跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉!! 呢排我都係比屋企搞到痴咗線.....奶奶剛做完大手術, 跟住就要化療, 電療....一大堆, 佢心情大家可以想像到....但奶奶平時對我們盡心盡力, 照顧懿懿無微不致, 我們希望能夠幫她克服難關!!

當然, 懿懿有著大部份小朋友一樣的情況, 扭計, 發脾氣, 哭鬧, 打人......爸爸有時都會timeout 佢, 萬試萬靈!!
但佢一見到我就特別扭計, "蝦"我, 爸爸就會哦我不夠硬:;pppp: 比佢食住!! 平時, 我工作好忙, 當然希望珍惜晚上的兩個小時, 所以都不太計較!! 佢對住工人姐姐就好乖, 姐姐都好"錫"佢!!

小孩一天一天長大, 過了這半年就好好多, 希望大家抱著耐心, 她們是感受到的!!

ps. 我老公都係返shift, 有時我自己湊 (星期日或工人陪奶奶覆診), 唯有去親戚朋友到, 幫下手分擔下!! 有時帶返公司比同事湊!! 總有方法o架!!

ps. 我平時返工都係忙到死, 晚上等懿懿睡著先再覆e-mail, 大家要體諒!! 做唔晒d嘢會睡不著的!!
Charlotte

Baby

複式洋房

Zero,

懿懿一見到我就要抱, 搞到我要去睇跌打(腳跟用力過度), 昨晚比隻"豬腳"佢睇, 話痛痛; 後來佢叫我抱, 我指住腳話痛, 佢想一想, 就叫爸爸抱!! 今早, 出門口, 佢又要我抱, 我指住腳話痛, 佢話我腳無"藥藥", 腳唔痛, 無事啦!! 我唯有同佢講媽媽腳重痛, 抱一陣, 佢自己行一陣!! 唉, 真係每日都同佢鬥智鬥力!!
Charlotte

Baby

複式洋房

懿懿大約36lbs左右.....

今早, 我抱住佢跌落樓梯, 佢無事, 但我膝蓋就損晒....嚇死 佢話驚驚, 自己行!! :;pppp:

我因禍得福.....

原文章由 zzerong626 於 08-4-21 12:29 發表
係呀,幾朝旁身真係要架, 懿懿依家幾多磅?

最近,宗熹又係禁, 我話我抱住行唔到啦, 同佢係街抱住3-5分鐘, 佢就落地, 有時我話:爸爸黎啦. 佢即刻開心落地叫:爸爸到你抱啦!
激C...

...
Charlotte

Baby

首頁

尾頁

跳至