跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

Worry,

sorry, 我講得唔清楚.
我果個係半日營, 上晝架. 喺黃埔上.

原帖由 worry 於 09-5-21 14:26 發表
LAMLAMMA

介唔介意講個DAY CAMP係邊到上呀?

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

子爵府

好媽媽勳章

我覺得對面果間 ELLE 重正.

原帖由 muihsu 於 09-5-27 00:14 發表
各位慈雲山靚媽,
請問你地知唔知慈雲山中心果間mm店,即係買mickey mouse衣服的鋪頭結業未?因早兩個星期去過,當時做緊3折,唔知依家仲有無呢?謝謝報料 ...

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

子爵府

好媽媽勳章

Worry,

你囡真係好勁喎.
我囡有 d 衫都重係 110 咋.
cotton 都幾好吖, 舒服嘛.

子爵府

好媽媽勳章

點解咁講呀?

原帖由 worry 於 09-5-29 15:00 發表
可能我係呢到真係比左好多麻煩你地, SORRY!

子爵府

好媽媽勳章

除咗敏感外, 有時唔夠瞓, 隻眼乾, 或有野入眼, 或睫毛倒生都會令眼唔舒服同痕架. 你囡囡係成日都係咁定你間歇性?

原帖由 worry 於 09-5-29 11:37 發表
ALL

我又想請問你地, 我囡囡隻眼成日痕, 都同佢去左CHECK眼, 話佢有小小遠視, 但都正常, 但隻眼就敏感, 建議我同佢定時用淚目洗眼, 咁會COMFORT D, 但用左都仲係眼痕, 有無人有良方呀? THANKS! ...

子爵府

好媽媽勳章

catmiecatmie,

無呀. 之前 worry 報料話吉豬島又唔搬住, 因為 apita 撻訂唔租, 咁吉仔又租住先. 我見又真係無咩動靜喎.
但係個商場 d apita 廣告重喺度.

不過, 你無咩特別都唔好黎呢頭啦 (除非你去吉仔), 因為呢度一期中心烏煙瘴氣....
矚目所見, 淨係得圍板處處, 沙塵滾滾同埋噪音連連

原帖由 catmiecatmie 於 09-6-1 16:20 發表
lamlammama, 另外我想八下, 樂富的apita 開了沒有?

子爵府

好媽媽勳章

小 b 叻叻呀.
一定對佢有好大鼓舞.

原帖由 catmiecatmie 於 09-6-1 15:57 發表
好開心呀, 小b 第一堂上drawing, 已貼堂了 :loveliness:

子爵府

好媽媽勳章

catmie,

唔怪唔怪, 我個囡重係一 d 動靜都無

原帖由 catmiecatmie 於 09-6-2 11:31 發表
另我個女終於出恆齒了 不過在這兒說, 好像好少見多怪

子爵府

好媽媽勳章

Grace / catmie,

過獎過獎

原帖由 grace_xian 於 09-6-2 10:58 發表

LAMLAMMA;

你的中文連接詞好棒呀

子爵府

好媽媽勳章

啱啱公佈全港小學幼稚園明日起停課兩星期

聖保 x 確診有多 11 個.....

唉, d 野比 H1N1 攪亂晒.

子爵府

好媽媽勳章

Hi Lovely PC

你好.

我囡囡係九龍塘基華讀一年級, 9 月升二年級. 好歡迎你小朋友成為我囡囡的師弟.

這間學校比我感覺都好好呀. 囡囡返學都好開心. 程度中等, 不會太深亦不太淺吧. 而且今年囡囡有幸遇到好好的班主任 (我不是說其他不好,只是這個在我來說是好好), 她的班主任好有心. 很樂意跟家長溝通.

我想跟其他學校一樣, 基華亦頗注意德育及自律發展, 會不定期籌辦這些活動的. 也有很多家長講座/工作坊給定長的.

我之前是住慈雲山, 早上要 7:10 上校車的. 我認識有兩位家長, 一位 9 月升小三, 一位同我囡囡一樣 9 月升小二, 都是住慈雲山的. 你住那裡呢?

你還想知些什麼呢?
原帖由 Lovely_PC 於 09-6-12 23:48 發表
Hello, 唔好意思, 我都係住慈雲山架.
我想請問你地呢度有冇人讀kln tong 基華?? 如果有, 想請問小朋友返學點呀??
開心嗎? 會唔會太淺???
因為我小朋友黎緊9月會入讀小一, 誇區入了呢間….
所以想再清楚知道呢間學校 ...

子爵府

好媽媽勳章

Grace,

唉, 唔好提, 真係比隻 "豬" 攪亂晒.

我囡原本 19 號先考架嘛, 而家突然停課. 學校話如果一復課就即刻考囉. 但都唔知會唔會復到課. 攪到人地放假都唔敢鬆懈, 又拖長咗個心去囉囉攣. 好鬼煩.

你地又點呀? 好似淨係考咗一日?

原帖由 grace_xian 於 09-6-15 16:49 發表
lamlammama:

你囡囡停課前考完没呀?
學校點安排架, 我就等運到唔要再考試

子爵府

好媽媽勳章

catmie,

真係好可惜啊.

原帖由 catmiecatmie 於 09-6-25 16:22 發表
剛才通知好像沒有畢業典禮, 只有參觀益力多廠 ; 而且阿女原本7月, 因一個畫畫比賽得獎, 而須上台領獎的, 而家竟然不比小朋友參與, 只可大人代領..... 那有什麼意思呢 ...

子爵府

好媽媽勳章

點解呢排唔見台柱 worry 嘅?

WORRY,

你去咗邊呀???????

子爵府

好媽媽勳章

jlam,

Hi Hi,
係咪去番家姐果間呢?

有緊張唔奇呀, 你係阿媽黎嘛

原帖由 jlam 於 09-7-3 14:29 發表
我個仔明天去註冊小一啦, 終於有得去啦! 我竟然有少少緊張咁

子爵府

好媽媽勳章

Hi Lovely_PC,

係呀. 夏天著夏季校服時, 係只可以著白色冷氣外套. 其他色係唔可以著.
而灰色只係冬季校服時才可以著 (羊毛/冷外套)

原帖由 Lovely_PC 於 09-7-9 11:15 發表
Good Morning all..

lamlammama
唔好意思,我又有野問
我想問基華, 係咪一定要著白色外套, 灰色可以嗎?
因為0706果日買校服時, 佢叫我地買埋白色外套, 當然我冇買啦,
但我又唔記得問係咪一定只可以著白色外套喎?? ...

子爵府

好媽媽勳章

Good monring everybody.

子爵府

好媽媽勳章

catmie,

加油呀. 你好叻, 重會去讀書

原來你喜愛心理學呀? 係長期定短期 course 呀?
比心機, 可以幫到自己家, 又能夠造福人群.....同埋我地

我第時大把野要請教你

原帖由 catmiecatmie 於 09-7-13 10:52 發表
各位早呀, 我終於有機會讀我最愛的科目 -- 心理學了, 希望幫到自己之餘, 遲d help 到小b 及其他人

子爵府

好媽媽勳章

Hello all,

早晨, 好耐無見.
先祝大家小朋友開學順利, 校園生活愉快, 身體健康.

子爵府

好媽媽勳章

Worry,

你間公司都幾好吖, 老闆亦都好好.
我就同你相反, 我都鍾意 d 人情味厚 d 嘅公司. 太公司架構, 又或者太大型嘅我都好怕. 而家人多又複雜, 人少少好做事.

不如你放眼多 d 去呢間公司 d 好野度, 咁你會接受 d?

首頁

尾頁

跳至