自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

小源 發表於 18-6-23 02:54
唉 我屋企有個隱青幾年唔做野 日日打機 食玩訓 男人20幾歲人啦 樣叫正常又有17幾CM高

我有一個親戚嘅仔都係咁。一個大學畢業,成績唔錯,仲考左政府工,等消息。其間一間銀行立馬請左佢。佢返左一陣話壓力大冇做,索性返家等份政府工請佢。而家咪日日做緊隱青嘅野囉。聽講前後踎响屋企兩年喇。兼職唔肯做,其他工唔搵。佢阿媽都冇晒辦法。

侯爵府

2018復活節勳章

小源 發表於 18-6-26 00:52
大學畢業兩年唔返工 見工時一定GG 有無叫佢做兼職?

見工時係咪GG左我唔知,你都知政府工唔會即請你㗎嘛。至於人地阿媽有冇叫佢搵兼職,我估計冇囉。一我屬齋聽人呻唔加意見嘅人。二以我觀察,佢錫個仔錫到燶,就晒佢怕晒佢㗎。點敢push個仔去做兼職呀!咪搵我地班親友傾下呻下咁囉。

侯爵府

2018復活節勳章

ngwong2 發表於 18-6-26 11:06
我識人亦是母寵仔。边敢叫仔揾工呀?

我識兩個喇。有個到個仔廿幾啦,都仲幫佢將雞翼拆骨,魚揀晒骨挑晒皮至擺入佢碗呀!個仔嘅女友睇見都頂唔順。唔知係咪單親媽媽都係咁。呢位仁兄怕個仔嘅程度,同怕老公嘅女人冇分別。電話接遲兩下咋就鬧,一響就要接。動不動就黑面。佢話一阿媽唔敢話二。佢講嘅野,阿媽聽話到十足。佢話要買車阿媽就立馬買。佢話同學仔養貓佢又要,佢阿媽又買。 我第二世都想做佢個仔

侯爵府

2018復活節勳章

ngwong2 發表於 18-6-26 11:33
前世欠仔!今世还!!!我是佢仔女友定飛左佢。嫁依D男死得!!!

此日可待 。唔係我地黑心,根本冇人睇好。

首頁

尾頁

跳至