跳至

首頁

尾頁

民房

我剛在書展買咗套 Disney learning system 10要$61988可分2年供,每月供2千5百幾,免利息!!

我都同意印傭可以用呢套嘢同BB玩,唔洗日日你眼望我眼,浪費咗我BB學嘢嘅時間!!

不過個system真係有d貴,希望bb真係有用啦,如果佢真係可以學到好嘅英文,咩都抵返晒~用過之後再同大家分享~

quote]原帖由 peony_so_hk 於 10-7-18 15:43 發表

我早2 week 買咗套 super mickey 要$42600,可分4年供\,每月供1千1百幾,計返每個月要比成$200利息!!
超唔抵!!
But,如果有HSBC信用咭,分1年供,就唔洗比利息,每個月供3千幾,我選擇咗用HSBC分1年供!!

佢哋有成5-6種選擇 ... [/quote]

民房

嘩嘩嘩,你回應得好快呀~唔該晒~

不過聽完d媽媽講其實可以遲d先upgrade因為有d野依家用唔著,搞到我都有d後悔買左成set,如果佢唔鐘意就大件事... -__________-

不過full set同唔full set只差每月幾百蚊,買埋到時就唔使煩,但依家要搵地方收起佢先~

原帖由 MissMusic 於 10-7-28 14:12 發表

四萬幾果套叫super mickey system
六萬幾果套叫disney learning system

六萬幾果套係full set, 有埋let's play 系列, 即係有埋下圖兩樣野。

電 ...

民房

我個教育顧問話依家做緊promotion,仲有24個月免息分期,個promotion做到11/8~你地有興趣的話,我可以講個顧問的資料你聽~

原帖由 a_yung2001 於 10-7-29 12:19 發表
want to buy that also, i think they must have greater discount in bb expo

民房

我响書展買嘅,依家用左一個多月,好同意有左套教材,阿b唔使浪費時間~~~

我個女好like 碌卡,佢會自己坐定,望住姐姐碌張卡 (不過我唔知佢真係睇緊張卡嘅野,定係睇緊張卡郁...)姐姐碌過的卡,我個教育顧問叫我再用嚟同阿女做flash card,佢都會坐定定咁望我flash,希望佢真係明,真係吸收到啦~~~

大家都要努力啊~~~

原帖由 peony_so_hk 於 10-8-17 17:07 發表

好呀!!
我B女8個月大!!
雖然我個女只係用咗1個半月,未見到成效,但係我個女同工人姐姐關係就明顯好咗,以前日頭我返咗工,工人同我個女,靜係你眼望我眼,浪費咗好多時間,而家有呢套教材,我可以安排工人開cd比BB聽,我放 ...

民房

好開心呀!!!我昨日如常同阿囡碌卡,我一拎起clap個張,阿囡就拍手,佢一路睇住我碌,一路拍手~我開頭以為佢撞手神啦,點知我再過幾張卡之後,再拎張clap出嚟,佢一見到又拍手!!原來佢真係認得架!!!各位媽咪,千祈唔好覺得bb好似無咩反應而灰心呀,佢地其實真係吸收緊架,一齊努力啦~~~

原帖由 peony_so_hk 於 10-9-8 12:36 發表

你就好!喇!BB坐定定睇碌卡機,我阿B唔洗1min就攪攪陣,所以我都唔知BB認唔認得啲字!!

民房

hihi~唔好意思,咁遲先reply你,早前妹妹wedding,好忙啊~
我用左兩個月左右啦,不過其實我都懶的,有時都唔係日日同佢玩,不過我要姐姐下午play d歌仔,同sing along比佢,等佢唔好浪費時間,夜晚我有時間就會同佢再'look'卡,同埋flash卡,flash完話佢叻叻,佢就好開心,拍手仔~

你呢?你又用左幾耐 ?

原帖由 sandy141 於 10-9-27 13:49 發表
你好呀~~你用左幾識呀~做個FD 呀~~大家交流下呀~~

民房

咁你bb用成點呀?

原帖由 sandy141 於 10-10-14 12:53 發表
我用左7個月喇~~

首頁

尾頁

跳至