興趣呀
但睇完 haptic mission 之後, 覺得原來佢係咁細路仔同幾可愛

伯爵府

原帖由 MagDog 於 09-6-3 10:21 發表
omo, 你原本對min ho沒興趣?!!!! 一看他的捲捲毛, 我初頭吃不消, (因為我不是漫畫迷, 不知他才是忠於原著) 我都是ep2有段出浴, 和他就去check out在球場上食了波餅的絲草, 做得幾好, 好caring.. 所以就超迷他了..
...

我移肉步先~~

首頁

尾頁

跳至