想生BB

跳至

首頁
23456...9

尾頁

複式洋房

妳有無打安胎針, 如果冇打, 條淺線可能係堅架
點都好過 2 日再 check, 呢 2 日少粗勞多休息, Good luck

有信仰的人真幸福, 對任何事處之態然, 真好

原帖由 Vanki 於 10-10-25 11:35 發表
我都係禁想, 再過 2日先算 ... 驗多次 !
不過今次個心很平靜, 好有平安的感覺, 因為我將整件事交托給主, 希望得到祂的祝福及答允.

複式洋房

貓 上個月我有諗過 m 泥完飲雞精, 但實在太多野要食
平日每天食葉酸、善存、蜂皇漿丸, 一個星期四日中藥、一次鹿茸, 再加野 恐怕相沖又食吾切

原帖由 於 10-10-25 09:10 發表
goldy
我上2個月經期至排卵前都係食黑米糊做早餐,今朝又再食返,食到想嘔。但又明知係好野,又要迫自己食埋佢。
唉~~~
剛剛見人有講飲雞精幾有效喎,下個月再加埋雞精試下。

我連朋友都唔想見呀,好驚人地問點解仲唔生BB,更加怕知道人地話我知佢有左第二個。我覺得自己似一隻駝鳥。

複式洋房

Don't give up !
聽日再 check 過, 大家都支持妳, 加油 !

原帖由 Vanki 於 10-10-26 17:40 發表
Hi bobotak & 貓,

剛才診所姑娘打電話來問我 check 成點, 我已經即刻喊, 原來 dr. chow 同d姑娘咁關心我, 我話無面再見佢地, 她仲反過來安慰我話佢地真是好想我成功, 只是欠運氣, 還鼓勵我明日再 check 多次, 希望 ...

複式洋房

今日大家傾得好熱閙 wor ... 返到黎淨係睇你地留言已經可以開心一晚

複式洋房

妳話比妹妹知, 好彩佢當時無放棄囡囡, 如果她落左囡囡, 一定會後悔一生 ga, 囡囡咁乖, 會好好孝順佢、陪佢一生一世, 呢 d 至係真情

原帖由 於 10-10-27 18:10 發表
nownow2011
係呀~我地個個都好鍚佢架,連我老公都好鐘意佢。因為佢真係好得意。

我妹妹之所以有咁0既遭遇都只能怪佢自己太任性。而家只係希望佢經一事長一智,以後帶眼識人。

...

複式洋房

禾日日都上來, but 公司呢輪 check 得好緊, 上私人網比 I.T. 查到有排解話, 一陣比全公司 d 人知我上 BK 就好煩

所以最近多數返屋企晚上上來同大家 say Hi
原帖由 於 10-10-28 09:15 發表
goldy
你地要多D上來呀,唔好剩係得我地幾個係度傾至得架?!

複式洋房

no no no 呀, 妳千其吾好咁諗, 既然無發生過 ... 妳吾使咁耐咎吖
可能個天要我地先學懂珍惜, 就好似夫妻要先恩愛互讓, 儲分草到適當時候會賜個 B 獎賞妳

原帖由 於 10-10-28 09:18 發表
goldy
當日想佢唔好要個BB的人係我,因為我覺得佢仲細,而且個男仔唔適合,係佢堅持要個BB。可能因為咁,個天而家懲罰我。

複式洋房

mowmow2011 如果妳預感靈顯, 我一定會第一個錫爆你

响未開估之前, 我晚晚都會琴上泥架, 咪以為我會 late 埋

原帖由 mowmow2011 於 10-10-28 14:32 發表
哈哈!貓,我地放過 goldy 啦,今個 week 比佢休息多d,say個 hi 就快d去訓喇,因為我有預感 goldy 下星期有「秘密」要宣佈。。。。

goldy))))))))) 加油呀!!祝福妳!:)

複式洋房

哦 原來妳搏緊命, 黃金機會妳地倆公婆早 d 上床呀

原帖由 mowmow2011 於 10-10-28 14:40 發表
bobotak, wow! 妳好勇敢喎自己打針,放心啦,上天會見到妳嘅決心,好快會有喜訊給妳,妳要堅持啊!加油呀!!:)

我呢個星期都係 lucky week 呀,我都努力ing... 我地一齊加油啦!!:) ...

複式洋房

成功踏上第一步, 比個 Good 你
加油、加油 呀 !
原帖由 bobotak 於 10-10-28 23:54 發表
hihi 貓, goldy, mowmow2011, laumyi......各jm

我今晚打左破卵針啦,哈哈哈,一路好驚會好痛,上次IUI姑娘打果支痛到飛起,今次自己打反而一D都唔痛,呵呵呵,唔知係咪肥得滯太多肥膏所以唔痛呢 ...
原帖由 bobotak 於 10-10-29 01:12 發表
係呀,今日我好叻呀,唔痛又無打瘀到,我都好高興:D
有好既開始,希望一切都可以順順利利~

複式洋房

啋 啋 啋 ... bobotak 你今次一定成功架, 因為吾好意思, 失敗岩岩比我攞左喇, 我今日 M 到左好準時添, 所以呢度冇晒失敗了 ... 我休息一個月先, 12 月再戰 iui / ivf , 到時妳地一個 2 個 pis 晒過版昇做兔媽, 我會追住你地

原帖由 bobotak 於 10-10-29 16:20 發表
hehe~~
你可以自己出一個新topic會有更多人睇到架,

我上次就係search人地D topic而揾到既, 不過近排我都揾唔到,
如果我今次失敗, 我可以同你一齊訂咪可以平D囉
...

