想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

多囊要做運動, 減食澱粉質同糖..!! 一定要小心控制體重, 1/10 個女人有呢個病.
大致係內分泌失調, 體內男性荷爾蒙高, 咁會壓抑E 島素, 所以好多人會有埋糖尿病, 亦都會易肥.越肥, 體內脂肪會令男性荷爾蒙再D高..

減重可以提升受孕率40 %, 一定要睇醫生, 唔好唔理佢, 如果唔係除左會有糖尿病, 心臟病, 仲會引發好多婦科病.
唔成熟卵泡會令到女性一孕.
唔想要BB既JM 可以食避孕藥.

我一向M 大約35 日左右, 結婚壓力大, 3 個月冇黎, 一睇醫生就照倒, 驗左幾個月, 而家食緊荷爾蒙藥, 等BINGO~

原帖由 loklok200866 於 10-10-6 16:24 發表
我想生第二個先有個卵巢多囊問題
我想問有冇人知點形成架呢 ?
有冇得醫呢 ?? 平時飲食有咩要注意 ??
食生果飲水做運動 ok 嗎

希望大家互相討論下~~分享下支持下 !!! 謝謝 ! ...

大宅

哈佬你好好呀!!!

我可以一齊傾嘛..? 我都係POCS 呀~! 幾大半年前知, 而家食藥控制..~!! 而家醫生照倒D 泡散左, 得好少同唔明顯, 前個月照倒EGG 夠大(DAY18), 中機會好高, 點知都冇,,!! 今個月就照話粒EGG 太細, DAY 14 先得13.74MM..

我想問..

1)有冇人知點可以令粒EGG 靚D 同大D 呀?
2)如果再咁落去, 下一步係咪要打破卵針等佢易D中?

好擔心呀, 但係醫生又乜都唔會講住喎, 淨係話要下星期要返去再照, 睇下有冇進展. 同再驗血.一方面又想快D 生BB, 一方面又怕食咁多藥同針唔好...

點好呀?

大宅

回復 255# zarara188 的帖子

唔係呀`!醫生話太細, 今個月機會唔大喎...!佢係咁講, 今年年初我結婚同移民, 唔知係咪壓力大左, 所以突然三個月冇黎M, 照先發現架~! 唔知係長期定短期, 不過驗倒我甲狀腺太細, 要食藥, 同埋男性荷爾蒙DD 高左.

我而家每日要食甲狀腺藥~ 每星期食一次降催乳素, 同DAY 18 開始食十日黃體銅,

我唔知係咪每個月排卵呀, 不過呢3 個月照都有, 3 個月前bingo 左, 好快冇左, 之後O個個月醫生照倒粒卵子幾好, 話好有機, 又係唔中..
今個月又話細,都唔知想點.佢話可以同我谷佢熟D..但係冇講DETAILS, 所以我都唔明.

我4 月結婚,都冇避孕架~!

你地咩景況呀又?

首頁

尾頁

跳至