自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 我想買nds, 請問邊到平?幾多錢?

maymay88,
pls pm me too, thx!!!

男爵府

平幾多呀?

boey 寫道:
買5部以上會有得平,有無媽咪有興趣一齊買?

男爵府

BK NAME 顏色 數量 交收地點
1. kimama 黑色 1 坑口mtr
2.novemberwm 白色 1 藍田 MTR
3.wo3wo2wo1 黑色 1 九龍灣mtr
4.cherryma 粉紅色 1 九龍灣 (已pm電話)
5.no.four 白色 1 九龍灣 (已pm電話)
6.danielmama 白色 1 九龍灣 (已pm電話)
7.CECILEUNG 白色 1 九龍 (已pm電話)
8.黃老太 黑色 1 apm(已pm電話)
9.穎穎媽咪 白色 1 深水

男爵府

各位,
我都想要買機套條link呀..........麻煩pm埋比我丫。thx!!

男爵府

boey,

更正 ~~~~~因為睇左原來要分辨有冇比人開過盒, 只有美版機, 咁我都係唔等月尾o既韓版喇!唔該晒

BK NAME 顏色 數量 交收地點
1.kimama 黑色 1 坑口mtr
2.novemberwm 白色 1 藍田 MTR
3.wo3wo2wo1 黑色 1 九龍灣mtr
4.cherryma 粉紅色 1 九龍灣 (已pm電話)
5.no.four 白色 1 九龍灣 (已pm電話)
6.danielmama 白色 1 九龍灣 (已pm電話)
7.CECILEUNG 白色 1 九龍 (已pm電話)
8.黃老太 黑色 1 apm(已pm電話)
9.穎穎媽咪 白色 1 深水

男爵府

boey,
已pm給你..............謝!

男爵府

我代boey答你丫.....
美版水貨, 同港版基本上部機係冇分別, 只係包裝美版係扁盒, 港版係大盒, 美版2腳110v火牛 (如香港用要另配三腳220v火牛), 港版有送機繩, 美版冇, 港版香港代理一年保養, 美版冇 (要係買o既鋪頭包一年保養),

如有錯請更正。

nikko_jk 寫道:
boey:因為我而家大住個肚,(住係錦田),唔方便出去咁far既地方拎機..
其實美版水貨,同港版行貨有咩唔同je?

男爵府

NDSL 日版, 美版, 港版, 台灣版, 歐洲版, 澳洲版, 韓國版的分辨方法:

以下轉載請註明 香港討論區 discuss.com.hk

========= Part A: 甚麼是行貨與水貨 =========
行貨 = 官方授權的代理直接從官方指定地方入口,再負責發售的香港版貨品
香港討論區 discuss.com.hk
水貨 = 香港零售/批發商從外地的零售/批發商直接入口,在香港沒有經官方授權代理發售的貨品

只有香港版係行貨 - 萬信代理

例子:
日版在日本 = 行貨
日版在香港 = 水貨
倒返轉,
港版在日本 = 水貨
港版在香港 = 行貨

========= 香港版 NDSL 官方代理 =========
萬信有限公司
香港荃灣沙咀道381號榮亞工業大廈21樓
查詢電話: 2416 4499
營業部電話: 2611 5124
傳真: 2417 4455
E-mail: [email protected]

========= 其他版本 NDSL 官方代理 =========

請看美國任天堂網頁
官方代理名單:
http://www.nintendo.com/corp/distributors.jsp

========= Part B: NDSL 基本隨機附件 =========
(1) 一部 NDSL 主機 + 機內一支觸控筆
(2) 一支後備觸控筆 (獨立包裝)
(3) 一條手繩 (限日本版、香港版、台灣版、韓國版)*
(4) 一個原裝電源變壓器#
(5) 一本說明書連保用證香港討論區 discuss.com.hk
(6) 一本 Touch! DS 小冊子 (限日本版)

*手繩:
深色機 (深藍色、黑色) 係送黑色手繩香港討論區 discuss.com.hk
淺色機 (白色、冰藍色、粉紅色) 係送白色手繩

#各版本火牛會有不同,請看下面的說明香港討論區 discuss.com.hk

========= Part C: NDSL 各版分辨方法詳情 =========

機背的字句最後「MADE IN CHINA C/USG-???」
後期主機會出現「C/USG-???-1、C/USG-???-2 ......」
??? 是:
HKG - 香港版 (長方厚盒包裝,配 220-240V 三腳大牛,有機繩,中英文說明書各一本 - 有寫萬信代理)香港討論區 discuss.com.hk
HKG - 台灣版 (正方薄盒包裝,配 100/120V 兩腳細牛,有機繩,中文說明書 - 有寫台北的代理地址)
JPN - 日本版 (正方薄盒包裝,配 100/120V 兩腳細牛,有機繩,日文說明書)
USA - 北美版 (長方薄盒包裝,配 100/120V 兩腳細牛,沒有機繩)香港討論區 discuss.com.hk
EUR - 歐洲版 (長方厚盒包裝,英國版配 230V 三腳大牛,沒有機繩)
AUS - 澳洲版 (長方薄盒包裝,香港已沒有賣)
KOR - 韓國版 (長方厚盒包裝,配 220V 兩腳大牛,有機繩,韓文說明書)
ASI - 新加坡、馬來西亞、泰國、印尼 等東南亞國家當地的行貨版本

