單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位,

我有屋喇!派第二次都係彩雲, 不過今次位置冇咁偏遠, 近商場, 熟食檔, 巴士站, 所以會要la....好開心呀!

我想問大家, 有冇人知雙工字型(H型) d單位係點架?

男爵府

雪楠 發表於 11-7-12 09:00
恭喜晒,我想問下你第二次等左幾耐呀,我現連第一次睇屋都等了一個月都未有得睇,等翻新都等了一個月,如果到時 ...

我等第二次派, 足足一個月, 係要社工幫我追先快D...
依家派比我間屋, 都係仲翻新緊架...屋村辦事處話要起碼翻新時間要個半至兩個月, 因為7月先啱啱翻新, 我都未有鎖匙睇單位, 不過我都會要, 唔等喇!等佢派仲耐, 一陣又唔知派邊喎....

男爵府

回覆 bbily 的帖子

bbily,

因為我係體恤安置, 所以會快d派第二次, 係呀..我第一次都係派彩雲, 不過係山頂, 所以冇要到, 今次派得好好多..所以會要。

乜可以唔等房署翻新咩?因為我好急要搬, 其實我都唔想等...

男爵府

回覆 tszwan123 的帖子

你住邊座呀? 睇下會唔會係附近?

男爵府

我派銀河樓呀...單邊細單位, 你呢?係單邊定中間果款呀?

男爵府

果度仲翻新緊, 未有得睇單位住, 只係去外圍睇過。我覺得好OK呀..係呢, 呢種單位可唔可以間到兩間房呢?

男爵府

我諗住間丁字房, 放得落單人床就得, 因為我兩個始終係囝, 有房會好d....我未睇間屋呀, 不過外圍我都覺得ok, 所以唔等喇!希望佢儘快翻新好比我喇!

男爵府

tszwan123,
我想問房署幫你翻新會做d咩架?? 同埋你搵邊間裝修鋪地下架??

首頁

尾頁

跳至