夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章

睇完婆熄 同夫妻版後...
真係 覺得.....自己未必係適合結婚既人。
不是嗎?
婚後 不單要湊仔 (c6),唔幫手做家務,奉旨服侍佢既少爺仔c6.....
仲要 應酬 6299 ...
若c6 係裙腳仔仲慘,6299 的無理要求都要逆來順受....
婚後二人世界/獨立家庭?
....6299 周不時 貢上黎,就連叔仔姑仔姑9 都肆無忌憚...
同個c6 講...c6 只會叫你"忍"...

唉... 投降了...
未拍拖的女人就 恨嫁...
結左婚的女人就 知 婚姻並不是天堂....
that's life~

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 我愛Corina 於 10-8-7 20:00 發表

我記得你未結婚,你仲有得揀喎

其實唔好睇到咁灰...人生總有起跌既....就算唔結婚都要經歷其他挫折同失敗....

我算好彩,老爺奶奶,老公都好錫我....雖然姑奶煩D,但佢又唔敢做D咩,因為都要比少少面老爺奶奶. ...

我聽好多女人講.....
真係寧願嫁個 孤兒...!!

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 我愛Corina 於 10-8-7 23:49 發表

係真....

最好無咩親戚....

yes......真係ga~~
最好嫁個 孤兒~~
但孤兒又可能.....唔識做爸爸...
但我估....."孤兒"真係好搶手...XDDDD

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 onon2000 於 10-8-9 03:20 發表
佢仲當自己係做仔咁,成日掉低我倆母女係屋企,放假自己走去玩,佢自己一個返到兩老度食飯,夜夜都唔返屋企,就算係屋企都自己睇電視玩電腦,唔理我同個囡。一咬架就走返兩老度,仲要衰到講番兩公婆咬架啲嘢畀兩老聽。 ...

咁都得...?
真係難為 sister 妳了!!
如此男人 簡直是一個 大細路啊!!!

男爵府

育兒性格勳章

原帖由 manman800800 於 10-8-9 12:16 發表
同意,

結咗同未結係兩回事,結咗=憧憬幻滅
生埋仔=更加唔會有憧憬
對住6299=難為了自己
同6299一齊住=自己末路

....in general, 係真~~~
都有 good cases, 但真係 睇彩數!!! 睇命水!!!

有埋仔 + 同6299 住 --> 死左佢好過.....

首頁

尾頁

跳至