懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人年頭小X左, 試左8個CYCLES...都係唔得!!!

我真心想請教咁多位準媽媽, 你地有冇D咩秘決可以快D BINGO??? 我個心真係好唔舒服, 好痛, 我真係好想好想做一個好媽咪, 但係等左好耐, 個天都唔畀機會我...

我明白放鬆D會對BINGO有幫助, 但係知易難行...

我真的好羨慕咁多位, 可以好幸福咁有BB係肚仔入面... 曾經我都有...

大宅

回覆 eggcarol 的帖子

我一D凍野都冇食過, 食左葉酸成1至2年了, M完之後一兩天就同C6隔日DODO, 直至M前1個星期多少少就停工(如有著床驚有影響), DODO完會"sip"高pat pat至少15分鐘, 不過好多時dodo完都會,sip完pat pat之後都要忍唔住去尿尿(唔知有冇影響)...

eggcarol  DODO完我就唔去廁所,直到第二日朝早先去^^  發表於 11-9-26 11:46

大宅

回覆 DonaldTsang 的帖子

我冇! 我只是m完隔一兩天就同c6 dodo... 直至feel到個胸開始漲痛就停工!

大宅

回覆 肥貓主人 的帖子

其實我祈禱左好多好多次, 好幾個cycles... 我問神, 可唔可以畀我早d做媽咪, 我唔想晒左d時間... 點解咁講, 因為我其實冇做野架啦, 我一直諗住做全職媽媽, 好多人可能會話我傻, 駛咩唔做野等生b呀! 其實我有原因的, 因為我c6係極之唔喜歡請工人, 有陌生人住在家中, 而我係極唔想我99湊b (同佢唔係太岩key), 我亞媽唔會幫我湊, 所以我要親自操刀!

大宅

回覆 snowdropjf 的帖子

oyster extract??? 邊隻呀?

大宅

回覆:sibylyau 的帖子

你已經有bb了嗎?

大宅

我諗放鬆d真係會好好多... 學習中...

大宅

回覆 宏心 的帖子

在於我, 我是喜歡當媽媽, 且想同我自己深愛既人有愛情結晶品, 用一生既心血同時間去培養他/她... 另一方面, 我深信如果可以, 冇人想懷胎十月咁辛苦日日擔驚受怕仲要經歷過生死先有自己既小朋友吧?! 所以我並不明白為什麼你會問我是否享受懷孕既過程,而非想當媽媽! 呢一刻既我未去到高齡, 只是想請教下成功懷孕的媽媽有什麼秘訣, 畢竟一個人既知識係有限, 出個post請教下大家, 從而檢討下自己有咩要改善!

題外話, 既然你認為收養孤兒比起做親生媽媽更偉大, 係無私既愛, 即使你有左自己既bb, 同你收養小朋友呢件事其實係冇contradiction! 你有了bb,是上天所賜, 但既然你都準備晒所有野去收養弧兒, 為何不堅持呢? 我深信如果你已是around 40, 經濟應該有一定既基礎吧?! 可能係上天既安排令你既bb同收養既小朋友一起共同作伴成長!

首頁

尾頁

跳至