跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 21:00 發表
gloria,

你仔坐校車wor點一齊?? 唔通當日hin仔唔坐校車.

但係18/12考常識同電腦筆試, 你唔驚咩?? 我好 wor.......食埋lunch先溫, 都可以既 等我15 &16/12 逼個仔溫多d, 溫熟d先

...

fans,

我想去學校湊亞仔放學.....我已問過亞仔lu!!!

我只係驚常識多d...所以先law 假...否則都只會law 假同佢溫英文...常識真係唔知點算好lu!

你就好la!有2 日同個仔溫書... 16/12 我個組有個妹妹仔洗禮我要去觀禮...真係c 火lu!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 21:15 發表
唉....今晚真係 到我

衰仔做功課唔尊心, 食飯竟然夠膽食到7:45pm :evil: 我都係 吓, 點知都唔知衰.....入廁所沖涼前竟然turn off咗個熱水爐, 其實昨晚我已經聽見hugopa話佢既喇, 即係唔係第一次啦! 我都 ...

你小心冷親個仔...就o黎考試bor!!

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 22:52 發表
哈哈~ 唔係我馬後炮, 其實一早係teresa字裡行間, 我已經估到啦wor, 不過佢一直都唔想開估之麻

eee... 咁係咪女呢?

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 22:52 發表
你最貪玩, 唔同你玩同邊個玩呀

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 22:59 發表
gloria,

你去接hin仔放學, 佢梗係開心啦! 記住早d寫手冊通知學校, 仲要通知校車bor.

係啦...常識! 要讀中國歷史, 真係想c.....

吓! 乜唔係聖誕節洗禮, 早成個星期既.

...

ok! thanks!

常識想c!!!!

因為人多洗,少青(好似仲有長青)都係早一個week 洗...........我只想尾聲時才入去look look & 最後影相時上一上鏡咋!

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 23:00 發表
話之.......睇佢仲敢唔敢同我玩野

fans,

你好勁!仲勁過我

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 23:01 發表
我係唔會係樹答既

咁私下答law!!!hahahhaa........

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 23:02 發表
gloria,

你唔舒服好番晒未呀? 夜啦wor...早d休息啦.

我都要去做睡寶寶, 明早又630

fans,

未好番....

goodnight la! me too!!! 好一個630........

[ 本文章最後由 gloriayh_lee 於 07-12-6 23:07 編輯 ]

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-6 23:04 發表
小星星發火, 非同小可 獅子都要行埋一邊

我知丫... 所以我咪行埋一邊law kakakkaaaa........

大宅

原文章由 homacarol 於 07-12-6 23:13 發表
gloria,

你就好la ~ 有家姐仔幫下手, 我就癲完個細既, 今日就癲個大既, 我隻手拍完張枱之後勁痛 ..........

卡路,

真係慘la!唔好拍枱la,好痛gar!試下行開抖下氣再來過... 唉....不過d 小朋友有時真係令到我o地失控gar......

大宅

我仲搞笑, 今晚返到嚟先至叫呀仔溫宗教....點知, 佢地原來已經考左

呀女既中作亦已經考完, 但都無同佢溫過.....我睇完大既手冊就同細既溫....睇左大既手冊就同細既溫 .... 亂晒籠 tim

卡路,

me too la! 我亞仔星期三已考oral 我都未同佢溫過....仲諗住星期三晚攪掂埋佢tim!

原文章由 homacarol 於 07-12-6 23:29 發表
gloria,

家姐仔真係叻又乖
e ~ 我個女都係做嘢同食嘢都好慢架bor ..... 咁似既 ? 咁 ..... 我個女有無機會似你呀家姐仔呢 ????

家姐唔叻gar!只係中上咋...但就係從小到大我叫佢去溫書(都係考試前d 少少時間),佢就入房溫...就多數都好快就溫完....but d 成績我都接受gei 咪只有成日提佢食o野快d 做o野快d....一年一年咁進步,到今年(應該話呢個月)開竅la!所有o野都自己上哂心... 我有甩難gei 咁感覺!!!!:)

你個小美人都好醒丫!仲細比d 時間佢一定好快開竅...

大宅

原文章由 homacarol 於 07-12-6 23:44 發表
micky,

我就快比呀仔同呀女激死lu wor...當然唔係"鄧"返勻 la ~
佢地2 個車輪戰咁激我 .... 我點止短幾年命 ..... 唉 ~ 我命不久已lor ~ 好辛苦, 今晚個心又勁跳 , 唔知係唔係 bp 突然標高tim 呀 ~ ...

卡路,

小心身體!你又要照顧2 個又要返工咁忙!!!