複式洋房

應該到咖喇 ... 再比 d 誠意 & 耐性, 相信自己

原帖由 於 10-10-29 09:02 發表
goldy
咁我希望個天快D賜個 B 俾我地每一位要做媽媽的人,希望唔使等太耐啦。唉~~~我已經等到頸都長喇。

複式洋房

Vanki 如果你知點訂, 吾該話比我知, 預我一份 男女套裝吖

原帖由 Vanki 於 10-10-29 15:00 發表
有無 jm 知邊到有 FertiAid for women 買, 在網上訂, 送HK的運費夠買多 1樽啦.

原帖由 bobotak 於 10-10-29 15:10 發表
香港無得賣, 我都係網上訂咋, 訂埋老公果樽一次過訂3-4樽, 可以減輕成本, 同埋一男一女一套咁訂會有折頭.
你又可以問下呢度有無jm bingo左有多可以出讓, 我都試過一次
...

複式洋房

其實公司上網係公開的秘密, 好多人返工上網過日神, 我都係呢類人 ... 但我公司 I.T. 會 print 份 list 出黎, 某人上過咩網, 連用過電話理財都 check 得一清二楚, 而且一早警告左我地, 所以我地通常上 吔咕、睇下報紙咁囉, 我連中午食飯都吾敢上, 費事比 d 八婆跟到我上 BK , 有排唱
原帖由 於 10-10-29 08:59 發表
goldy
你咁講我好驚喎~因為我公司都唔俾上網架,不過我個位冇人睇到,我先鼠上來咋。唔知會唔會俾人捉到呢,好驚到時唔知點同我阿頭交代。佢仲好信我添架~

...

複式洋房

bobotak 謝謝你喔 ...

睇左喇, 10 日收貨, 都好快吖, 今晚同 c6 商量下先

依家又係時候同你打下氣先, 努力加油

原帖由 bobotak 於 10-10-29 21:45 發表
之前我係呢度訂架,大約10個工作天咁上下就到架啦~
http://www.brainybb.com/fe.html

複式洋房

好強呀 有 6 粒, 希望妳粒粒都係靚旦遇著正丁
day3 係咪指 3 日後放胎

複式洋房

哈哈 ... 多謝您 mowmow2011, 我放假得閒咪上黎嗲下, 好過屈住諗埋 d 無謂嘢 la, 我今次吾得遮, 希望在 December

其實我呢個年紀無論身心已無咩機會可以自然 bingo, 依家咪比個藉口自己休息下, 我同 c6 講左12 月 Ready 再來, 佢話 : 好吖, 我地抖一抖再努力 !
其實男人無生仔生理 feel, 响旁邊真係乾著急, 好似 bobotak 老公咁, 好多野口吾講, 錫在心 ... 佢地都好大壓力 ga.
mowmow2011 你開工還開工, 要享受過程, 好多 jm 係咁自然得 B

原帖由 mowmow2011 於 10-10-30 18:24 發表
goldy & bobotak,妳地真係有交帶,自動上來update 我地。

goldy,big hug to you! 唔好灰心呀!
11月休息下都好,或者無心插柳柳成蔭,有機會自然 bingo 果喎,keep going!We're standing by u !! :)

bobotak,好厲利呀有6粒蛋蛋咁多,成功在望喇!:)
我想問下放胎最多放幾多粒咖?最近見 Uncle 4 大仔連中三元,仔仔仔,我有d羡慕啊!hehe

複式洋房

我見黎gi 拕雙胞胎中環覆診, 對腳好似拖住地咁行, 兩邊有人扶住, 她笑笑口個幸福 , 真係好凳她開心又痛心
3 胞胎 要搵人抬住去覆診喎

複式洋房

呵呵 ... 使左咁多 $ 我好尺呀, 12 月會賤力

bobotak 放輕鬆呀, 雖然講就容易, 但一定要放鬆呀, 原來媽媽成日謹謹於懷, 會阻成孕 ga, 襯仲有幾日, 比自己 relax , 你都一定 OK
原帖由 bobotak 於 10-10-30 23:11 發表
goldy
係啦,休息下先,等身心都回勇,就再出擊,就可以一擊即中啦,下次你一定成功架

Dr. Tay 3521 0631
原帖由 babehope 於 10-10-31 00:04 發表
bobotak,
希望妳快啲有不能說的秘密啦......我記得妳好似幾個月前先約Dr Tay,點解咁快有得做ivf?係咪排左快期呀?

Btw,我都想睇Dr Tay,妳可唔可以俾佢嘅contact我呀? ...

複式洋房

bobotak 既來之則安之喇, 可能剩落泥 2 粒係池姑碇呢

半醉半醒都仲識問野 你問你老公 "仔定女呀 ?"

首頁
23456...9

尾頁

跳至