留意上面 日本版 , 香港版 , 及台灣版分別,奸商會以台灣版冒充日本版

男爵府

仲有, 大家拎機時要注意............

以下轉載自香港討論區 discuss.com.hk

QUOTE:
原帖由 fannie28 於 2007-4-23 11:46 PM 發表
有野想向樓主請教,本人今日買左一部新既美版nds,想問下樓主會否係番新機,除左樓主之前講過既配備之外,
1) 一部 NDSL 主機 + 機內一支觸控筆
(2) 一支後備觸控筆 (獨立包裝)香港討論區 discuss.com.hk
(3) 唯 ...

翻新機的包裝係有紅色 Factory Refurbished 的字

男爵府

仲有, 大家拎機時要注意............

以下轉載自香港討論區 discuss.com.hk

QUOTE:
原帖由 fannie28 於 2007-4-23 11:46 PM 發表
有野想向樓主請教,本人今日買左一部新既美版nds,想問下樓主會否係番新機,除左樓主之前講過既配備之外,
1) 一部 NDSL 主機 + 機內一支觸控筆
(2) 一支後備觸控筆 (獨立包裝)香港討論區 discuss.com.hk
(3) 唯 ...

翻新機的包裝係有紅色 Factory Refurbished 的字

男爵府

boey,
唔緊要喇!你都唔想..............
尋晚我睇過yahxx個拍賣網, 依家機價大約係$1400 (包主機, 水晶盒, r4, 1g卡, 火牛)不過就唔入game,我見佢地有街鋪, 係深水步, 人地問買3個都有得平, 如果我地咁大lot, 可能都會平d, 不過一定冇依家呢個賣家咁平。

同埋, 其實佢賣得咁平, 好有可能係翻新機, 佢見我地搵到資料識分辨, 所以潛左水 (我自己諗同覺得咋, 千奇唔好怪我呀)

男爵府

呢個又點睇, pink/white 仲平d..........包入games

~~~ click here ~~~

我呢個
pink : $1288
ice blue : $1398
black : $1338
white : $1358

男爵府

係呀.............?咁真係要諗諗喇!

QUINCY121HK 寫道:
SAMI,
你果間...我聯絡左個JASON.......不過佢D機...全部刀無封條架.....甘大家諗下....博唔博得過.....

男爵府

係呀......
真係得美版機有封條, 但係如果連美版都冇封條, 梗係信唔過喇!

QUINCY121HK 寫道:
法子,
佢話....得美板機先會有封條....其他板無WOR....甘我米問佢有無美板機LAW....佢話有....不過都械無封條....因為佢地要試機WOR....

男爵府

boey,
cherryma唔係去左深水埗買咩?
咁依家我地拎貨間鋪係深水埗定旺角呢?
另外, 可唔可以幫我問下冰藍色要幾錢呀?thx!!

cherryma 寫道:
boey,

我弟弟現去緊深水埗check批發, 因為他知道有一個批發都ok, 問左價錢同詳情我地先比較一下. 不過最麻煩係呢個批發未必肯去地鐵沿線交收, 可能重要一log攞貨, 但問左先再決定啦

男爵府

mander888,
唔該晒你.............
不過唔知係咪又係冇封條o既呢?

另外, 我都想要cooking mami中文版呀......可唔可以send埋比我呀?你仲搵到d咩games o既中文版呀?

男爵府

mander888,
我有用foxy架..........
咁係咪就咁serach左, 然後按download就得, 唔駛bt架?
thx!!

我send 個e-mail address去你pm到丫....麻煩晒你!
超執刀中文版我都要呀...........

男爵府

cherryma,
咁如果買白色跟住配個透明淺藍水晶盒咁應該都幾似冰藍色丫, 因為我諗買美版有封條會安全d卦 ?

mander888,
我一陣間add你丫...................你有冇開msn呀?

男爵府

cherryma,
唔好意思, 可唔可以pm我鋪頭係旺角邊樹呀?

男爵府

boey,
咁依家係咪即是唔駛再你落order喇?真係thankyou你今次o既幫忙................麻煩你pm個賣家電話比我丫。

首頁

尾頁

跳至