想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

miffycat, 係呀,我係高齢。不過我8wk+小寶寶停了心跳流産了。但我沒有灰心,拿拿林做左刮宮手術,積極調理咗4個多月,而家繼續努力ing... :)

bobtak, 妳呢個態度啱咖喇!我個人比較落觀,當遇到挫折時我都好快回勇。面對挫折時,最重要不在於發生乜事,而係我如何回應這件事。我地一齊努力啦!我深信好快又有好消息!
記著…
We do the best, God do the rest.
盡全力做了該做的,其餘就交比個天啦!
加油呀!:)

別墅

呵呵…呢度好多sisters叫緊糊喎,我都係二月頭呀,如果我個親戚miss m唔來拜年,我就升呢過兔年了!hehe~ :D
miss m, 今年妳休息下啦,唔洗來拜年喇~ :D

bobotak, 妳都係唔好買單車著,因為等叫糊唔踩得單車,一於睇定d先,話唔定下個月我地齊齊會改咗買bb車咖!哈哈!

別墅

哈哈!goldy, 好開心又見到妳呀!一齊升呢做白兔媽媽啦!:D

我呢排見到好多得意嘅白兔仔野都買返屋企呀!哈哈…c6話我恨生兔B恨到出晒面呀 wakaka :D

我答佢,車!你唔係咩?c6就笑著答,係係係係!

別墅

sweetcutecat, 恭喜妳呀!歡迎妳加入呀,妳揀啱咗喇!要問針灸嘅野咩,我地呢度有經験顧問bobotak,不過家陣我見佢off line,妳今晚再上來吖,請放心她見到妳留言一定會答妳的。
PS 妳囡囡好可愛啊!:D

我和妳一樣都就快40,我認為如果想要B就唔好再諗咁多野嘅,馬上行動,積極d就一定得。我2009試咗一年冇反應,決定2010年二月開始唔做野,之後七月就bingo,可惜八月尾胎停了,九月頭做了手術,現在又開始努力喇!妳都快快努力吖,同我地一齊做兔B媽媽啦!:)

別墅

sweetcutecat,
早晨呀!
哈哈,我會永遠記得妳果句 …
「留得子宮在,那怕冇仔生。」
good ar! yeah~! :D

原帖由 sweetcutecat 於 11-1-27 09:00 發表
早晨,
各位, 新的一天, 大家努力!!!

別墅

bobotak,
呵呵…你買左健身單車喇喎,keep著日日踩啦,你會發覺夜晚會訓得好d,第二朝仲會精神左,做野都爽手d~ :)

fish777,
我祝你))))))) 1 take bingo!!今年情人節有兔bb陪你地一齊sweet sweet!:D

別墅

babehope & vanki,
知道你兩位 iui 後嘅情況了,請快快收拾心情,下個月再開療程,婦產權威何永超醫生話每一批卵子成長週期係三個月,卵子係會一個月比一個月靚,下個月成功率相對又大左。

大家記著…
眼前阻礙其實係上天正在考驗我們的決心,一旦放棄就永遠不會成功。
所以唔好放棄呀!我地一齊繼續努力加油吧!

別墅

vanki & babehope,
計落我應該係最橙果個啊!我在我c6屋企係大新抱,原本我上年七月有咗,細新抱就早我兩個月有咗,佢仲開心到話我地兩個小朋友可以一齊讀書喎,哈哈,我當時不知幾開心呀!我預產期係今年四月,佢預產期就係今年二月,一心諗著一齊大肚互相照應下啦!唉…點知天意弄人,我九月小產咗,真係傷心屎我,唯有衷心祝福細新抱事事要小心。
呵呵…世事真係估佢唔倒呀!bb早咗兩星期出世啊,趕著出來逗利是,真係叻叻呀!哈哈!:D
妳地可想而知我嘅心情係點,又甜又酸咁囉…!

哈哈… 不過呢,我呢幾日都去咗叔仔屋企幫手,一見到bb就開心到咩都唔記得lu!:D

hey sisters!忘記傷痛吧!我地要調節自己心情,過一個開心嘅新年呀!我係唔會比其他人一言半語令我唔開心咖,因為日子總係要過,我嘅選擇係每秒都要開開心心咁過。

我祝大家兔年個個立刻做兔b媽媽,龍b媽媽都得!得咗!:D

別墅

bobotak,
妳講得好啱呀!哈哈… 我個c6有個親戚話「妳咁靚,生十個都唔怕!」,笑下咪算囉,聽到佢地話我靚,就知佢地講野貪口爽啦,無需負責任咖,唔通咁聽話真係"必"十個b 出來咩,我次次都笑著答「好啊!我邊有咁叻呀,一個夠喇,我生咗係咪你地湊先?」hehe… 即時個個收口啦。佢地都係偱例講下之嘛,千祈唔好咁上心添喎!:)

原帖由 bobotak 於 11-2-1 01:50 發表
Vanki,babehope
你唔好咁唸呀,老人家唔會怪你無所出架,尤其係自己媽咪,佢地反而會担心係咪佢生到我地有問題,佢仲會怪自己添架,我媽咪就係咁,我姪仔濕疹+食物敏感,姪女近遠視+眼底花左少少,姨甥女有蠶豆症,其實係小朋友父母既問 ...

別墅

各位 JMs,新一年快到喇!一齊指著目標努力啦!
我見出面有條 link揀僅生兔b定龍b好喎,hehe,我地一於貪心d咩都要晒,通通都帶晒返屋企啦!
祝在坐個個都心想事成!:D

別墅

各位 sisters, 新年有冇勁食美食呀?哈哈,我食咗好多糕呀,要做番多d運動至得喇!
講下我現況先,琴日10/2我個大姨媽Miss M來咗我度拜年lu, 今日係day2,要開始部署今個cycle嘅計劃喇!:)
如果今個月阿b仲未出現,我book咗下個月開始 iui。

祝大家好快有個秘密,兔氣揚眉!

