親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

jennycc 發表於 15-3-14 19:55
準備6月去沖繩,會帶一個2歲,一個一歲,請問你地會準備咩食物比小朋友,多唔多超級市場買送煮?或者有咩餐 ...
一歲有點難攪, 我都係, 我女十四個月, 一枝奶不夠, 現三固兩奶, 覺食街外飯始終硬左點, 我訂了間酒店有飯煲借同有小廚房的, 樓下是廿四小時超巿,唸住可以帶兩餐爛飯仔,一餐先跟大人,但 酒店在宜野灣 即沖繩中, 平均去每個景點都要半小時至四十五分鐘, 但方便阿女食野, 無法啦。 我不轉酒店
酒店叫moon ocean

男爵府

我4月18去,唔知涼唔涼呢,想游水

男爵府

yuenyuen126 發表於 15-3-18 14:05
我都特登BOOK 間有KITCHEN 0既HOTEL...
本來都有諗MOON OCEAN..
不過最後BOOK 0左KAFUU

4 月中呀 :) 我之前唔知KAFUU 都有KITCHEN 呀 , 不過見MOON OCEAN 樓下有大商場同超巿好似幾方便, 所以BOOK 左 , 幾錢一晚呀 ?

男爵府

yuenyuen126 發表於 15-3-18 14:27
我用分換...所以唔洗錢
我見KAFUU 中心D...上去水族館唔洗咁遠...
不過又覺得宜野灣多D 0野行...

MOON OCEAN 去水族館要成個半鐘, 係呢PART CAKE 手D , 但我只去幾日, 費事轉酒店

男爵府

yuenyuen126 發表於 15-3-18 14:01
請問4月尾0既天氣落到水未?
帶18M B女去...唔知帶(買)唔帶(買)泳衣好...
THX,

我4月中去, 14 M B 女, 唔帶泳衣仔啦, 見好多人COMMENT 話2幾度but D 水幾涼, 費事冷病搵黎攪

男爵府

yuenyuen126 發表於 15-3-18 16:16
去水族館你覺得可以SPEND 幾多時間?

我預半日, 因想睇水族館同海豚表現, 呢一PART 要就表演時間

男爵府

matt727 發表於 15-3-18 22:41
我三月尾出發,請問ots的wifi蛋要預早訂嗎?我在網站訂車時唔見有得訂埋

另外我有一晚住jal城市,係東灜遊 ...

官網無架, 你要REPLY 佢EMAIL 時訂, 我4日三夜收我2000YEN, OK 啦, 費事周圍還野, 一間攪掂唔洗煩呀MA

首頁

尾頁

跳至