跳至

首頁

尾頁

大宅

好玩嗎? 我諗住幫小笨找個黎玩下, 有無好介紹?
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

咦, 629, 點解我click 入去睇全部都係 for 2歲或以上0既...唔通我睇漏眼..?? 你參加緊果個活動名係咩???

原文章由 629 於 08-2-21 14:47 發表
上緊3堂了(收到了. Thanks-開心樂園-TSING YI) OK WOR. $90/堂 (上12堂)

1 TEACHER 1 HELPER 對4 BB
9:45-11:00AM (MON)

有大小肌1活動, 勞作,茶點, 感知活動.

幾好GA. 因問過康傑 1對10BB ,仲下午上, 人數甘誇 ...
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

大宅

咦, 沙角村都有中心0番, 等我問下先, ,thanks~~ (i got your pm too lar, thanks thanks~~)

原文章由 629 於 08-2-21 17:21 發表
pls try search 本會服務>早期教育及訓練中心
u can see all centre info. & phone to their ask have a about 1-1.5yr playgroup matter.

大宅

我想問你係咪報One-Hour Virtue & Etiquette Playgroup 一小時美德禮儀唱遊班 (課室訓練) ? 幾多錢0架?? 係咪淨係得漆咸道一間中心0架0乍?? thanks thanks~~~

(我諗住有多少少 concept至打去問, 費事打去問0的白痴問題俾人笑, WAKAKA)

原文章由 ida*yu 於 08-2-21 17:05 發表
之前都tr過唔錯,明天會同個fd試多次,可能會join架
http://www.bravokidsland.com.hk/

大宅

哎呀, 得尖沙咀有0乍.....

原文章由 ida*yu 於 08-2-23 00:03 發表
佢地係得尖沙咀一間 ...

大宅

DWE 我都參加過 open house 的試堂0架, 係上次柴娃娃生日會時報名的, 宜家唔知仲有無呢, 你不如試下打電話去問丫。

其實我上次試左覺得好好0架, 不過要買佢0的教材至可以報 playgroup, 我無買到0的教材, 因為自知無恆心播俾 bb 睇/聽呀....

原文章由 mandy1227 於 08-2-24 12:26 發表
DWE果d playgroup唔係要比錢先可以去嘅咩?我見佢寄嚟d會員通訊入面果d活動全部都要比錢架喎,而且仲好貴添。
可唔可以話我知邊度唔使錢呀

大宅

你 english playgroup 報邊間??

原文章由 heidi0653 於 08-2-22 22:45 發表
我囡囡依家上緊English playgroup & Spanish playgroup,兩個都係一星期一堂。

English playgroup
$500 / month (無補堂)

Spanish playgroup
$1100 / month (可補堂)

之前未足1歲時都上過heep hong playgroup, 都覺 ...

大宅

咦, 無0既??? 可否 send 多次?? thanks~~

原文章由 heidi0653 於 08-2-25 17:38 發表

MLKN & 李小B太太, pls check pm

大宅

響尖沙咀0架~

原文章由 mandy1227 於 08-2-26 01:00 發表
Hi 李小b太太,我係佢地會員呀,不過我唔知佢地有playgroup,佢地會訊果d只係活動(間唔中只得一次果d),唔係playgroup嚟。我想問open house嘅試堂係邊區架?thanks~

大宅

我都想幫小笨報 dance class 同 music class 啊~~
你有心水未?? 會報邊間??
我就仲未有 idea 啊...

原文章由 snoopy123 於 08-2-26 22:07 發表
I have planned to enrol dancing class for Matthew...starting from 18months...

大宅

Baby Buddies 好似真係幾吸引0番 (雖然網頁的內容有點兒「頹」...), 等我幫小笨打電話去約 trial class 先~ 多謝推介~~~

大宅

我仲未打去問啊, 不過我會試上環啊, 因為 15min walking distance 0乍離我屋企好近~~

原文章由 靚太太 於 08-3-3 01:26 發表
請問你會返邊度呀,我想返天后呀,唔知你幾時試班呢!

大宅

小笨4月5日會去保護兒童會上佢一生人第一次的 play group啊~~~ (哎呀, 仲未打去 babybuddies問試堂0的野添...)

大宅

你係咪問保護兒童會? 我地會上西環果間啊, 我當時係上網 download張 form填左, fax過去, 等到差不多開課, 「學校」就打黎問我係咪會上, 我話係, 佢就叫我寄 cheque去交錢, 收到cheque 就打黎 confirm我收到, 同埋提我到時大人細路都要帶定對乾淨 socks去。

不過宜家流感咁勁, 我有少少驚啊.... 唔知仲去唔去好呢... (學校話, 入課室前會量體溫, 有燒就唔可以上堂, 又提我地如果bb唔舒服就唔好帶佢去...)

交左 $380係 for 兩個月 (共八堂) 的, 4月5日開班, 之後應該要隔兩個月至再開班 lu~

至於 baby buddies我未問, 宜家流感高峰期, 我估會「暫緩計劃」, 唔再報 playgroup 住啦....

原文章由 小露比* 於 08-3-12 01:46 發表

我想問你係去邊1區上playgroup呀,,!?
同埋你係網上報名定點樣,,!?
因為我都想報呀!thanks!

大宅

咁呀, 一係你試下打去問佢可唔可以寄張表俾你啦。不過親身去一次都有好處, 可以睇下個環境丫嘛~

原文章由 小露比* 於 08-3-13 13:39 發表

唔該哂你!
不過我無printer(唔記得係咪咁串-_-||)
咁我咪要親自上去拎表報名囉??!
我都諗緊報唔報住,,而家咁鬼勁好擔心!
thanks你先^^我自己再打去問下啦* ...

大宅

話時話, 你個女好靚, 好「女仔」~!

原文章由 小露比* 於 08-3-13 17:29 發表

咁又係,,唔該哂你呀^^

大宅

我睇左瑤瑤扮可愛果張相, 笑 c 我啊, 攪到我響公司睇完個電腦差少少 ki 一聲笑出黎!!!!!!!!! 不如放響 bk 做大頭相啦!!!!!

原文章由 小露比* 於 08-3-14 17:40 發表

哈哈..多謝你讚佢
不過佢係而家先似返多D女仔咋!
之前好多都以為佢係男仔,,

大宅

哎呀,點解無上環區0架...... thanks for info anyway~~

原文章由 tabotabo14 於 08-3-20 00:10 發表
hi,
我見http://hk.myblog.yahoo.com/mw-ac
有得自組playgroup,我朋友試過話幾好, 我都諗住報,
你地可考慮吓!

大宅

KAKAKAKKA 真係好攪笑~~~!! 放大0的, close up 個樣仲好~~~!!! 超可愛~~~!!!

原文章由 小露比* 於 08-3-20 01:42 發表

哈哈,,差d笑出黎咁嚴重
好啦,,等我整上黎先!!

首頁

尾頁

跳至