別墅

哈哈哈哈… bobotak 我地兩個大姨媽都好客氣喎,叫咗佢唔洗來拜年咖啦,最後都來咗!
喂喂,有冇努力踩單車呀?由琴日開始,我每朝會踩一個鐘,夜晚冲涼前會踩多一個鐘,即係每日踩兩個鐘。妳呢?我地一齊努力吖!:D
妳初一 day1呀,hehe, 咁我祝妳同老公情人節快快搞出人命啦!加油呀!:D

別墅

Luckyee,
從頭到尾睇咗兩次妳嘅經歷,忍唔住要比個 "like" 妳啊!一定要寫d野鼓勵下!
42歲努力造人,成功例子的確大有人在,請不要氣餒呀!我2010年2月開始冇返工,係特登遲咗份工造人,配合排卵棒之後7月就bingo了!妳都會好快bingo!我雖然9月小產咗,但依然好有信心會再次bingo,今年1月&2月我會自然努力下,3月就book咗iui,可以用科學來增加成功率亦係一件好事。一齊努力吖!:)
另外,我有朋友45歲都努力造人ing,由於佢係第二段婚姻,所以比較高齡,但係佢好正面咖,而且下個月就安排ivf,醫生就讃佢保持心境開朗係成功嘅開始,妳都要開心過每一天呀!:)

我祝呢版所有JM好快bingo,心想事成!到時要開個party一齊慶祝!:D

原帖由 Luckyee 於 11-2-11 20:46 發表
各JM,

我依家42, 結婚十幾年, 31歲開始造人, 但從未試過懷孕.

因為有子宮內膜異位, 不斷有朱古力瘤, 做過3次大手術, 而且試過腹膜炎, 打左GONDAL-F之後內出血, 醫左成年. IUI做過3次, IVF做過2次都失敗,(第一次得 ...

別墅

bobotak, blythekiss,
哈哈!其實我唔算勤力喇,我係一個鍾意運動嘅人,如果天氣暖番d,我會夜晚同c6去球場跑圈,比起在家踩單車流多好多汗咖,所以好希望快d回暖。
喂喂,不過大家的確要比心機做運動呀,我記得我bingo果個月侄女放暑假,差不多日日比佢拉去打羽毛球,點知果個月就掂咗喇,仲要係day12 dodo咗一次就中咗!
一於咁啦,同我一樣,夜晚10:30開著電視一邉睇一邊踩,睇晒新聞財經都差唔多11:45,好快就一個鐘,之後抖一陣去沖涼,最後跳上床用電話上來BK睇下呢條thread增值下自己。:D

別墅

Luckyee, 加油呀!呢度個個都會十卜妳!只要有決心,上天會賜我地齊齊bingo的!:D

P.S. 各位JM,我嘅c9本性又來喇!今日我昅到mannings GNC MEN'S OYSTER EXTRACT 有85折,原價唔記得,特價$219.90,85折後特價$186.90 (要買兩件緑點產品就有85折,我家c6剛剛買左呢盒GNC and 香口珠)

有需要就去睇下啦!:D

別墅

加油呀!miffycat 妳都得咖!
我cycle 28~30days,本月決定 day12 開始check 排卵捧,有反應就會隔日dodo

原帖由 miffycat 於 11-2-12 16:37 發表
妳cycle幾多day呀? 好勁呀!!!

別墅

bobotak,
嘩!哈哈!妳今晚著戰衣呀,祝妳生日快樂,情人節快樂,同時快快樂樂咁搞出人命。

原帖由 bobotak 於 11-2-14 15:45 發表
metroyan, Vanki, Luckyee
Thank you so much
預備今晚著套新內衣俾老公睇

別墅

呵呵…咁妳快d offline做正經事喇!gogogo…
hehe…仲會係一擊即中添!:D

別墅

bobotak, 我啱啱將你呢句金句貼左上我fb呀!講得好好呀!:D

"小朋友既成長好與壞好在於家長既教導,就算放工返到屋企都要用心去教小孩,不是有工人自己就什麼都不用做,家長要教小孩照顧自己,若不小朋友就會變成公主或王子,飯來張口衣來張手,有如一個癈人。"

原帖由 bobotak 於 11-2-20 18:04 發表
Oliver321
結婚時都已經年介38,雖然鐘意小朋友但無唸過自己生,老公亦尊重我既意願,我唔想生就唔生,但幾年來眼見老公好喜歡小朋友,跟我的姪仔姪女仲fd過我,我就迫佢講真心話,佢就話好鐘小朋友,想生B,因為我已是高齡,唔開始做人 ...

別墅

bobotak,
你可以考慮我做你助手喎
我都有bookmark一d有用嘅 link 咖。
例如你提及婦產科權威何永超醫生在講座話連續做 ivf 的建意。
等我 share 上來 support 你先~

喂喂,你呢排好忙呀,你到左排卵期喎,有冇努力dodo呀?我地要一起加油呀!我今個星期都係 critical moment呀!

原帖由 bobotak 於 11-2-22 10:19 發表
smartlady2012
唔好咁講,如果我之前有bookmark到的資料,我就可以好快搵到出黎話俾大家知道,但有好多未搵過既資料,就要麻煩大家都幫手搵搵,如果得閒的話,我都會幫各位搵的,近日工作超忙,所以只好要大家幫幫手了
...

首頁

尾頁

跳至