自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

陳莎莎 發表於 12-5-9 10:47
樓主其實好明白有很多寵物嘅主人係會對自己嘅寵物視如己出,但請明白佢地始終係唔係人,你唔可以要求人地當 ...
冇人迫你地當我地d狗係人 = ="

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

翡翠宮

終於開post講啦8婆仔~hahah

我今日可能又好唔得閒啦

八婆仔@  大家討論討論!  發表於 12-5-9 11:10
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

翡翠宮

muybien 發表於 12-5-9 11:04
我諗樓主都好明白d人怕狗, 所以好多時主動避開, 不過有d人唔鍾意狗, 都唔洗比咀臉人睇囉(明明讓左都比 ...
狗係我既~屋係我既~~
$$係我既~

養狗自律唔知得罪左d人乜野~

講真~講驚喎~
你睇睇新聞幾多癲既斬死人~

我見到佢地夠驚啦~係唔係可以鬧佢叫佢返屋企唔好出黎~

mw1009  講得好x10000000000  發表於 12-5-9 20:53
milktealai  我驚大6 多過癲佬  發表於 12-5-9 14:06
rubyplk  未係  發表於 12-5-9 11:52
SA豬豬  講得好~  發表於 12-5-9 11:46

翡翠宮

jenniferzhu 發表於 12-5-9 11:08
我唔會討厭狗狗,細時亦養過狗

如果你隻狗狗係你頭相內既狗,講真,我一睇到個心有少少驚,驚佢 ...
其實主要係因為樓主隻狗尸已經帶左口罩~都無啦啦比人鬧~~

jenniferzhu  咁又真係過份佐少少,因為樓主已做好多讓步  發表於 12-5-9 11:24

翡翠宮

muybien 發表於 12-5-9 11:10
你講既情況我都遇過, 試過我同隻狗係街行(路好闊一定無阻人), 有個阿伯行過來話要劏我隻狗食

...
唔知死的老伯~~
佢搞到我隻狗~我會打到佢癲

翡翠宮

muybien 發表於 12-5-9 11:13
係呀, 有時怕狗既人真係比自己恐懼無限放大成日出街有d少女, 隔成米遠都突然we哇鬼叫, 真係比 ...
仲有d高8度大叫o係男朋友面前扮細膽既姐仔:;pppp:

milktealai    發表於 12-5-9 14:08

翡翠宮

雪菜肉c 發表於 12-5-9 11:14
樓主問: 狗狗帶口罩係一個唔尊重狗狗嘅行為, 問大家點睇?

我就咁睇:
我明白~我ex比隻狼狗咬過~而家廿幾歲人仲好怕狗~
(同我拍拖之後已經唔怕狗了~因為我更可怕)

其實好多狗主都會讓左人入lift~
自己坐下一部~

但....我fd隻唐狗~
係細種果d~我地都明白~好多人怕狗~什至對唐狗會有偏見~

所以我地都會同佢帶返個口罩~

但我地成日聽到既係"嘩~~佢一定咬人架啦~><
如果唔係唔駛帶口罩~"

"嘩~~快d走丫~~"

"你睇下佢~帶哂口罩一定好惡"

其實做主人既~個心真係唔好受~
已經落哂帶~帶哂口罩~
仲想點~?
點解仲要比人話呢?

但我都係覺得唔關尊重事...

翡翠宮

陳莎莎 發表於 12-5-9 11:16
你唔係唔知點解要幫隻狗帶口罩同埋幾時要帶呀?我試過幾次就係因為你地哩d唔負責嘅行為令到我差d比隻狗咬傷 ...
請問邊個係你地?

