跳至

首頁

尾頁

大宅

me going too.
I won't bring Monster. i just want to listen to it quietly.

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-3-4 16:59 發表

me 2

喂喂你地幾點去﹖
我諗住早少少就過去視察環境。

係咪淨係帶ID﹐ 相 x 2, 同埋報名費﹖

我6﹕15去。

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-4 17:14 發表
btw, 我頭先收到個唔太好既消息,今年好似好多人補呀

上年考試既形式係有d姐姐帶2,3個小朋友一齊上去唔知2定3樓個playground度玩一陣跟住問d簡單問題, i.e. 咩名, 住係邊 ...

C得啦。
我都係交返留位費喺old school 先啦。。。。

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-4 17:21 發表

咁快要交留位費la 咩?培正12號就放榜la wor!

咁快﹖
好驚啊。。。。

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 08:57 發表

佢真係犀利呀,我地咁啱都去左snoopy買麵包,我就梗係成隻盲頭烏蠅咁la, 係佢叫住我咋!

我同老公反而覺得簡簡單單幾好(可能因為佢肚餓)。

因為我去過“第D”學校哥D“認叻大會”﹐全部都係BS﹐所以覺得尋晚幾啱聽。

我返去同阿仔講會可能要去新學校﹐佢有點抗拒﹐諗都要同佢上去望下D電腦仔先得。

P。S。 你地有無望個toilet 啊﹖係香架。

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-5 10:02 發表
都好多bk小朋友考培正,幾時interview呢,加油呀

Cathy,

This Sunday ah!

Any tips on what they might ask?

咩會係常識﹖

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 10:07 發表

吓入夏令都唔一定收?好驚呀!我好驚9號個日嵐嵐已經fail

嵐嵐咁淡定點解你要驚﹖

She is a very mature little girl.

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-5 10:15 發表

我覺得你係應該帶佢去睇下架,等佢多d接觸,到9號去到都無咁驚麻!不過又咁你都未定佢去邊間!

我就已經同嵐嵐講過多次,佢會去邊,入面有d咩佢識既人,咁佢會有安全感d,而尋日佢參觀過後佢都好鍾意

廁所係香?我又唔太覺wor, 但 ...

Smelly bathroom.. yes of course, so many...

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-5 10:26 發表

唔係地址... eg. 係氹仔 xx花園... 就ok.

我個仔尋晚話﹐“我住喺媽咪“O" 企。”

希望有“攪笑”分啦。

大宅

原文章由 hellomeimei 於 08-3-5 10:30 發表

me too~由澳門xxxxx開始.......

澳門Xx街XX大廈XX座XX樓XX室﹖

大宅

原文章由 godwin-mami 於 08-3-5 10:35 發表
唔怕,老師帶上去前每人派一包小零食架,係小朋友都開心啦!
以為上去仲有大把,哈哈哈....

筆試都係圖片連下線,畫下圓圈,ok啦!

Good lah!!

好多小朋友都係認糖唔認人架。

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-3-9 16:08 發表
各位:
今日你o地d小寶寶玩得開唔開心呀?有一題係問屋企電話no.識唔識答呀?him him好攪笑佢答1號
him him話係電梯度有個小朋友打帶小朋友撘電梯o個個先生,然後帶小朋友個先生即刻話俾考場個先生聽,呢個小朋友 ...

係him him 心目中屋企is No. 1 嘛﹗

我個仔嘅表達能力比較差﹐所以我都唔係好 sure 佢做左D乜。

好似話有推車仔啊﹐揀顏色筆咁樣。

無問地址wor.

之後話有兩個阿姨(人地係老師﹗﹗)同佢傾計係咁笑。即係佢都無喊(thank god.)

仲有佢話推車仔時有小朋友打佢個肚﹐我問佢有無出聲﹐佢話﹐“無啊。我淨係忍住lor."

我個仔大個仔啦﹗

大宅

原文章由 jenniferkwok 於 08-3-10 09:12 發表
尋日都算快,我地係第6個no. 嵐嵐都唔使第6個落返黎,好似第3,4個落黎就係佢la, 反而考完同你地玩既時間仲長

嵐嵐都話無問d 咩wor!只係問名&幾多歲wor!不過佢講野不能作準呀!另外就玩下玩具&填色&連線咁lor

但係 ...

Jennifer,

可能一見到Daddy細個喺邊度讀書﹐即刻唔洗講咁多﹐Checked, next!

Ryan上左去成45分鐘。我同Daddy都有d nervous.

我地係度諗係咪問極佢都唔肯講野哩﹖

可能佢掛住玩﹐咋諦聽唔到(佢嘅強項)。

托唔托管我就要度下先。因為office 都喺哥頭。但就means 我要早好多出到去﹗﹗

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-11 10:36 發表

係有好多阿爺阿麻個類逼係到睇架...可能唔識上網啦...

上次入到小Dolphin, 我地興奮到去個牌前面影相留念。

好感動架。

大宅

原文章由 hellomeimei 於 08-3-12 00:27 發表
有得睇喇,未訓既媽咪快D去睇啦~

I think no one can sleep unless checked there first!

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-12 10:06 發表

乜出年K1唔係開5班咩,我都未收到風

Cathy,

點解你知咁多內幕嘅﹖
Are you.. Mrs. Go?

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-12 10:26 發表

NO la..

只係我知d乜都同你地分享啫....或者我應該

O。。。。K

I heard that Go also has a daughter, and you have a daughter.

咁樣聯想起jack.

大宅

原文章由 Cathy2002 於 08-3-12 10:30 發表

佢個囡講緊高小架啦....我個囡至係k3

係咩﹖ 搞錯了tim.

大宅

原文章由 MichelleNgLeong 於 08-3-12 14:59 發表
我個仔考唔到,本來諗住考到比佢坐校車返托管,訓練佢獨立D,佢而家返緊哥間學校好近屋企,佢日都拖住我隻手返學放學,而且學校D老師及亞姨都好錫佢,所以佢而家都好似一個bb咁,真頭痛。請問各位媽咪,你地D子女要唔要人陪瞓覺。 ...

我果個 - 要陪~~﹗
(although我一百個唔想)

我諗比你想像中多﹗

大宅

原文章由 Siao 於 08-3-13 18:14 發表
恭喜晒咁多位入到培正既小朋友同媽咪. 正如Cathy所講,培正係一間中上既名校,佢咁多年來都係校風純樸,而學習既課程亦唔係太深,最緊要係學校同家長可以交流到,學校亦肯接納家長意見.其實為子女揀學校,最緊要係校風好, ...

Siao,

多謝你detail分析﹗

我都覺得督課中心哩。。。係﹐我可以遲D先接佢﹐自己多Dfree time.

但其實個小朋友都係好似大人咁﹐咁長時間唔喺屋企﹐都會覺得好疲慮。

我都想可以早D放學同佢返屋企﹗

[ 本文章最後由 MegumiSan 於 08-3-14 10:35 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至