美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

hi, 各位sis

再接再厲,大家努力再減多d。

大宅

乜著瘦腿leggings去到水嗎? 係咪上次呀man幫我地買果對呀? 呢牌咁凍好少著裙,加上著果對要著耐d,朝早多數都好遲起身,唔想返工遲到咁多,好耐冇著過了。

原帖由 tomatolala 於 11-1-19 07:45 發表

昨日著了瘦腿leggings去水呀,但沒之前兩次咁多!
今早上磅回到112lbs...Yeah...著褲著boots都好鬆動!
前日真的嚇C我,之前果晚已經見116lbs ...

大宅

我冇boots著,又唔係好覺,不過睇我Fat rate,我估係脂肪多d,period時就會好覺,不過我多數整1-2餐薯湯去水。

原帖由 tomatolala 於 11-1-19 13:42 發表
係呀!我在隔離果版見有人話連續著就真係幼一寸,但我今日沒再著了,瘦左著褲都著到對boots啦!明天又著下先!
你水腫嗎?

大宅

Man, 你join 唔join kf ar?

點解你監控期咁長的? 我已經完左2個月監控同去左一次kf添,我記得你好似同我咁上下時間完programme ka.

原帖由 manyu0826 於 11-1-19 15:40 發表
我都想減多20lbs, 但真係過埋個冬天先, 實在太難頂啦

我監控期再見多兩次就完晒了, 前日同我個c講
"I'll be back"哈..

大宅

ic. 好呀,我們呢到地靈人傑,出好多web star 。

呢牌我做運動勁易超標,唔知係咪心跳表有問題,我踩stepper 快小小都超,但自己一d熱的感覺都冇。下次上返米記問吓先。
原帖由 manyu0826 於 11-1-19 21:53 發表
照計應該係完咗, 不過我C之前放假, 可能佢計番比我啦.
前日我C叫我比相佢, 可能有機會做WEB STAR, 如果得咗就好啦, 慳番D, hehe....

大宅

web star 可以免費一年keep fit plan(12次),即你見佢地網站有相分享果d就係web star.

唔做web star 都有會員分享,不過就冇相的。呢個係我的心跡:
http://www.mslhk.com/sharing_notes_detail.php?newsid=227

原帖由 nochoice83 於 11-1-19 23:08 發表
恭喜呀web star係有乜著數

大宅

上幾次上米記旺角都唔見有火鍋個食譜,唔知係咪間間唔同呢?

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-20 11:38 發表
聽說蘿蔔糕的食譜係會過年前出
其他食譜過年後會一次過出

蘿蔔糕食譜係會在米記到出
好似聖誕果個火鍋o甘的形式

大宅

我又報,我地可以來個整野食 + house warming party.

原帖由 lapinou 於 11-1-20 13:05 發表
我報名呀

大宅

我都只係減左30磅,好多sis減左40-50 or above,佢地重勁,我頭頭都以為自己唔得,但呢到咁多人鼓勵,加上你諗吓比左咁多錢出來,冇成績點對得住自己......個荷包

得的,加油啦!

原帖由 nochoice83 於 11-1-20 16:54 發表
好吸引喎

karjo,睇咗你既分享...5月個就尤大碼變細碼,好好成績...希望我都可以...因為成日覺得自己冇恒心...

大宅

M時我多數唔落磅or 會重左,m完就好d。至於話食蕃薯,我就冇乜呢個問題,不過我知如果蕃薯唔熟就會。
原帖由 nochoice83 於 11-1-20 17:17 發表
你唔講又唔覺,講開又好覺

咁係唔係因為我谷m,所以唔係好落磅呢...

大宅

好呀,keep到過年重係好fit 咁見你d姨媽姑姐。

我之前買左個脂肪磅,昨晚上磅見50.4kgs,脂肪去到26% ,如果同米記一樣就正了。我諗住食埋呢個星期的團年飯再整幾餐薯湯,睇吓下次上米記會唔會有新低,最好就10x啦。

原帖由 tomatolala 於 11-1-21 14:30 發表
內容實用,好!
今早沒落磅,唉!
昨日忘去見C,因沒收到reminder call,以為只是自己記錯tim...其實昨日輕左見C冇死!下週見,又要再keep住,好,push自己keep到過年! ...

