想生BB

跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

可能未陀得穩呀, bedrest 多啲, 唔好有唔開心情緒先~~

大宅

lai88, 唔好唔開心先,有冇得同醫院夾個時間?再唔係趁呢段時間調理身體,時間唔會白過的。

大宅

Sonatina, 贊成說法,如果要有,就點都會有,所以應該唔好咁緊張,但我自己都好難做到,唯有互相勉勵!

大宅

bbbabybb, 我應該5月30日左右放呀。努力!

Sonatina  十卜!  發表於 11-5-9 22:39

大宅

GentooMama, 我仲流緊血,好似m咁,但又冇m咁多,好愁…今個星期四開始食estrofem,而家噴鼻中,希望今次順順利利啦,我準備咗好耐架喇。

大宅

回覆 littleantant 的帖子

我都唔係太清楚, , but according to cutecutetown's description:
擴宮 (dilatation)
some patients need it because it is nearly impossible to put the embryos into their womb. It is not a compllicated procedure; and for those patients who had it done, they had easier ET. An ET carried out non-traumatically has better chance than an ET which is traumatic (which makes you very painful, due the the various special tools to straighten your cervix, transverse the cervical canal, "forcing" through into the uterus, etc.).

大宅

GentooMama, 加油!

大宅

唔好理,塞藥加bedrest先。

大宅

relax d ah~~ bedrest la~~

大宅

其實bedrest係咪一定要平瞓響床?半瞓(例如坐響床度睇書,挨响梳化看電視)得唔得?

大宅

GentooMama, 我都有為你禱告,我知神會預備最好的給你!請你也為我禱告,我很緊張呀!

大宅

其實都係放胎後五日先著床,點解頭幾日都唔好郁呢?

大宅

如當放胎日係day1, 咁你day 幾先外出?同埋你果幾日會做啲乜,我驚我瞓响度冇嘢做會亂諗嘢。

大宅

miffycat, 有些人建議唔好郁太多,頭幾日休息多啲會好啲。

大宅

GentooMama,咁你在家坐多定瞓响度多?係咪頭一日瞓覺,第二日先郁動?

大宅

上次我都放咗5日假在家看書休息,閒時落去散步,但係都唔得,真係坐又唔係,瞓又亂諗,搞到好緊張。

大宅

GentooMama, 好開心知道你冇事, 要好好休息呀~~ 有乜"衣郁"就sick leave 喇, 唔好理佢~~ 唔好咁緊張呀, 小b會知架, 適當擔心都得, 不要太擔心!!
Sonatina, 齊齊加油!!

大宅

Miffycat, 加油呀!

大宅

想問下放胎前有乜要準備呀?我仲有唔夠兩個星期,好緊張呀!

大宅

Susumi123,
我有做d 簡單stretching 的運動, 都係隔日or隔兩日飲鴻福堂花膠湯, 同埋睇緊中醫, 唔知夠唔夠呢?而家食緊estrofem....

GentooMama,
我都係靠睇電視放鬆咋.......

首頁
45678...10

尾頁

跳至