懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

lymchau,
首先恭喜你先!
我出年五月先至生, 都book左養和.
我想問吓, package 以外, 多唔多雜費要俾架?
thanks!

大宅

lymchau,
多謝你解答呀.

bigbighei,
記唔記得我呀? 0805媽咪會果邊呢, 呢排唔見你過去傾o既?
我6wks時第一次產檢醫生就幫我 book 房,
果時佢叫我 choose 邊隻房,
但就唔駛諗住幾多日住.

大宅

bigbighei,
傾吓傾吓就有野講架啦~ hehe,
我本來都想過港安, 因為聽人講d膳食好好,
同埋好似有 free parking.
不過我都唔知我會醫生有無喺港安掛單,
佢一俾就俾左養和張單張我lor~

ivyscyip,
你預產期幾時呀? 我 22/5 呀.

大宅

ivyscyip,
我個預產期都係bb size 加埋我 check 個排egg 日計架, 因為我遲排egg.
嘩, 你囡囡 1y10m, 都餵左年幾人奶呀?
我都book 左2人房喎! 唔知到時會唔會真係見到你呢.
st paul 我真係無諗過.
只係諗港安同養和, 最後見個醫生只係俾左hk san 的單張我, 我都唔 sure 佢係咪只去一間, so 我都費事問 lu, 反正 hk san 都係心儀的其中一間.

大宅

ivyscyip,
你好叻呀, 餵到20+個月,
我都希望至少餵到半年呀.
係呀, 我係基督徒呀. 你咁問, 你都係?

bigbighei,
其實我都無 site visit 過, 不過上年去探過朋友, 就覺得都幾好, d姑娘都好有禮貌. (因為係朋友個太太, 我地連個太太個名都唔記得, 只係記得個先生, 但d姑娘都好nice 好有耐性幫我地check 邊間房).
free parking 真係好吸引, 養和泊都好貴, 同埋d位好窄:tongue:

大宅

原來老公唔可以陪? 我見話大房限同性. 仲以為2人房得添.. ...

我希望bb生生性性, 順順利利順產出黎啦, 我希望唔駛10萬埋計呀. (我都諗住留臍帶血)

大宅

ivyscyip,
係呀, 天父o既創造真係好奇妙. 第一次見醫生, bb得 0.5cm 都竟然有個心跳喺入面喎!

bigbighei,
我未照到bb係囝定囡呀. 希望下次照到la~
你孖b, 真係乜都貴d!

lymchau,
原來醫院都 provide 咁多野, 又幾方便喎!

momo814,
我個醫生順產同開刀都一樣收費,
不過都屬於貴的. 但就好 prof 既.

大宅

原文章由 lymchau 於 07-11-12 22:19 發表
問得好, 係免費提供wireless boardband services, 帶住notebook就ok啦, 我係床日日上網, 幾正呀!

正喎, 如果唔攰果時仲可以上 bk, 同人 msn, 同埋可以即刻 send bb d相俾朋友睇丫嘛!

大宅

原文章由 lymchau 於 07-11-14 23:22 發表
下? 我看單張話HK$500 only!

我張單張係醫生俾我, 好似係 8/2006 update,
都係寫住 $500.
我相信係 up-to-date 的, 因為相信醫院有新 plan 一定最先通知醫生.

大宅

原文章由 tumtum 於 07-11-15 14:42 發表
我兩年前係住2人房, 同緊急開刀, 唔知係咪咁會貴d, 當時的確係charge $1,500

我睇份單張就無寫唔同房唔同 $ o既,
希望係 $500 la, 我都 book 左2人房..

首頁

尾頁

跳至