時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

yoheymen 發表於 19-8-9 23:10
講真用催淚彈好傷,真係需要用咁多?

我覺得少喎、你唔帶口罩眼罩四圍搗亂、仲成大班人有破壞無建設地衝、唔射你地射邊個?

大宅

sunshine0613 發表於 19-8-9 23:13
錯!
是事原一大伙文宣在背後有組織地瘋狂抹黑香港警察!

絕對相信有一班人自編自導製造爆炸性話題、戲子做慘情戲以博大眾市民關注、以前我中間、睇得越多、越發覺事件係好似我睇嗰啲美劇

大宅

yoheymen 發表於 19-8-9 23:23
成班係雞地持攻擊性武器非法集會,咁都唔射,是否選擇性執法?

你點話點好啦、雞地呢班我相信唔係好似黑衣人咁 咩都破壞、咩人話佢地都要打、又鍾意放火、呢班只搞黑衣人、幾好呀、起碼警察唔洗煩呢班人先、留番啲時間搜證拉人、你放心 有做過嘅嘢、一樣都唔會還少俾你、走唔甩㗎、有得訓好訓啦!大欖同赤柱留左好多位

大宅

yoheymen 發表於 19-8-9 23:31
唔使到啦!721個日全香港人都知發生咩事!

今日全香港人都知你地班友咩事、唔好以為仲有好多人撐你地?你地繼續去搞破壞啦、去打人啦、去圍警局啦、去打差人啦、好快你就會知咩事、成班弱智搞革命

大宅

yoheymen 發表於 19-8-9 23:33
妳係咪現場? 妳係警察?所以妳肯定妳所講既事?

睇你地啲行為同所作所為就知咩事啦、你無分析能力唔代表人地無、就算喺現場睇緊 影下相都俾你地打啦、仲敢出聲咩!你又咁肯定你講嘅係事實?

大宅

yoheymen 發表於 19-8-9 23:47
搞唔搞革命我唔知,我亦冇興趣佢知,我淨係知道警方用好多催淚彈,係你班白痴重死牛一面頸,只係睇一方面 ...

洗你腦我都嫌你蠢唔明我講咩呀、催淚彈 你知道作用係咩?只講壞處、你又想暗示啲咩?你好意思講全面嘢?你自己都係單一面

大宅

yoheymen 發表於 19-8-9 23:53
人哋呢度講緊係催淚彈嘅後遺症,你想點啊?警察真係用催淚彈呀嘛?點解你哋成日都要死撐嘅
...

由於催淚彈的影響範圍大、且能遠距離使用,當前世界各國的警隊廣泛將催淚彈應用在鎮壓騷亂的防暴場合。依照催淚劑施放方式,催淚彈可以分成爆炸型催淚彈和燃燒型催淚彈兩種。前者通常透過炸藥爆炸直接釋放催淚劑,後者則透過產生足夠將催淚劑氣化的高溫。而按照投射彈體的方式,催淚彈可以細分成以手投擲的防暴手榴彈、槍發(用防暴槍發射或用步槍發射)的槍榴彈、和煙霧罐等專用發射器幾種、絕對適合現時香港警察面對暴徒做法

大宅

真係好搞笑、催淚彈唔用得 咁可以用咩嚟有效同快速驅散人數眾多的示威者?有啲仲有武器、不如你講下可以用咩?
你有建議的話話俾警方聽、叫警方唔好用催淚彈呀 全世界都係咁用?點解香港警察用就有問題?你地啲暴徒貴啲㗎?

大宅

yoheymen 發表於 19-8-10 00:06
有部份警察失控,所以狂放催淚彈

你唔講你啲朋友(或者你)失控 、令到現場控制唔住?要發放多枚催淚彈先得

大宅

yoheymen 發表於 19-8-10 00:00
不如你去查Google唔同講法先啦,唔好淨係copy and paste,同你講都嘥氣

咁又係 你點醒左我 同弱智講嘢真係嘥氣

首頁

尾頁

跳至