跳至

首頁

尾頁

大宅

去驗下大便種下菌啦
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

不如試下用唔同的容器裝水俾小叭、呃佢飲丫。小笨都係0架, 用奶樽裝水死都唔肯飲, 後來用膠杯仔就鐘意飲, 新鮮完過幾日就唔要啦, 於是我地陸續用大人杯啦、飯碗啦、飲管杯A 啦、飲管杯 B 啦、普通飲管+大人杯啦、用匙羹+碗啦等等。

仲有可以試, 就係響水入面落少少味, 比如加少少糖少少鹽咁, 雖然話飲糖水無益, 但係好過佢唔飲水丫, 同埋呢, 糖鹽水係「肚痾良藥」, 我剛大肚時痾足一個月, 醫生都係不斷開糖鹽水俾我補充0的礦物質。

原文章由 fion2504 於 07-11-21 09:17 發表
昨晚仲發燒啊, 38.5度. 又死都唔肯俾我探熱 . 又成十幾個鐘才有一次尿,又好黃喎....c6話食左藥係咁的.俾多d水佢就得啦. 我話佢好似食左搖頭丸咁.....勁搖....唔肯飲, 佢話係咁o架啦. 用方法 ...
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

佢可能肚仔唔舒服啦, 因為如果肚痾, 飲奶個肚仔會仲唔舒服同痾得更勁, 小叭好醒呢~~~

原文章由 fion2504 於 07-11-21 17:58 發表
佢現在反而肯飲水唔肯飲奶啊. 每次飲水都話佢係good good boy, 指住個水樽, 係到好開心咁勁笑拍手好o野咁, 跟住佢會又想飲的. 果汁都要用同一個水樽(好彩我有2個)俾佢才飲, 如果唔係都唔飲啊....不過奶就唔育飲了. ...

首頁

尾頁

跳至