美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人系敏感性肌膚,又極幹性,而T字位又好油,多粉刺,毛孔都幾大下,哎哎無樣好.呢排塊面特別嚴重,成塊面好痕,紅到一壘壘,有時痕到好似蚊咬甘,一粒粒,頸有時都會痕,想問有呢D情況用左邊只護膚品可以改善得到嘅媽咪?最好可以經濟D嘅!因為本人系全職媽媽,無收入最好可以介紹平,靚,正嘅防極敏感嘅護膚品,仲有防曬的!多謝!~

大宅

大宅

AVENE呢個牌子我用過``都唔系幾WORK,都幾貴下.細細支都要200幾.反而用鹽水洗舒服D啦```多謝曬你地嘅呀!~`

大宅

多謝曬你地嘅分享!~!啱上網CHECK話mimi-yan介紹個幾只唔錯``又便.!`聽日買返支洗面嘅試下```好似只系舒特膚先有洗面世嘅?

大宅

回覆 mini_yan 的帖子

你好!mini-yan,我頭先去藥房睇過`哈哈原來`都有``不過``邊只會啱我多D啊?我系極敏感同幹性肌.cetaphil上網CHECK話呢只好`?我諗住轉曬而家用嘅護膚品``我都唔知邊只搞到我痕``定系呢排天氣問題```生左我仔到而家皮膚敏感左好多``

大宅

系度非常多謝大家嘅幫忙!你地嘅分享都好有用!~~仲有爽膚水邊只又便又好用呀``?QV,舒特膚,physiogel呢幾只牌子都無爽膚水嘅?

大宅

啱買左舒特膚洗溫和潔面同保濕霜嘅!~唔錯好似無甘痕.!`唔知系唔系心理作用.希望真系有效啦!~~真系好多謝你地嘅介紹!~~~

大宅

simple爽膚水用過``唔啱我``用左仲痕,哎!`又平又好用又防敏感真系好難揾!~`

大宅

無用toner?甘洗完面就擦D cream?習慣要用啦!無用都無問題嗎?我揾緊買邊只添磚加瓦~`

大宅

哈哈!~多謝曬你!~~甘又可以省返D錢咯!~`我都試下!~~

大宅

回覆 gion 的帖子

我啱買左cetaphil.溫和洗面嘅同保濕lotion,洗面好用,但lotion止唔到痕哦!~~請問你用physiogel邊只?physiogel都有好多只,你用嘅系幾錢架?`我都要買來試下.因為真系都痕.physiogel可以止到痕嗎?cetaphil好保濕但止不到痕.真系慘!~`THX!`

大宅

哎哎!~早知唔買cetaphil 呢個lotion啦``止唔到痕!~~我都要買返支先!~系唔系萬寧$90個只阿?謝謝你!~`

大宅

回覆 gion 的帖子

我個仔呢排好返曬無乜事~~我壓力少好多啦!~且都夠訓!~~我都唔知點解會甘!個鼻雙敏感,啱痕完!鼻痕塊面又跟住痕,可能天氣問題,我個仔都系啱好返!~佢都似我鼻敏感,鼻痕.~~我都系聽日買返支先!~~多謝你呀!~~~我太長氣啦!~~

大宅

physiogel 加倍修護霜50ML我買左啦```藥房$95!`哈哈``好用``真系一擦就見效了``而家唔痕啦``系度真系多謝曬你地嘅介紹````你地真系好人!~~多謝曬各位!~~

首頁

尾頁

跳至