大宅

D ma, 真是唔該晒你教我整蘿蔔糕,第一底已經蒸好,蒸完出來好多水我以為失敗添,不過凍左又收左水喎。第二底我放左d蝦米係面等佢好樣d,而家重等緊成績。原來真是唔係好難的。

大宅

唔係咁快整好,d媽教左最重要的步驟,其他我自己來,我驚阻住d ma 太多時間。我係d媽來之前刨好晒蘿蔔,"西"好晒d粉、切好晒d料,d ma 一來就只是煮,煮好左之後,蒸我自己睇火就ok. 所以咁快。

今朝HB同呀女蒸1/4底做早餐,HB話ok 不過"削"d,我自己就覺得唔錯。營養師話可以用焗爐焗蘿蔔糕,都有煎的效果,有冇sis 試過?如果得連油都save 返。
原帖由 elong 於 11-1-23 23:50 發表

甘快整好???

大宅

其實我昨日都試過用焗爐焗來吃,不過佢"痴"底,唔知點解決好,我睇吓有冇sis試過,有乜好方法。

你講光波爐,又引起我再諗吓買唔好,想買但又冇地方放。

原帖由 JHsbb 於 11-1-24 11:35 發表
我諗住用光波爐焗黎食呀

大宅

唔難整架,快d整啦,好味又健康。

原帖由 orange_yyk 於 11-1-24 09:46 發表
嘩karjo你就好啦..有d媽真傳既蘿蔔糕食

大宅

努力keep fit (過年後)!

有冇有買脂肪磅的sis可以比d advice 我,我想問吓應該什麼時間磅係最準架,我係屋企磅成日大上大落,1-2日都可以爭成1kg,唔知係咪真係肥左好多,應該點好?

原帖由 tomatolala 於 11-1-25 08:04 發表
哈哈!我昨日在屈記買了條"消Cal 短tight pants"(個名我自己作ge)其實唔算好緊,原理是加壓+support=消耗多些熱量wor, 所謂行住瘦!$330x75折!
我貪佢短褲可外面著普通leggings或褲!
不想靠去水或束住修身,所以又試新野,遲些報 ...

大宅

我未食2餐團年飯之前磅係50.4kgs, fat rate 26%,食完一日後昨晚磅係51.6kgs fat rate 27.5%,所以我都唔知係我真係肥左定係因應唔同時間磅都會有唔同結果。營養師話朝早磅個fat rate 會高d,因為冇乜飲水,咁其他時間呢?夜晚磅又得唔得呢?

原帖由 JHsbb 於 11-1-25 10:57 發表
我個磅次次同米記一樣

大宅

就係冇運動囉,我都有留quota,不過出面d野真係幾油+salty,所以出左事,昨晚磅的時候係食完飯做完stepper磅,今日試吓5點左右磅睇吓會唔會好d。

原帖由 tomatolala 於 11-1-25 13:22 發表
一餐半餐都可致肥,除非你加運動,或早上預留quota,或就住食,就唔會出事,仲有外面好salty,可能是積水姐!但積水時,個fat rate應會低些!

大宅

好底食喎,等食哂d蘿蔔糕再試吓先。

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-25 16:46 發表

做好啦....
http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk
無糖桂花高纖馬蹄糕
兩盆共切到26件左右....全部的材料應該加起來是6榖3菜左右...
簡單一點...6穀/24件.. ...

大宅

唔係join 果時送架,係完左個programme 佢送比我。
原帖由 on0li 於 11-1-25 19:37 發表
係咩?我6/12 join~~都無送比我~不過算啦~
今日上去msl~拎左d媽的蘿蔔糕食譜喇~
買齊料就試下整先~

首頁
12345...11

尾頁

跳至