少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 上playgroup時應該是怎樣??

我想問吓, 我同bb上個間playgroup 係全英文的 (無得選中文, 因係國際學校), bb完全唔明老師講咩同叫佢做咩, 咁我好唔好即刻translate比bb 定由佢自己學?

男爵府

呢個playgroup係新join的, 上星期六係第1堂. 上堂之前佢會叫小朋友早d返去, o係playground玩吓, 等佢地可以warm up 吓. 我個仔唔知係唔係o係playground玩得太開心, 到叫佢入classroom佢係咁喊. 後尾停左, 間中都肯聽Miss講story 同唱歌. 但中間都有d時間話要走. 但呢堂始終係第1堂. 睇吓黎緊呢堂有無improvement先.

男爵府

我個仔已經22個月嘞, 其實早在佢18個月時已經想同佢返playgroup. 但由於我住大嶼山, 附近實在係無. 最近終於比我搵到係東涌有, 但只有全英文, 我都估且一試啦.

我見個miss無點特別引導, 只係佢自己會示範. d foreigner bb就明, 其他bb like mine 完全唔知做咩. 希望我亞b 都可以好快適應啦. 另我朋友話1week only 1 lesson is too little, learn nothing. what do you think?

男爵府

係呀, 咁妳亞b有幾大呢? 如果有info, 可唔可以pm我呀? thanks
PEGGYP 寫道:
hi 雙子媽媽,

我現在都是上緊全英playgroup,覺得阿仔跟唔上,我唸我會比多幾次機會,如果無改善,我會stop,現在search緊一d中文playgroup和課程內容比較淺既(年齡比較接近),希望佢會開心d,投入d...

首頁

尾頁

跳至