母乳餵哺

跳至

首頁
12345...36

尾頁

男爵府

黎啦喂!

想追返之前post, 呢度都有
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1187722&extra=page%3D1

男爵府

唔該nan_nan, 頭先未見你post, 豆姐已經介紹o左我去呢度睇喇, 我地啱啱睇完.

原文章由 nan_nan 於 08-4-26 22:18 發表
報到

hellocandy,

唔知得唔得, 不過拆細咗好多個 file, 或者咁樣會更方便妳揾番睇唔倒個 part.

http://www.youtube.com/watch?v=dnY8smJjXkI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3mnMgDu ...

男爵府

我要陪豆姐訓喇(佢8歲幾都仲要人陪訓 ), 一陣再返黎(如果冇訓著)

男爵府

上次豆豆影o的相, 要5月1日上去楝相, 地址係上次奶媽dinner附近. 原來上次豆爸已經比埋錢$50, 影多一個package:

套餐內容:
原價$380
小朋友 2位 (佢比晒我地兩個)
化妝, set 頭, 每人兩套衫
2R - 2pcs
3R - 3pcs
5R - 1pc
送媽咪爸爸化妝, set 頭合照

http://www.zuvvin.com.hk/photos/

希望唔會一頸血出返黎

男爵府

我頭先真係勁 , 11:00送豆姐去游水, 跟住交kick boxing 錢, 跟住去百佳買米買油, 汽水......, 買完要即刻攞返屋企, 12:00再去返接豆姐(佢話佢等o左好耐喎! 明明游一個鐘, 除非佢早走啦, 否則都唔係好耐啫! ), 買得唔夠盡, 平時我會慢慢睇, 今日超趕時間.

一陣再落街同豆姐食野, 幫阿媽睇舖, 同豆姐做埋編作文.

男爵府

多謝!

原文章由 bbpooh 於 08-4-27 17:41 發表
好LIKE今次個名

男爵府

冇野呀化!?

原文章由 tvoincy 於 08-4-27 18:17 發表
我又報到先.

男爵府

豆姐早排流鼻水, 唔知係咪傳染o左比豆豆, 呢兩日豆豆都流, 今日豆爸出海釣魚, 我同豆姐去o左商場, 食完野o係阿媽舖頭"hair", 跟住豆姐做完功課就去冒記玩.

後來姐姐話帶豆豆去睇醫生, 咪比佢去囉, 點知原來發燒, 姐姐話豆豆成個人都好攰咁, 到我食完飯返到去佢已經訓o左, 個頭都好"慶"下, 諗住搵個探熱針同佢探下, 點知一個壞一個冇電, 要開盍換電啦, 開極都開唔到, 終於豆姐諗到用匙"巾"開, 都要好大力好耐先開到, 攪掂o左就同豆豆探啦, 一探就退o左燒喇, 證明我地攪個探熱針攪o左好耐. 希望佢快o的好返.

男爵府

今日豆豆發燒, 所以食完飯即返, 否則都會成十點先返

唔明, 你係想問我有咩曲奇餅食譜可以用cream cheese? 定係其他食譜只要唔駛發粉/yeast?

原文章由 bbpooh 於 08-4-27 21:46 發表

豆媽,
今日咁早呀?

有野請教.我前幾日想買牛油整曲奇,點知一時睇錯,買了CREAM CHEESE,最衰係我溶左先知錯,我試過加D粉焗,焗左D硬包,有冇D咩簡易食譜介紹呢?(我沒有發粉,沒有YEAST.也不想買)

男爵府

呢個世界真係咩人都有 , o的小朋友吸收唔到陽光, 個身體都好有問題啦!

kick boxing, 閃............

原文章由 Cyntoby 於 08-4-28 16:53 發表
奧漢禁錮性侵犯女兒24年 (明報) 04月 28日 星期一 08:15AM

奧地利一名73歲男子涉嫌禁錮及性侵犯女兒24年,令她誕下7名子女,最終東窗事發被捕。

該名現年42歲的女子伊利沙伯各警方表示,她11歲開始被父親性侵犯,至1984 ...

男爵府

咁啱o既!? but我要落街kick boxing, 同唔到你吹水lu.

原文章由 tvoincy 於 08-4-28 20:39 發表

o甘恐怖!

男爵府

返黎lu, 剛沖完涼, 冇晒人喇!

豆姐仲病緊, 我返黎已經訓o左, 今晚駛陪訓

豆豆頭先又嘔, 但嘔完仲鬼咁開心, 真係開心到嘔?

男爵府

我阿媽賣玉器水晶o架, 你駛唔駛買返件玉比o的小朋友定經吖? 不過通常o的婆婆嫲嫲都一早買o左啦!

佢係風流工, 鍾意做一輪(幾個月), 鍾意又唔做, 休息幾個月, 而且必定要o係返呢個商場做, 搭車/行遠o的都唔肯, 好似做埋下個月又休息, 所以姐姐九月返印尼佢可以幫我睇住豆豆喇!

原文章由 nan_nan 於 08-4-27 22:12 發表
陰公 希望豆豆快 d 好番 la.

豆姐最緊叻咗好多, 作文又叻, strawberry 事件又好 logic, 依家仲諗埋辦法點開個蓋, 想唔話佢大個女都唔得. 好奇一問? 妳阿 ma 開咩舖頭? 啱唔啱我哋班奶 ma shopping?

...

男爵府

各位,

豆豆張學劵到手喇, 你地呢?

壞人媽, 唔好話比我知你仲未寄!

男爵府

爹爹真係可憐, 諗住醒買dvd比琛彥, 點知衰o左

都係你啦, 唔update下佢有咩新貨.

原文章由 Cyntoby 於 08-4-28 22:46 發表
各位姊妹有冇興趣呀~~~~

邊位上次趕唔切 order "班尼", 我有多一套, 因為爹爹今晚好醒咁話比我聽買咗 DVDs 比琛彥, 我一睇...........係班尼!!!! 我咪買咗囉!!!!!

同時套"飄零燕"琛彥完全無興趣.....睇下邊位想要 ...

男爵府

我都係要補id copies, 但明明記得好似一齊寄o左

原文章由 Cyntoby 於 08-4-28 22:51 發表

咁快嘅........申請緊, 上星期補咗 ID copies!!!!

男爵府

各位milk queen,

你地好唔好幫下佢地?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1387992&extra=page%3D1

男爵府

我訓lu, 要keep返個樣

男爵府

要食要食要食 教埋我整吖!

原文章由 Strawberrys 於 08-4-29 09:06 發表
Looking forward for 0512 family gathering. Anyone want to try the 桂花果凍 ? Tell me as I can make some for you.

男爵府

c la, 今日我老板同我講, 遲o的佢要同我一齊去台灣公司交流, 我o的國語真係"媽媽d", 佢問我你聽ok o架嘛, 我話好耐冇睇台劇, 係咪要煲返?

有冇咩方法可以速成普通話?

首頁
12345...36

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