夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇 AV 和 睇 141網,
基本上 是看不同含有色 成份的野

看 141 賽後報告
就等於你看一篇 色情小說
看 141 的小姐圖 和資料
就如看看 靚女色圖 一樣.
當然靚唔靚 見人見智

如果睇過 就 等於 去過 或做過?
咁大家以後不用去旅行. 上網便可.

Remark : 無人 能肯定你老公有無去叫雞.

如用另一角度
我不知你兩公婆關係如何.

但 在男人角度來說. 看看色文也不可?
你重要 delete,? 有無攪錯ah?
你唔喜歡我要就你.
我喜歡的 你就 delete佢.
呢D就叫互相尊重

我唔喜歡你電話裡的東西 delete 得唔得先
唔好咁幼稚 la. delete 左 都可以再 看 ka ma.

我覺得你可自我
你老公都是一個人. 是一個個體
不是你心裡隻狗. 要跟你意思去行才對.
點解親人 離去後的成長 就要等於 你所想的
我猜你可能意思是 珍惜眼前人
但可能佢 認為 話在當下. 做自已想做的事

給你一個思考的問題

1) 佢睇有關色情網 是否 罪大惡極, 傷害其他人?
2) 是否睇 無線的膠劇 就是 好人. 人人敬重?

你本身何嘗有尊重他?

大宅

力力神 發表於 16-5-10 19:13
唔唸住幫襯有乜好睇?

人真是好奇怪
就是常常以自己為中心
自己認為理所當然就認為別人也一樣
吾係去幫襯就吾應該睇?

我作個比喻
你行商場入咁多店都睇野
是不是每間店都幫襯

每個人都是個體,
況且男人女人做事和想法本身就大不同。

大宅

噤若寒蟬 發表於 16-5-9 17:48
咸片有好多途徑睇到,何必上141?
無買馬又會唔會日日聽馬經?
既然選擇唔避嫌,人地懷疑都好合理。 ...

樓主老公好似從來無隱瞞自己睇141
當事人自己做佢自己喜愛的事
根本吾會考慮佢老婆点想
只是樓主幼稚地去删除老公電話資料

所以我早前說.樓主太自我為中心

大宅

回覆 力力神 的帖子

我只是試舉例子
唔係一定要 幫襯 才可看

不要把自已 的作風 強加落別人身上
就算 人地只是喜好睇. 真係關你何事

你看 不同的旅遊節目 都不等於你每個地方都想去
只是 消磨時間
(不要再話 有好多方法消磨時間. 始終每人生活方式不同)

大宅

回覆 噤若寒蟬 的帖子

請問你是否單身?
連女朋友都未有?

因為你的文中用了 "如果"

其實可能每對夫婦在結婚前 都 海誓山盟, 說過同甘共苦, 互相包容
但生活下來可能有好多問題, 並不事事如意的
並不是 想象中那麼完美 及 容易做到

況且 拍拖 和 婚後 生活 是兩回事
例如 : 你要面對兩個父親, 兩個母親, 多了一些兄弟妹
還有自已和他們的小朋友. 還有家中的經濟 和 生活事項要處理
是否每一樣都盡心盡力, 就算有, 有時結果都是吃力不討好.

如果只用包容這個詞. 樓主 個 case 都沒有包容 佢 C6.
只是 猜想佢 一定有叫雞.

如站在道德高地 批評 每一個人 談可容易
我都只是想說,
不要把自已的 思想, 行為習慣 強加於別人身上
與自已不同的 就話人有問題

大宅

回覆 ccm214 的帖子

樓主老公都是看下 141 網站

有無去過 無人有真憑實據 知道
暫時都是樓主 自已聯想出來.
唔叫睇開D. 唔通叫佢離婚?

當然你可以話 看下 141 都唔應該
但是否看甚麼東西都要 C9 批准 (你喜歡才可看?)

況且 樓主 都是因老公 的行為 未能 達自已心水 而失望

lamlam2410    發表於 16-5-13 14:36

大宅

如果 每個 C6 和 C9 都咁易 能解決一D 事情
就唔會有 咁多人在這裡 留言
好多時 講就無敵, 做就無能為了
好多人 認為 理所當然
但放在另一方 卻未必認同
呢個 case 就祇是 上甚麼網的問題
某當時人可能覺得好嚴重
另一當事人 覺得 無乜野. 睇下...姐
一個東, 一個西. 咁容易傾得掂?

正如 我早前所說
每個人都是個體, 經歷不同
不要把自已的行為習慣 強加於 別人
別人的思想, 行為 不如自已 所想 就說成不對, 變態. 無得救

首頁

尾頁

跳至