自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都有架, 上年整左laser!但一年後既今天又出返, 但少左好多, 遲下要再整laser!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tedghost 發表於 11-6-23 17:09
laser 要幾耐才復完?

都要個幾星期先甩哂焦! 面會好d, 我整過頸成2星期先開始甩!

翡翠宮

LedTV 發表於 11-6-23 17:14
咁個LASER可以去埋班嗎?
請問幾多錢啊..我想整啊
我去皮膚科醫生度, 剩係塊面要$5000呀!!不過保險有得claim但只claim到7成到.
有d好似平d既, 你可以去美容扮靚度問問.

翡翠宮

有時係細細粒好似油米仔咁, 所以好多都係唔覺架!!慢慢佢就會越生越多, 我果陣睇醫生整完先知自己塊面原來都有近百粒!

翡翠宮

疣係病毒感染, 有d人體質特別易受感染既, 我就係, 醫生話係皮膚好面層既位置會生d粒粒, 睇就似油脂粒, 但呢d粒粒係唧唔出油脂既, 只會唧出血, 而且會越生越多, 長期(好多年)唔理佢, 有d人會變成黑色一撻, 即係好似我地見到d老人家塊面一堆堆啡色果d咁. 我塊面之前整過成百粒, 頸都整過, 我身仲有好多, 生完bb就勁生, 但身果d我唔理佢啦, 總之唔好上面就算. 因呢d野整完係唔會斷尾既, 整完都會再出, 我條頸近10年已整過兩次, 所以話會斷尾既我就唔係好信啦!
我都有去美容院問過價, 有d話$30一粒, 有d話$70, 亦有d話$100, 嘩, 整成百粒咪破產!!所以最好問清楚先, 我上年就去皮膚科醫生睇, 佢收我$5000整塊面, 用laser整, 查完麻醉都一樣會痛, 因係用laser燒走佢, 其實當時都有再整頸, 總之2個月內面1次, 頸2次, 總共俾左成皮, 但問左agent佢有得claim, 我份係醫療保包住院同診所做小手術, 所以只可以拎返手術費, 藥費/診金就無得claim架啦!
依家整左1年, 但塊面又開始有, 條頸亦係, 我最近都開始去問其他醫生, 因整完只係一年, 再生都唔係好多, 數十粒到, 都未決定幾時去整.
另外, 我都知自己問題, 所以好多年都無用毛巾洗面了, 身果d由得佢生啦, 但洗完面只會用面紙抹, 會無咁快傳開去既!
p.s. 上年整果陣, 皮膚科醫生都建議我去打子宮頸癌針, 因佢話疣病毒有好多分支, 其中一d會變成癌, 其中一d就係會變扁平疣, 我而體質可能特別易受呢隻病毒感染, 所以打左隻針會安全d喎~
呢d粒粒都煩左我好多年, 以上係我親身經歷, 唔係做媒架!!覺得唔信或者想知多d可以自己去問醫生, 家庭科醫生都有幫人整既, 但多數用電或者冷凍, 希望幫到大家啦!!

綿綿雨  嘩 咁犀利  THX 分享 希望你快D好番  發表於 11-6-26 14:45
wg_ann  請問你係做邊種laser? 做完有無疤痕?  發表於 11-6-24 15:27
moonychan  有冇食埋靈芝增加免疫力?? 我食左3年. 免疫力係強左好多.  發表於 11-6-24 10:55

翡翠宮

lpcjoe 發表於 11-6-24 11:02
回覆 goo_littlebb 的帖子

謝謝你的回覆!
我手腳都無, 總之見光位無就算, 唔搞佢啦~

翡翠宮

wg_ann: 我係做C6 Laser (唔知有幾多種機, 只知道叫C6碳粉), 面就唔多覺有scar, 可能面新陳代謝快, 但頸就會見到有印! 因佢真係用laser打爛粒野, 所以唔多唔少會有架.

lpcjoe  connielamyee and gigiic,
我想兩星期後脫蕉後才給你們資料好嗎?  發表於 11-6-24 16:15
wg_ann  我想問碳粉laser係咪可以收埋毛孔?? 我未做過碳粉laser, 請問係點做法?  發表於 11-6-24 15:40
wg_ann  請問你跟邊個醫生做架? 可否pm資料俾我?  發表於 11-6-24 15:34

首頁

尾頁

跳至