親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想問一下如果3月份/4月份去星加坡玩好嗎 ?

我指有無平機票 / 天氣如何 / 有否on sales 呢 ?

未去過 想自己同阿仔自由行

伯爵府

原帖由 peckykoo 於 09-12-17 01:30 發表
想問一下如果3月份/4月份去星加坡玩好嗎 ?

我指有無平機票 / 天氣如何 / 有否on sales 呢 ?

未去過 想自己同阿仔自由行

UP ??

伯爵府

各位想問一下如果打算6月尾出發, 須要現在BOOK 機票嗎 ?

打算去6日5夜 點按排好呢 ?
(會同阿仔一齊去 , 小朋友是6歲)

只想酒店在市區地鐵沿線就可以, 但上網見到有太多choice 點好呢 ?

行程又如何按排好呢 ?

請給意見 謝謝

伯爵府

請問老巴殺在那個站下車呢 ?

只知道是食野地方 類似是food court 地方, 5知道有乜野好食推介呢 ?

伯爵府

原帖由 pangpangkar 於 10-4-21 10:21 發表
i aldy booked Singapore Airline @ 20 June & px only $1200 + Tax.....

嘩>>>> 1,200+tax 仲坐埋星航 好平哦

你有否資料可pm 比我嗎 ?

5知道如果是6月尾個價會點呢 ?

伯爵府

原帖由 pangpangkar 於 10-4-21 16:16 發表
promotion till 9 July....
but the flight time:
hk=>sin 19:55=>23:55
sin=>hk 15:05=>18:50

咁即是差不多要晚上8:00先飛啦

5 卦之得LU

伯爵府

原帖由 pangpangkar 於 10-4-21 17:14 發表
係呀!如果要好d嘅時間, 3大1小要成$8400, 宜家$4800咋.....

數字組合 大家都有"4" "8 " , 但相差3,XXX , 係呢

你們去幾多日呢 ?

住邊間HOTEL 呢 ?

交流下好嗎 ?

伯爵府

原帖由 luilui007 於 10-4-21 23:03 發表

我book左6月中以上plan,其中1個是嬰兒但都同成人一樣價錢$1200,除左機場保安稅.
另外,我是住Swissotel Merchant Court,大家交流下

想問Swissotel Merchant Court , &
Swissotel the stamford 兩間有何分別呢 ?

伯爵府

birdbird,

我既6日行程有啦 暫時安排如下 :

Day1) 12:35到達---> CHECK IN----> 行市內地方--->牛車水---> ORCHARD RD --> VIVO CITY (3/F ) 食CRAB -->克拉碼頭坐船仔---> 老巴殺食消夜 (如可以食到的話)----> 回酒店

Day 2 ) Zoo(DAY) +Rainforest + Night Safari

Day3) 環球影城 (預計11:00到園內)

Day4 ) 聖淘沙島玩全日 (預計11:00到園內)

Day 5 ) wild wild wet + 東岸公園

Day 6) 酒店內玩

5知道我每日只去一個地方是否好浪費時間呢 ?

仲有乜野我漏左要去的景點呢 ? 請指點

酒店方面 DAY1- DAY 2 -- M HOTEL ,
DAY 3 DAY 4 --- IBIS ,
DAY 5---- SWISS STAMFORD

以上安排 5 知道好嗎 ? 請指教

伯爵府

birdbird,

謝謝你的回應先 ,

你小孩同我個小孩一樣都是6歲哦又係男仔 Tim,

係呢 ~ 你地去左幾多日玩呢 ? 去左邊呢 ?

你問點解要住3間酒店 因為 M Hotel 是跟Package 買, 如果是平日住會貴麻 , 因為是商業區, 住bugis 是貪近市區平d , 最後1晚當然想住好d 啦 豪dd Law ,so 就是這樣子啦

多謝你幫我睇左行程 現在要修改一下day 1先

中午到check in ---> Ciity Gallery---> Clark Quary Jumbo 食海鮮----> 要坐船仔---> 老巴殺食串燒 ---> 回酒店休息

想問去完動物園 到DINNER 時間 食乜好呢 ? 有乜地方好介紹呢 ? 個園裡面有乜野食買呢 ?
你去既時候 Lunch 是食乜呢 ? 可否自己帶野食入去呢 ?

天天海南鷄飯有去食嗎 ?

亞坤咖椰吐司有去食嗎 ?

係 Bor 你有住過 M HOTEL 嗎 ?

仲有,你介紹個 City Gallery 由M HOTEL 出發 點行 ?

其待你的回應哦

伯爵府

bird bird ,

仲有, 想問一下以下地方

Science Centre ---- 在那裡??

Snow City ------- 有什麼好看呢 ?

東岸公園 ------- 點去呢 ??

伯爵府

kitmantsoi,

我點會卦你搭咀呢 ~ 謝謝你先啱 Bor :loveliness:

你介紹個間foever 21 好啱我行哦

如果由 Orchard >> Somerset 只是一個MRT站 ,5 知道要行幾耐呢 ?

ION BASEMENT 間肉乾店容易找嗎 ?
林志源間肉乾店在那呢 ?

5 色益力多在那裡買到呢 ?

超市有嗎 ?

多謝提點我會 8:00 前去坐船仔啦

伯爵府

原帖由 ^O^ 於 10-4-23 10:28 發表

snow city係入去玩人做雪,可以坐雪兜係slope滑下來.

謝謝回應哦

入場費如何呢 ?

入面是否可以租厚衫呢 ?

你都知啦 星州好死熱麻

伯爵府

^O^

你幾時出發呢 ? 去幾多日呢 ? 住邊間呢 ?

伯爵府

kitmantsoi,

原來你要每隔2星期就要飛啦 又幾好BOR

即是你都係個邊既地膽啦 , 你最熟悉邊區呢 ?

5知道我既行程好嗎 ? 同行D 人話6日都係同一個地方有D 悶 , 你話呢 ? 聽聞話去雲頂好近 Woo

有d地方是你提及到 , 5知道在那裡呢 ?

Hawer Center,

Whampo Market,

Funantan Mall ,

Grand D Park City Hall Hotel --- (在City Hall mrt ) ??

伯爵府

[quote]原帖由 ^O^ 於 10-4-23 10:31 發表

chomp chomp food court同黃亞細肉骨茶食飯,

請問以上2個地方在那裡呢 ?

伯爵府

birdbird ,

你仲未出現既

等緊你哦

5通你晚上先方便上來探班

伯爵府

BIRDBIRD,

你出現啦 謝謝回應

無招牌食 pepper crab 係咪好貴呢 ? 5知道點貴呢 ?

wild wild wet 你覺得好玩嗎 ?

我既行程好似day day 都會玩下水 今次一定變左阿叉回來

係Bor~ taxi 5知道可以幾多人呢 ?
我一行6人 4大2小 我諗要分2架先夠坐

其實我到要返工架, 但為左今次既trip 要不段上來問料搵下資料做功課

首頁

尾頁

跳至