自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

其實唔寫出生日期, 見你既讀書/工作年期, 都估到大約幾多歲.

樓主遇到個好有同理心既HR, 希望間公司都一樣係咁好, 加油

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

貓貓6299 發表於 17-9-30 10:15
我都希望會受聘,但當日我見完工回家晚跟我一位舊同事(HR) 代號 C 講我今次見工遭遇,C 說當然死都唔好見 ...
我又唔係好認同你舊同事既睇法, 欠薪錯不在你, 依家打工姐, 如果無糧出梗係要循正途追究, 如果你被欠薪間公司做左10年, 唔通你就要填10年空窗期?

翡翠宮

貓貓6299 發表於 17-9-30 10:27

仲有如果提供唔到果份欠薪工的工作證明,咁我用MPF成員證 ...
公司俾你入報稅已經係在職證明啦, 我諗唔係間間HR都要睇reference letter的, 不過最好留返俾專業人士答你.

翡翠宮

貓貓6299 發表於 17-9-30 11:14
我覺凶多吉少就真,正常怎會由4點45分in 到 6點半都仲未完。

跟朋友提起,千萬唔好10月3日亮相,萬一對方 ...

乜你朋友咁講架? 佢係咪就係你舊公司果個HR? 唔好怪我多口, 佢都好唔識嘢

去左, 見完, 得唔得一回事, 你唔去, 就一定唔會見得成.

翡翠宮

貓貓6299 發表於 17-9-30 13:49

叫我唔去10月3日 2 nd 那位係F 小姐
世界真係唔公平咁都有28K

首頁

尾頁

跳至