自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

無得好似 Android 咁直接插 USB 過 files..

珍珠宮

Fion_Chan 發表於 15-1-13 13:58
可以完全唔用itunes 嗎?用icloud 做backup 得唔得,在PC 去icloud 取檔案?
存取檔案有好多選擇... 可以用 dropbox, google drive... etc...

珍珠宮

zitayan 發表於 15-1-13 14:09
我冇用itunes喎, 就咁當佢係USB過D相同片去電腦, 一直都係咁樣, 冇問題呀
其實我都係取左 backup 之外... 都好少用 itunes... 過相就直接係 my computer 拉出來...
其他 files 可以用 dropbox, google drive 個 d.....

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+melody228+於+15-01-13+發表

原帖由 Fion_Chan 於 15-01-13 發表
自從Android upgrade 咗唔係跟機嘅app 唔可以用外置卡後,可以用外置卡增加容量已經唔係Android 優點了:not ...
Agree..
我奶奶用 samsung..
但 whatsapp d 相同 video 只可放係內存..
佢 whatsapp 有大量相(外國孫仔既相)..
部機內存成晒 full.. 要手動幫佢將d相同 video 搬過去 sd card..

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+teresayan07+於+15-01-13+發

原帖由 ellaman93 於 15-01-13 發表
用iTools 可以解決
Anroid 可以直接駁 usb 手指過野 ga..

珍珠宮

引用:用百度雲save相,有2T,多過dropbox好多

原帖由 Naqua112 於 15-01-13 發表
用百度雲save相,有2T,多過dropbox好多
Yes.. 或者 flickr 都係一個唔錯既選擇...
可以 auto backup...

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Freesia_cat+於+15-01-13+發

原帖由 mrschocolate 於 15-01-13 發表
我的問題:唔識放d file入去。
其實你要放咩類型既 files?

珍珠宮

引用:Quote:teresayan07+發表於+15-1-13+17:53+

原帖由 mrschocolate 於 15-01-13 發表
我download左d劇,唔識經itunes放入去。(我有ipad,唔識整。我電話用andriod,就咁copy and paste放過去就 ...
你要裝個播放 apps.. (我用 kmplayer..)
係 itunes \'apps\' 個度.. 有個位比你直接拉入去個 apps 入面....

珍珠宮

回覆:用iPhone有無咩壞處?

Iphone 最唔好係 bk 個 app 成日彈 app...

珍珠宮

引用:我由3用到5,依家用LG,如果電腦白痴就唔好

原帖由 白玫瑰 於 15-01-13 發表
我由3用到5,依家用LG,如果電腦白痴就唔好用i phone,因為真係會瘋,lg有小熊及睇片方便好多

...
可能每個人既 preference 唔同.. 我老公係電腦白痴.... Iphone一用就上手... Samsung佢唔係鍾意..

首頁

尾頁

跳至