翡翠宮

muybien 發表於 12-5-9 11:24
係呀, 我成日都覺得d戲真係over左
下次大叫~請重演~
我見過幾次個男仔都叫個女仔唔好咁大聲

"你咁大舊~人地隻狗咁細隻~人地驚過你"

Maggie518    發表於 12-5-9 11:49

翡翠宮

雪菜肉c 發表於 12-5-9 11:25
多謝你明白
因為我初中時都係一個怕狗既人~
(冇比狗咬過~冇比狗追過~)

係鐘意左狗之後先比佢地咬得金~

(因為美容同睇e生~佢地最憎就係我~hahaha)

翡翠宮

joel827 發表於 12-5-9 11:26
其實我係驚狗, 以前成日比狗追, 我見到大狗會行遠D或會抱起小朋友, 等佢唔駛位開一邊避我, 以免牠覺得受威 ...
你認為有幾多人會黎?

翡翠宮

Maggie518 發表於 12-5-9 11:39
我成日都想同狗狗配音 -> 嘩,人呀,好驚呀

我地會架= ="

我地成班帶住狗既行埋一堆~你地都要行過黎大叫~
想點

離遠都見到啦下ma?

翡翠宮

muybien 發表於 12-5-9 11:49
你可以睇下多少少狗主reply, 其實唔係個個都咁不負責任架。 我都明白你比狗狗撲好慘, 但其實我真係未見過 ...
我好想知點解隻隻都撲佢囉~~

Maggie518  要請教吓 ceaser milan,係佢有問題,定係啲狗有問題  發表於 12-5-9 11:59

翡翠宮

rubyplk 發表於 12-5-9 11:49
人又好, 狗又好, 有咩分別?! 人類已經控制地球上大部份既生物,
出街都唔可以放縱咁走, 唔通仲要咁辛苦"coo ...
yes
冇家教既小朋友仲煩~

我唔需要咩公平~但唔鐘意我隻狗唔好o係我面前話囉~

我冇要其他人都鐘意我隻狗~

只要我屋企人同男朋友鐘意就ok

翡翠宮

muybien 發表於 12-5-9 11:55
水口既狗, 我見到都驚架, 因為佢地好有地盤既概念, 我見到都會調頭, 不過市區既狗大多都唔會咁架。 至 ...
我果面咪有個亞伯咪帶住隻金毛~
人又痾狗又痾囉~

o係球場賣汽水果個亞伯又係咁痾

翡翠宮

小豬澄 發表於 12-5-9 11:56
唔好話狗 我上次帶倉鼠醫生 有個女人係我身邊尖叫 未問佢叫乜 佢想搶我個籠要我掉左隻老鼠佢 痴線 倉鼠 ...
癲上腦喎要人掉

翡翠宮

Maggie518 要請教吓 ceaser milan,係佢有問題,定係啲狗有問題 發表於 1 分鐘前

我諗起........一個人
http://www.youtube.com/watch?v=j7PARKKzN_4

冇惡意~~

shutupmate415  I super like Ceaser Milan ga!!!!  發表於 12-5-9 12:08

翡翠宮

shutupmate415 發表於 12-5-9 12:02
我明。所以我盡量做好自己本份,沖水支野我係溝左漂白水的。
都喺嗰句,好多鄰居隨時仲討厭過我地啲狗啦。 ...
冇錯

我條"行"有個死人男人成日食煙吹哂入我屋企

翡翠宮

googoo 發表於 12-5-9 12:01
我都係住響可以養寵物既屋苑, 我無養過狗, 但唔討厭佢地, 出出入入都見唔少, 好多都好可愛既. 不過我同好 ...
樓主, 如果你大頭相果隻就係你既愛犬... 希望你真係加倍容忍你既鄰居, 因為佢真係絕對既'內有惡犬" feel

老唐係蝕底d

8婆仔唔好唔開心~~

翡翠宮

小豬澄 發表於 12-5-9 12:06
真係激死我 我叫佢有病就睇醫生 我只係帶鼠鼠去檢查 我老公都出聲鬧人 好在我女女去左99到唔係比個痴線 ...
我一定會媽到佢飛起~~
掉唔掉關佢咩事

首頁

尾頁

跳至