嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

聽日入院喇~後日開刀~祝一切順利吖~返嚟再同大家share~

老公好想同你講一聲~辛苦你了~啜~ u ar the best~
bbs好期待見到您哋吖~

別墅

順利出世了~~一個6.3磅, 一個5.5磅

別墅

回覆 ctt07 的帖子

是孖女吖^^

別墅

回覆 Sbaby 的帖子

因為醫院話改早咗一個WEEK 預產期....無改到條BAR吖...LAZY

別墅

回覆 blacknancy 的帖子

聯合D姑娘同嬸嬸都好好吖...只係我實在太怕痛了..個人好敏感....太緊張...搞到條腰無放鬆過~
返到嚟屋企條腰痛爆...好彩社康妓娘嚟咗幾次...我無咁痛了...佢敎我做幾組運動...條腰好番好多...
之前有幾次真係痛到喊咗出嚟...因為一打平訓就痛到郁唔到...好驚...
依家都係打側訓多~

別墅

回覆 Sbaby 的帖子

傷口是打橫的...我係全麻...但後來d姑娘話我知半麻至係無咁痛...入院生前一日會同醫生傾...
傷口15cm長...其實最痛都唔係個傷口...要講真係一匹布咁長...
我左邊重有塊防水膠布喺到...因為個社康姑娘話差唔多...但重差少少...
聽日會返一返聯合睇醫生...因為我前日做嗰張精神問卷太高8...要去醫生傾一傾...
同埋back pain都係未好番...重有因為唔夠訓同太緊張...我雙手臂生晒疹...痕爆...
聽日會睇下醫生洗唔洗再用嗰塊防水膠布、睇埋濕疹 & 腰背痛...
希望快d好番...因為真係唔夠體力照顧大細b~

別墅

間間醫都唔同...我就好似係36wk產檢嗰陣同我講~

別墅

驚順唔到...上下兩個傷口....怕痛...點知都係痛...

別墅

回覆 qqwater 的帖子

我無特別注意...反而夜晚嗰餐食得比較少...日頭食得多D
不過我諗你哋陀孖B既時候食得清D會好D...
因為我生完之後...出晒D疹喺手同腳到...痕到爆
唯一好彩係...個個都話好彩唔係出喺BBS到

別墅

食就咩都食咁囉~

飲得最多我諗係蕃茄魚湯~

花膠就食過幾次咁啦~

別墅

回覆 BabyLi2010 的帖子

係咪junior開我就真係唔係好知嘞..不過個醫生又真係好後生咁囉~
咁聯合d護士同審審都好好既~
我覺得傷口唔係最痛~
我覺得最痛係...我麻醉完之後...喺手術室隔離間房...俾個女人應該係護士...佢好大力咁按落個子宮到(應該係要按既...佢話唔按唔知會點咁...我都唔係好記得...因為都係醒咗少少)...我痛到爆...我成個人醒晒...佢按咗第三次之後...我捉住佢隻手好大聲咁話"唔好再按吖"...我係痛到流晒眼淚...喊得好棲涼...
我到依家都重記得尼個痛...之後每次醫生或者護士檢查既時候...只要摸想按落去子宫既時候...
我都好有陰影咁覺得好痛...後來d姑娘話我咁怕痛唔應該揀全麻醉...應該揀半麻...
你哋如果開刀記得要諗清楚揀全麻定半麻~
我諗係麻醉藥既問題...我醒咗之後...d麻醉好似係好晒咁囉...初初重以為全麻好d添尼
半麻我諗麻醉會持久d呱~

我住咗6日...但係個傷口因為有d位話重差少少...一路去到17日至無用膠布~我有揾社康護士...佢上嚟幫我洗傷口同睇我條腰...敎我做d運動...我覺得佢好有用...前前後後都上咗嚟4次...

別墅

其實真係好需要人手幫我揍...因為只有咁我先至可以訓到一陣覺...
我同媽咪一齊住...大部分時間得佢同我揍...
不過我細妹下午13:00至16:00會過嚟幫我手...
我家姐有好多晚直頭就零晨00:00至6:00過嚟幫我...
我真係好感謝佢哋...
因為我之前背痛好辛苦...依家已經好番好多...不過d濕疹就重未好番...尼幾日都開始眼中醫...
我之前又未適應bbs..我真係日日都好緊張...喊咗好幾次...話唔識揍佢哋...
我放棄咗餵人奶..因為實在無時冕bump出嚟...又要洗bump咁...我真係想休息多d...
有時訓到三個鐘已經好好...我有幾次發夢直頭唔想起身~
依家一個bb三個鐘食一次奶...一個就可以隔四個鐘...我希望可以快d適應佢哋...
依家我無之前咁驚bbs兩個一齊喊了~

別墅

回覆 phantomlaw 的帖子

我係異卵吖~你點吖...生咗未吖?

別墅

回覆 cat_ysl 的帖子

咁勁重可以做part-time~你真係好犀利

別墅

回覆 phantomlaw 的帖子

祝母女平安...一切順利

別墅

睇咗成個星期...中醫話係胎毒...有d位置消咗...但係新既灺方又出咗d新既...
中醫話因為唔可以太清熱..又要有補既嘢...所以要慢慢至會好喎,,,唉

首頁

尾頁

跳至