在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

Deleted, bye lar.

[ 本文章最後由 leesasa 於 07-12-29 21:41 編輯 ]

洋房

Aloymon:
Pls check Pm.

Agree:始終教師都係人, 都有自己的家庭和生活
我唔想將所有時間貢獻哂響工作上面, 忽略左其他方面..

[ 本文章最後由 leesasa 於 08-1-9 16:01 編輯 ]

洋房

curry123:
你老細單身?做教育的,怎可不重視自己團隊的親子生活?
聽聞宜家校方係有權彈性決定是否放事假,如master畢業禮,不同以往只有紅、白事、工假、病假!
原文章由 curry123 於 08-1-9 16:12 發表
我老細話全部私事都不及學生重要,小朋友家長日、畢業禮,
even 有病入院,都要以學生及學校為重。小朋友校內親子活動,唔駛旨意去, weekend有時要陪人親子。我時常覺得做老師好似賣身,如果時光倒流,我未必會入行。:cry:

洋房

curry123:
覆診no way? Then, better take sick leave. Actually, it's the same...coz of illness. Right?
黑面? Let her black. No eye see.:mrgreen: :mrgreen:

I think nowadays, teacher is no more a stable and respectful career. Hope as the economic atmosphere better, the people live happier and blame us lesser.
Tonight I can't use the Chinese typing and don't know why.?-(
原文章由 curry123 於 08-1-9 20:45 發表
我老細好"芝心"啦,仔女都大哂,已經忘記了要照顧小朋友的日子。我老細話只有紅、白事假,為學生嘛,其他都是次要。
如要覆診早退,一樣黑面,我覺得男老細好像好些,有冇人有同感?
leesasa, your boss is so considerate.

...

洋房

放緊產假要改卷?我校放產假真係5洗做bor.
原文章由 余魚媽 於 08-1-18 17:22 發表
我琴晚改緊卷,攪到一地都係d試卷......

查實我仲有一個星期就放完產假,琴晚已經發惡夢改緊f7 mock 卷

害群之馬不單只本行有,只是社會對老師的道德要求高好多,當然他絕對是錯的, 傷害了人家和自己的孩子!

[ 本文章最後由 leesasa 於 08-1-21 07:58 編輯 ]

洋房

hi,咁熱鬧ge?
阿仔初一起發熱至今不退,一夠4小時就又hot起來,冇晒心機!
原文章由 maisyraymond 於 08-2-11 15:29 發表
don't give up, there are still many chances

洋房

雲:
你病就遲d bingo好過lar,食藥好影響早期的發育架!祝下月成功!:喜:
原文章由 於 08-2-11 14:11 發表

今朝m小姐黎左我度拜年啦!
個病同時間都好得7788啦,仲有幾聲咳!

首頁

尾頁

跳至