婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

又到 father day 了.我個大姑9約左我地19號係tst食,但就冇問過我地意見,佢自己一個決定哂,但我屋企又一早講左係19號食,(因我屋企係大家族成30幾人咁多)so,就唔到咁多人,我就同c6提議佢番去佢個邊,我就番番去我自己個邊,呀女就跟我(c6都同意),咁樣其實我係咪好自私呢...??唔去男家邊~

複式洋房

原帖由 crystals 於 10-6-8 14:59 發表
父親節當然係同自己父親慶祝~分開去冇問題~但你囡囡跟爸爸去會唔會好d?你老公可以有番d faces~

我c6都話女女跟番我,因為女女仲係好細,得2個幾月...\
同埋其實我都唔想女女見佢地個時我唔係度,因為99 d手"連"成日都唔小心整損我個女 ,c6又大意,話佢呀媽,但佢呀媽又唔認喎~@@但唔知佢地會點諗呢,因為我都聽過99話人地d媳婦...一陣又俾d 99借題發揮!!!

複式洋房

原帖由 little_doll 於 10-6-8 15:48 發表
我唔覺得好衰喎.
你大姑9問都唔問下你得唔得就決定, 咪仲衰仲唔尊重你. 最緊要你c6撐你咪得囉

嗯,,我屋企咩節日都係提早,想就下d外嫁女,正日俾番人地個家,,但我諗大姑9正日要去佢99度,so要我地19號食...

複式洋房

佢地都冇諗過我會唔得卦~
因為佢都係我面前話過人地媳婦,又話佢以前做人媳婦好聽話ga,家婆話咩就咩 ga la...係度俾說話人聽,我去都係俾面c6,,但我唔去又唔知99姑9會講咩~

複式洋房

原帖由 km1357 於 10-6-9 13:53 發表
6月19日,不如約佢地一齊參加果個乜乜同鄉會團, 每人有兩百蚊, 你地家族成30幾人咁多, 收返7千幾, 好過自己諗節目.

咩黎 ga~!!

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 10-6-10 16:45 發表
same case呀!
我就唔係父親節係端午節!

我99不嬲鍾意提早做節,唔想迫人嘛,甘我同C6通常食完99果餐,到正日返阿媽度做節(我地又係2圍甘多人架!),點知99話今年想食正日,我同C6話我果邊都要做節架喎,不如佢自已返去食,我 ...

你99唔會俾說話你聽吧~

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 10-6-10 22:48 發表
我99係bk常見既討厭99,不過我唔理甘多,C6返去食都夠啦,我呢d外人黎之嘛,個囡依家認人,淨係痴住我,所以一定要跟我!你BB甘細,跟媽媽好! ...
係 呀~同埋我地住係新界,要去到tst食,一來一回好耐時間,唔想呀女咁細去咁遠~呀女又要11點飲奶,到時真係唔知早走好定點,番到去仲要大把野做,冇1~2點先都冇得訓~同埋佢地話就話8點食,咁即係冇9點你都唔洗望有得食,因為佢地10次10次都係遲到的!!你女女幾大呀??^^

複式洋房

原帖由 mmkkLum 於 10-6-11 12:28 發表
唉,我又係咁,我姑仔決定左邊日食飯,枱到book埋,先黎問我地得唔得,但佢話佢book0既位係未預我地兩個,因為唔知我地得唔得,得就加返喎~咁佢揀嗰日我真係唔得,我問佢早一日得唔得,佢話唔得,因為佢唔得閒,咁我話正日呢~佢 ...

最憎就係咁,好似"大安指意"人地實得閒咁,仲要去左都要俾人話~我 monther day咪又係咁,我都冇去我屋企食 ga la(同一日)我幾唔開心呀~,,咁約左7:00係 mk 食,我地一早話要準時7:00食,如果唔係會好晚先番到屋企,咁我同c6一早出左去,但係大姑9打黎又話要8:00食,好 la,都算,但唔夠5min,又打黎話因為二姑9要番工,要9:00先食得,仲要俾佢呀媽叫我地唔洗去la,下次先食過,c6就即刻發火,炮轟左佢地( ),咁又係既,唔可以就下我地 ,仲要c6攞哂假,但係比佢呀媽叫佢唔洗黎~比係我都嬲 la

複式洋房

原帖由 小魔 於 10-6-12 01:33 發表
唔好理人諗乜啦, 自己同c6開心就算啦
自己約無問人, 比我會講返件事出黎囉, 然後自己搵返個日子同長輩食飯(我個人覺得唔一定要一齊食既, 有心得啦)
咁依家你唔去, 點都有人問下掛, 到時咪叫c6講返件事, 咁清者自清, ...

唔知點答係最好 ga 呢....??

複式洋房

原帖由 黑白豬 於 10-6-14 23:08 發表
same呀…我地又係住新界,6299最愛去tst食飯架!我d姑9好討厭,次次話食飯,例如同C6講book左7點,去到無人,原來改左8點;上個禮拜99生日,話食7點,我地咪行陣街囉,點知無啦啦打黎又話改食8點,8點到啦,等下d人又等到8點半先食 ...

咪係囉,,99好自私,又要扮哂好大方咁,人地有 bb 出去真係好唔方便,唔去又話你,去到又係 d 仔前女面叫你早 d番屋企,下次咁辛苦唔洗出黎 la.我地入黎咪得囉~妖,我99好幾次入左黎,入黎咁耐"洩"足咁耐,唔知以為要搭飛機入黎咁,真係頂佢唔順~

首頁

尾頁

跳至