跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我想問bb3個月既份糧咁即係點計架?
我15號去墨爾本啦~大囝食日本奶粉,唔想同佢轉住,想帶多d俾佢飲~因為佢而家好鐘意飲.佢就3歲~細囝1歲,咁我可以帶幾多奶粉入去?
買十幾罐d行李咪超哂重囉!! 拿都重死人!!
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Goldenbig 於 09-3-4 11:15 AM 發表
妳可以計下妳bb平時飲奶份量,如一星期飲一罐,即可帶12罐,我覺得都係大約計,海關點知妳bb一日食幾多,不過唔好太離譜。
係呀﹗真係好重,上次只得我同bb,又要攞16罐奶粉+一個行李喼+一個手提喼+一個袋。過曬重,無辦法下係AsiaMile ...

唔該哂你先~~
我就係唔想超重,但又唔想個仔咁快轉奶粉,我同佢試過轉奶粉,佢連食都唔食,發哂脾氣!!!
細囝還好d~~
咁你一個人帶住bb又拿咁多野真係幾辛苦~我15號同2個b同奶奶去墨爾本,之前d行李都一早寄哂去澳州!!
上機都唔算多野拿....
我諗我訂2箱去都差唔多!!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Goldenbig 於 09-3-10 09:47 PM 發表
寶寶儀,唔便客氣﹗妳嚟旅行or住?妳仲犀利帶2個囝囝,雖然有奶奶,但我真係好佩服妳。

我16號到左澳州啦~搭左呢次飛機..之後..
我以後都唔會再同我99搭飛機...平時見面都夠煩..
係飛機上哦足你咁耐....
好辛苦~~
我唔係旅行..我黎住的~~~
老公申請緊移民~~~

我都好佩服我自己~~~不過冇下次!!!!

我果日帶左8罐奶粉~~d行李爆哂~~
我諗我計寄倉果d都超30kg~~
但佢好好人免費俾我寄埋佢~~~^^

過關又冇check 過~~~
有bb係身真係唔同d~~

首頁

尾頁

跳至