自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

from FB:
每次落雨個個都會守規地企係海寶廣記門外候車,前面两個
茂李扮晒嘢唔知,擔住遮打幾個人尖走到站頭企,同大陸同
胞無咩分别,唔識排隊,只會插人隊!

(無帶遮既人自覺得自己在舖頭門口排隊, 有帶遮既人去排站前條隊, 跟住俾人放上網批判)

PAT紅色係我加既, 費事見樣啦!!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

meimei11 發表於 15-4-11 10:11
果樣係背脊?

好驚喎
側面呀

翡翠宮

KAHOI 發表於 15-4-11 10:20
排隊緊係係站頭排架啦!企咁遠鬼知你排隊咩
所以FB 出POST條友已經潛哂水.
如果俾佢o岩, 下次我可以話自己o係舖入面食住飯排隊

baby_chu    發表於 15-4-11 12:56

翡翠宮

mrsw 發表於 15-4-11 10:22
我好衰,就算我知我都會照排巴士站個位,咁個站喺嗰度丫麻,你避雨係你嘅事

...
me too!! 明知你唔想淋雨企入面, 我都會照排站前個位.

翡翠宮

carrie_piglet 發表於 15-4-11 11:29
我試過一次坐小巴,又係相同情況,平時冇落雨啲人都係由
牌站開始排,我咪擔遮排喺站牌下面,一路又冇人出 ...
有帶遮都打尖 ← 呢句唔明佢咩邏輯

翡翠宮

kakachopper 發表於 15-4-11 11:31
我就試過咁唔好彩啦
有次我喺旺角等巴士就係咁無端端俾個呀嬋睥同埋話我打尖唔排隊
佢哋d 人就咁 ...
係我就話返佢啦 "你咁都叫排隊呀?!"

翡翠宮

chelchel0126 發表於 15-4-11 11:33
我都會問咗再排,但同時間,有人冒雨喺出面排,我唔會覺得佢係打尖
YES, 佢肯淋住雨或者擔住遮排, 我會由得佢上先.

翡翠宮

青青河邊草 發表於 15-4-11 11:39
我覺得佢講都算,仲要影人相,當正自己係判官?
依家太多呢啲人

翡翠宮

火精靈 發表於 15-4-11 12:09
排喺個站咪叫排隊囉~~ 唔喺個站度嘅, 我鬼知妳等車咩~~ 真係痴線~~
佢話佢等飛機都得

翡翠宮

FJmom 發表於 15-4-11 12:22
回覆 goo_littlebb 的帖子

同埋有機會佢係新住客, 真的不知有這 "行规"
咁應該信一個唔識既路人既"行規", 定信巴士公司個站牌呢?我就一定信個站牌囉. 總之FB出POST個人已經衰左.

首頁

尾頁

跳至