大宅

原文章由 Teresa 於 07-12-7 00:29 發表
gloria,

睇下我生之前仲可唔可以weekday出黎同你地食多次早餐, 到時比你估, 好唔好?:mrgreen:

starry, gloria, homacarol,

gavin原來今日冇食到lunch, 係佢自己唔食, 終於原盒lunch拎番屋企. 問佢點解, 佢話覺得飽, 唔知佢係咪比人閙"飽"定嚇餐"飽"?!

今晚我地又打邊爐, gavinpa知佢冇食lunch, 叫佢食多d野. gavin應得幾快"哦", 成晚不停食, 由頭帶到尾, 食到面仔紅bok bok.... 我已經食到頂住個胃 (l飽到今晚飲唔到中藥), gavin仲食得多過我!

佢真係好鬼"豁達"架. 食完野, 比gavinpa瞓示一輪 (少少流馬尿啦), 跟住check功課, 執書包, bath... 聽到佢一路bath一路唱歌!! 就算入bedroom瞓喇, 都一樣唱緊歌! 服未? 唔單只咁, 我地知佢今日都受夠, 唔想佢咁夜瞓, 成晚睇住個鐘, 希望佢10:30前入房. 結果, 係佢me me more more, 11:10至入房瞓!!! 佢好似唔勊咁.... 鐵人

teresa,

好丫!睇下幾時見你丫!!

gavin 仔又幾好bor!又食得又健忘... 算la!慢慢教la...呢d 聰明仔真係.....

大宅

原文章由 恩祺媽(carol) 於 07-12-7 10:46 發表

卡路:

好明白你的辛苦! 我教恩恩一個都已經咁勞氣, 你兩個一定更慘! 不過都要控制自己, 令bp 高就唔抵啦!

恩恩呢幾個weeks 都係逢星期二,三,四就多功課, 成6,7 樣 (英文生字寫成3頁), 連補習社的叔叔都話 ...

恩祺媽:

恩恩咁多功課做...... 不過,學校又係gei 都考試la仲有咁多o野做...
恩恩真係慘lu!:lol:

大宅

原文章由 Teresa 於 07-12-7 11:44 發表
starry, homacarol,

唔洗擔心, 我只係禽晚咁夜姐, 恃住今朝gavinpa晏返工, 可以瞓晏d起身至同佢食breakfast 我諗以我而家既狀態, 仲有"機會"出黎一齊食早餐

gavin真係天跌落黎當被com. 就禽晚..... 半夜我 ...

我個女舊年都試過一次係鬧鐘,今年就係手提裡面gei 鬧鐘.....都係hinpa 去攪,亞女一於少理...不知zzz 得幾好味,第朝問佢...佢一個?咩都唔知....

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-7 13:05 發表
係囉....而家d細路 定係我地呢一代既父母太過份保護/緊張呢

...

可能都係我o地過份緊張.......

都係要再開d, 咁樣hin 仔可能仲會好d!!!!

大宅

原文章由 starry^.^ 於 07-12-7 21:25 發表
http://www.hkicons.com/_1858.gif都要抖抖氣!

羊腩煲 椒鹽雞中翼 ...........http://www.hkicons.com/_1333 ...

fans,

我都想食bor!

大宅

原文章由 ^O^ 於 07-12-7 18:09 發表
gloria
你個女有90幾分都仲話唔叻??:tongue: :tongue:

^O^,

佢係近來好d 咋!一路都係中上....所以我才有老懷安慰gei 感覺

大宅

原文章由 flysss 於 07-12-7 22:54 發表
啀!啀!

Gloria and fans, 我個...... 啀!細Gloria個一年,通常在10:25pm臨睡前發現, oh!唔記得做...tim.唔記得要評估tim......

:cry:

所以, 我都要努力, 冷冷靜D!......

唔知幾時佢會好似Gloria個咁乖呢? ...

flysss,

好快就好gar la!祈禱la!!!我個女舊年同小六開學時都有此情況... 我不知幾火....

jealous 咩鬼丫... 我個犬女都得你個一定得丫!

大宅

原文章由 Rita 於 07-12-8 13:51 發表
gloriah,
家姐仔...守得雲開啦.... 真係替你開心.
hin 仔, 有家姐做榜樣, 會好d 架.

teresa
學校都好好, 肯同你合作夾計, 教訓下gavin. matthew 最近 學人"懶醒", 唔抄手冊, 靠腦記. 我alert 佢多次, 要 "抄齊", ...

rita,

多謝你!hin 仔近日都好多了...都有學家姐仔d o野...希望連hin 仔都ok 埋我就攪難lu!!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至