想生BB

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

robbor, 加油呀~~

大宅

robbor: 休息多d呀~~
susumi123: 好好休養, 再戰江湖!!

唉, 我d m仲未黎, 都唔知睇中醫定西醫好, 本身都食緊中西藥(早晚餐食西藥, 下午飲中藥), 但兩個醫生都話唔關佢d藥事, 都唔知點算....

大宅

Sonatina, 原來你放咗胎嗱,唔好意思,miss咗你個status。你好堅毅呀,比心機呀,放鬆啲,睇下笑片啦!

Sonatina  good idea. 我昨天同今天租左黃子華同詹瑞文DVD睇.  發表於 11-4-13 11:56

大宅

GentooMama, 我都想停藥,但都唔知停邊隻好,中西葯各自食都冇事,加埋食就反效果…唉,一心諗住搞好身體迎接bb,點知越搞越差…丨好灰…

大宅

想問大家會否飲綠茶,菊花水等谷m來?

大宅

littleantant, 啲西藥係調整免疫系統防流產,係血液科醫生開,我係上年11月ivf失敗,原本ivf後幾個月都ok,但二月開始食西葯,三月份day1後就冇來。我已停了三日中藥,唔知幾時來呢?

大宅

你地唔好唔記得我呀......我打算m再唔黎就通經, 五月中放胎, 請支持~~

大宅

robbor, sonatina, 你地呢兩個禮拜點過?有冇特別感覺?

大宅

GentooMama, 多謝你呀,預祝成功。你會點過等待的兩週?

大宅

唉,好想搞好d個身體。應該點做?

大宅

robbor, 我有做針灸和食中藥呀,做咗幾個月,但係身體好似一般。有時覺得可以做的都做晒,都唔知可以點…只想m小姐快點到…

你唔好咁快打定輸數,可能有驚喜呢!

大宅

robbor, 一日m小姐未到,都仲有機。但唔緊要,下個月有我陪你努力!一齊過版!

大宅

robbor, 咁你好好調理身體,輕鬆下再算,有啲嘢急唔黎。我好明白你心情,因為真係有時抓爆頭都唔知衰邊瓣,只可嘆句時辰未到。所謂萬事供備,只欠東風,只要我地準備好自己,就等東風吹來。

大宅

Sonatina, 等你好消息!

大宅

littleantant, 多謝你呀, 我d m 到今日都未見人, 成50日喇, 我打算月頭去見醫生通經和準備放胎, 我都想放鬆d, 但諗起呢個大project, 人就不期然成日諗住, 希望今次成功啦....
GentooMama, 你去完旅行, 心情係咪輕鬆咗呢? 你如果覺得自己亂諗嘢就試下煲碟, 因為睇電視時個腦電波係平架~~

大宅

Sonatina, 聽日就放榜喇,加油!!

大宅

robbor, Sonatina, 我好明白你們現時的心情,想哭就盡情哭,抹乾眼淚又再重新上路。我都係大大話話攪咗三年,都仲未成功,係咪上天在考驗我的耐性,還是祂要用我的經歷去勉勵其他人?現在唯有try my best and God will do the rest. 控制唔到就唔好諗。你們仲有雪b,起碼唔使由頭來過,真的很感恩。

大宅

睇完susumi123個post, 我都想喊,因為我都係每次放榜,見到醫生個樣,响度好努力咁講其他嘢去分散注意力,我就知又失敗。尤其最近同同事傾計,佢地幾個都係試一次就得咗,仲同我講易過借火,果刻我真係好想喊。但唔緊要,我地要有信心!

Sonatina, GentooMama, robbor, susumi123, 我地一定得!

大宅

JJYau, 當放胎日係day0,咁係day0+day1 全日瞓,定係day1+2 全日瞓?

大宅

GentooMama, 你上次放胎後是否全日bedrest?

首頁
23456...10

尾頁

跳至